Main Menu

Ziveti u, sa i oko menopauze....

Started by Urbana, October 30, 2014, 08:17:27 PM

Previous topic - Next topic

senka

meni su postavljali dijagnoze preuranjene m.p. niko zvanično.
po hormonima je nemam
noćna preznojavanja imam od početka ove godine, to je strašno, strašno. potpuno mokra se probudim, ali nij eto klasično preznojavanje, nema nikakav miris
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

linga

Ja sam primetila da u periodima kada manje jedem i kada sam smšala, imam daleko manje ili nikakve simptome PMS - bukvalno samo me iznenadi kad se pojavi.
U ovim drugim, osećam prvo ovulaciju, pa mi s ejave brkovi, pa nadut stomak i sve ostale blagodeti. Ne znam da li hrana ima toliku moć da utiče na hormone, ali sam uočila ovu vezu  :ces:

senka

naravno da ima, počevši od toga da je puna hormona
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Praslin

pa taman da jedeš samo biljke, hrana i hormoni će biti vrlo tesno povezani
hormoni nam govore kada, šta i koliko da jedemo i povratno hrana direktno utiče na hormonski status

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Xe

Nemam valunge, valjda ću, kao i orgazam, znati kad se prvi put pojavi  :lol:
Ciklus mi se skratio, ali se skraćuje od početaka polako, jer imam PCOS, dakle sa 45 dana na 40, pa na 35, pa na 29 posle VTO, pa sad tako oko 25,6.
Kasnila mi je na moru, pa je onda stigla i druga još jednom za dve nedelje, pa naredna za tri, bila kod lekara, rekla da je to normalno da se malo poremeti i da ne misli da je menopauza.
Sad ste me podsetile da nisam podigla nalaze  :wall:
Simptome PMS nemam, nikad ih nisam ni imala, osim u periodu hormonskih stimulacija.
I da, sve ima veze s hranom, količinom i vrstom.

Koliko sam šašava pokazuje i priča od juče. NAime, u firmi su nam kasnili s uključivanjem grejanja. Ja u međuvremenu ostanem kod kuće da radim, oni uključe grejanje, a niko mi ne kaže. I idem tako po kancelariji UBEĐENA da mi je vrućina od klimaksa, sve dok nisam dodirnula prevrele radijatore. :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Lani

Devojke, čitam i pamtim, a mogu samo da vas grlim  :bighug: pošto još uvek nemam ničim konkretnim da doprinesem temi.

disco2000

Urbana

Quote from: Unabebili on October 31, 2014, 12:12:58 PM
Primetila sam da kad sam fizicki aktivnija, simptomi su blazi.
Dakle, trebala bih se na tu temu aktivirati, pa uvesti bar brzu setnju, kad  me sve ostalo zamara i ne volim.

Da to sam i ja primetila i bas koristim svaki lep dan da idem bicom na posao....juce je bio divan dan, ali nisam isla...jer je potekla menka bas dan ono kad lije....pa nisam mogla da se izlazem stresu....ali aktivnost i boravak van kuce ali i van guzve.

I da ishrana...ma bitno mi je da se nepretrpavam, da ne grickam kikiriki previse (to mi je slabost) .... nemam ja problema da se to nesto specijalno odrazi na tezinu, nego me muci taj osecaj .... jedes iz neke nervoze, a ne potrebe.

Nameravam da kupim neki biljni preparat, pa sto kaze mm kad osetim da me hvata guja da upotrebim.

Ali trudim se kontrolisem.....a vidim i ukucani.

Situacija opet banalna....

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

I da zaboravila sam reci imam i promene na kozi .... suvlja, poneka akna a leti fleke....sreca pa su na rukama....pa uglavnom nosim neke srednje rukave....
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Urbana

Quote from: Unabebili on October 31, 2014, 10:55:44 AM
Primecujem da sam postala veoma trapava, izgubila sam gipkocu, za godinu dana dobila 10 kg , jedem kao mecavva i postala sam rasejana veoma.

Zivcana sam bila i pre, ali sad je postalo nepodnosljivo.  :lol:

I imam cesto misli koje su veoma opterecujuce, strahove da ce nesto da se dogodi lose.

1. Trapava.....ja to ne bi kod mene nazvala trapava, nego brzopleta....zurim stalno, a da istinski nemam nikakva razlog, usled toga desava mi se da mi nesto ispadne....
2. Rasejana.....ja to ne bi nazvala kod mene rasejanoscu, imam tacnost, sve drzim u glavi, ne trebaju mi agende, ali jednostavno ne drzi me mesto....u fazonu spremam klopu u kuhinji ( smanjim sporet ) dole i onda odjednom skocim gore da pokupim ves, i ukljucim masinu, pa se vratim da nastavim sa kuvanjem....svesno na 10-15minuta, a ne na minut.....

Mislim a za sve je kriva ta guja....

Nego Una jel mislimo na isto samo nazivamo drugim imenom ili je to kod tebe stvarno trapavost i rasejanost....ja razumeme da to nekom drugom ko me posmatra tako deluje, ali to zaista iz moje optike nije to.

Nego ovo u vezi strahova....gledam neki program sa autistom, ali genije je sve objasnjava sta se desava u njegovoj glavi do detalja...a mene sve to podseca na moje stanje.....kaze da se vec dvadeset godina nije pogledao u ogledalo, namontirao je ogledalo tako da moze samo da vidi kosu kad se ceslja....a pita ga faca...zasto...pa kaze da se postedi stresa, jer ne bi mogao nocima da spava od razmisljanja o prolaznosti i koliko je ostario i kako se promenio....tako da nije lose izbegavati ogledalo ;D

Mm poceo stvarno da me zove Kees posto mi sve smeta kao i njemu....danas lep dan ja se razmahala u kuhinji i dvoristu, skupljam lisce, sunce 20C i odjednom neki komsija par kuca od nas pocinej da busi, da udara ..... jao koji nemir kod mene odmah sam pocela da psujem, sreca pa se covek moze na svom jeziku isprazniti.....zatvorila sam vrata, pa kasnije otvorila opet, ali bila sam spremna da ce da nastavi sa busenjem i udaranjem.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Unabebili

ne razumem bas deo sa autistom, ali bice da je do mene i klimaksa  :lol:

trapava - saplicem se na ravnom,  ispadaju mi stvari iz ruku i tako to

rasejana - podjem u kuhinju po makaze, udje u kuhinju, pojma nemam sto sam usla  :rofl:

ostavim telefon u kesi sa hlebom u frizideru, 24 sata trazim gde mi je telefon  :girl_haha:

i tako to...

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Unabebili

Stvarno je ovo stanje ponekad nepodnosljivo.

Danas sam dobila, posle 24 dana, dakle recimonormalno...ALI....juce sam se toliko tesko osecala,
jedva disala i popijem diuretik

Izmerim se pre diuretika - 75 kg, izmerim se 4 sata kasnije 72 kg...dakle vezala sam 3 litre vode  :wall:

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

kalimero

una :bighug:

samo za jucerasnji dan da ti kazem da su se bas mnogi zalili, bas je bio tezak dan
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Una  :bighug: Ja nekad u tim danima ne mogu da saberem dva i dva  :crazy: valjda mi mozak pliva u toj vodurini  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Zumbulica

....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Unabebili

Ma moram da odem po uput za kardiologa, tacno osecam da mi je srce malo dunulo  :girl_cray:
Samo da utvrdim kako i da dobijem lekove.

Nenormalno se zamaram, a krvna slike je ok.
Gusi me u grudima na svaku i najmanju uzbrdicu  :girl_cray: