Main Menu

Buducnost pre buducnosti

Started by Glitter, May 19, 2009, 11:55:40 AM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: Dada on May 19, 2009, 10:45:39 PM
Glitti evo jos  :D
5 godina zabavljanja, imali nista, bili u zajednici 3 godine i tu su se rodile djevojcice, prva planirano, druga ne, mm za to vrijeme imao prvo honorarni zatim malo sigurniji trenerski posao, ja radila nekih 5 mjeseci u 1. trudnoci. Poslije 3 godine presli u podstanare, on opet malo avanzovao, ja se zaposlila i opet neplanirano ostala trudna  :-[ :lol: Bilo je panike sa njegove strane (i skoro svih ostalih  :D) da se ne moze 3. dijete radjati u takvim uslovima (pomagali smo i njegove jer mu je majka bolovala... :() ali ja se nisam dala. Kad je Jovan imao 2 godine dala sam otkaz (posao je bio drzavni, siguran i sa mogucnoscu napredovanja) i otisla u Ukrajinu za muzem sto su mnogi smatrali za ludost ali su odavno promijenili misljenje...  :innocent:

Ovo su kratke, vedre crte  :-X
vidis tu smo mi negde na tom pocetku i prekretnici, cini mi se da je stavrno potrebno da verujemo ....

Gost51

ja sad vidim koliko nisam imala pojma o zivotu
vjerovala sam mm-u
on je digao brdo kredita
tako da smo bili stambeno obezbijedjeni, ali tu bezbijednost jos uvijek otplacujemo
tako da...
ja nisam radila cijela prva 3 mjeseca braka :lol: sto mi je izgledalo kao vjecnost

ja sam pravi ziheras, a mm ipak misli da se zivot zivi i radi istovremeno
ja bih kao radila, ustedila, pa onda nesto kupila
medjutim, nema nista od toga

linga

Quote from: jackie on May 20, 2009, 10:54:55 AM
ja sad vidim koliko nisam imala pojma o zivotu
vjerovala sam mm-u
on je digao brdo kredita
tako da smo bili stambeno obezbijedjeni, ali tu bezbijednost jos uvijek otplacujemo
tako da...
ja nisam radila cijela prva 3 mjeseca braka :lol: sto mi je izgledalo kao vjecnost

ja sam pravi ziheras, a mm ipak misli da se zivot zivi i radi istovremeno
ja bih kao radila, ustedila, pa onda nesto kupila
medjutim, nema nista od toga

Moj pokojni deka je imao slicnu devizu - Zivi se usput! ili , boj se ovna, boj se g... kad ces ziveti???

maripoza

Quote from: linga on May 20, 2009, 11:09:01 AM
Moj pokojni deka je imao slicnu devizu - Zivi se usput! ili , boj se ovna, boj se g... kad ces ziveti???

Ja ovo ne umem.  :-[ Barem kad je novac u pitanju. Mrzim da budem duzna.
Na sve ostalo primenjujem ovu devizu koliko god mogu. :D
Old enough to know better, but too young to care.

janavi

ja kao maripoza
ne umem da potrošim više nego što imam
otvorim novčanik, i koliko imam, samo toliko mogu da potrošim
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Gost51

nemas karticu u novcaniku? :D
ja sam prije tako
otkako imam m jok

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

maripoza

Ja imam kartice, ali ih ne vadim ako nemam cime da pokrijem trosak.
tacno znam za sta mi sluze i samo ih u te svrhe koristim.
Old enough to know better, but too young to care.

janavi

nemam dozvoljeni minus, ne treba mi

AnaK

Janko 23.7.2002.

Plava Baklava

Imam karticu i koristim je, ali ne previse. Imam kredite i pristalica sma istih, pre svega kad je kupovina stana u pitanju. Iskreno, logicnije mi je davati pare banci za ratu + kamatu nego davati gazdi za iznajmljen stan i nikad ne sakupiti dovoljno da kupis sopstveni.

A jesam za neko okvirno planiranje porodice, jer "resice se nekako" ne pije uvek vodu.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

Dada

Quote from: linga on May 20, 2009, 11:09:01 AM
Ja sam kao tvoj deda  :D a mm se prilagodjava, godinama mu sve bolje ide  :innocent:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Gost51

Quote from: AnaK on May 20, 2009, 01:20:52 PM
Najopasniji je dug na kartici
nisam bas extrem
koristim munus u iznosu 10-20% moje plate
nekako mi uvijek zatreba "bas jos toliko" :D

Summer

Kao sto se vidi iz ovog sto sam napisala, ja sam apsolutno ZA stambeni kredit (ne smem da mislim o cifri koju smo dali za 8 godina podstanarskog zivota!). Ovako bar znam u sta ulazem te pare, koje izdvajam svakog meseca.

Takodje sam za kredite koji se ulazu u posao i mislim da se ne moze uspeti ako se ne rizikuje. Mislim, super je kad neko ima ustedjevinu/nasledstvo od par desetina/stotina hiljada evra, pa moze uloziti u posao. Mi smo krenuli od nule, videcemo dokle cemo dogurati, da li je ovo bila hrabrost ili ludost  :rofl:

Protiv sam kreditnih kartica, ne posedujem ih, suvise su skupe za moj ukus. Kao i dozvoljeni minus.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.