Main Menu

Izbor mobilnog... trilema :D

Started by stacka, January 05, 2015, 07:52:25 PM

Previous topic - Next topic

anelore

Pa da, to su malo stariji modeli, ali za Savine potrebe vise nego dovoljni - LG L Fino, Samsung Galaxy Core 2, LG L Fino, HTC Desire 200.....Ja bih ih za svoj tarifni paket dobila za 1 dinar.

Dacko

S obzirom da još imam prepotopsku nokiju čiji je jedini dodatak radio, koji i ne koristim, te da je još ne bih ni menjala samo da joj je plastika preživela i ovaj poslednji pad  :crycry: sigurno sam manje zahtevna od Save.  :lol: Samo što mimo paketa cene baš i nisu primamljive...

anelore

Pa da, ja bih iskoristila svoj paket da mu uzmem telefon, posto ja svoj nemam razloga da menjam, i uzela mu karticu sa nekim pripejd brojem.

Dacko

A da ne uzimaš preko paketa, nego onako, koji bi mu kupila? (to, naravno, ako si uopšte u toku s cenama i modelima)

anelore

Neki jeftin  :rofl:
Salim se, kupila bih mu verovatno neki touch screen sa android OS, ali ne znam tacno koji, posto nema sanse da bih dala neke ozbiljne pare za nesto sto ocekujem da ce da pada i da se kotrlja  :lol:

Dacko

To, to, i moj će padati i kotrljati se i neće biti pažen i mažen, znači ispravno sam procenila da treba da razmišljam o telefončetu pogodnom za dečaka. :lol: Muka je samo što tih androida ima mnoštvo a meni ništa ne govore ni marka ni specifikacije, pa ako se iole razumeš, napiši mi model ili dva koji bi od ovih uzela onako na prvu loptu (a molba važi i za sve druge kojima telefoni nisu špansko selo ili, kao meni, sat koji se nosi u tašni i na kom se povremeno kuckaju poruke):
http://www.mobilnisvet.com/mobilni-kriterijum/android

cici

Quote from: Praslin on June 04, 2015, 10:14:38 AM

Na primer, u Samsungovoj radnji u NS cene su po 30-40% više za Samsung telefone nego u internet prodaji  :blink: 

To sam i ja primetila i pitala prodavca a kao odgovor sam dobila da na drugim mestima ili nisu originalni ili nisu novi aparati.

maripoza

Praslin, ne znam na koju internet prodaju mislis, ali ako su oni sajtovi za prodaju mobilnih (a ne postojece prodavnice koje samo usput imaju i online prodaju), razlika u ceni se pojavljuje zbog garancije. U prodavnici dobijas garanciju proizvodjaca, koja traje uglavnom 2 godine, i na popravku nosis kod ovlascenog servisera. Kod ovih sa neta garancija je ili 6 meseci ili godinu dana i na popravku nosis u servise sa kojima oni saradjuju, a kojih ponekad nema u tvom gradu nego saljes postom za BG. Ja sam za svoj telefon jedva nasla da je ok cena, da je garancija bar godinu dana (a ne 6 meseci) i da mogu da ga preuzmem licno (da vidim ko su, sta su i gde su) i kasnije, ako bude potrebe, servirisam u NS.

I da, telefoni u online prodavnicama su pravljeni za azijsko trziste, a ovi u prodavnicama uglavnom za evropsko. Verovatno i to ima neke veze, s tim da ne mislim da ima veze sa kvalitetom i neoriginalnoscu telefona, nego nekim drugim troskovima.
Old enough to know better, but too young to care.

kalimero

Bata ima samsung galaxy trend plus, (ili pro  :think:), zadovoljan je, decak je, telefon i ronio, radi i dalje.....tako da, Dacko, moja preporuka  :rofl:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Praslin

Mislila sam na ovu prodaju: http://www.mobilnishop.com/
Imaju servise, sasvim regularne garancije i njihovi telefoni nisu ništa manje originalni, ili pravljeni za ova ili ona tržišta, nego neki drugi.
U Samsungovoj radnji plaćam veliku fansi radnju, troje prodavaca koji o telefonima znaju 10% od onog što ja znam i gazdu koji je nekako uspeo da izmuva pravo da okači veliki Samsung znak iznad radnje  :D
Takođe plaćam činjenicu da je ljudima uglavnom draže da telefon pipnu pre nego što ga kupe, nego da ga naruče preko neta.

Pošto ja nemam problem sa poručivanjem preko neta, izabraću da uštedim 35% cene telefona taj način  :innocent:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

cici

Meni za telefon pipanje pre kupvine ne znaci nista, za druge stvari da ukoliko ih kupujem prvi put.

MissL

Ja sam moj uzela preko VIPa koji sam onoliko opljuvala, ali nisam htela da ponovo menjam broj ili da ga prebacujem u drugu mrezu
ali cini mi se kako god da se okrene, da ne mozes ni kod jednog operatera da budes potpuno zadovoljan.
Sad sam doduse iskoristila 50% popusta na cenu paketa, a telefon placam na rate :girl_wacko:

Kod ovih me nervira sto je internet besplatan tek nakon sto potrosis paket
a i onda po brzini dial up-a :shout:

sreca pa ima wi-fi na skoro svakom cosku :D

Ja se ne bih usudila da porucujem telefon :nokti2:
nadam se da ces brzo da nadjes nesto odgovarajuce
onaj lenovo je wow masina :respect:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Dacko

Quote from: kalimero on June 04, 2015, 01:03:59 PM
Bata ima samsung galaxy trend plus, (ili pro  :think:), zadovoljan je, decak je, telefon i ronio, radi i dalje.....tako da, Dacko, moja preporuka  :rofl:
Fala! :kiss1: Naročito mi se sviđa to što može i da roni. :lol:

Glitter

zato praslin odes u epl i tamo je sve eplovo :lol:  :kiss1:

ne vredi da te ubedjujem  :rofl:

maripoza

Quote from: Praslin on June 04, 2015, 02:09:45 PM
Mislila sam na ovu prodaju: http://www.mobilnishop.com/
Imaju servise, sasvim regularne garancije i njihovi telefoni nisu ništa manje originalni, ili pravljeni za ova ili ona tržišta, nego neki drugi.
U Samsungovoj radnji plaćam veliku fansi radnju, troje prodavaca koji o telefonima znaju 10% od onog što ja znam i gazdu koji je nekako uspeo da izmuva pravo da okači veliki Samsung znak iznad radnje  :D
Takođe plaćam činjenicu da je ljudima uglavnom draže da telefon pipnu pre nego što ga kupe, nego da ga naruče preko neta.

Pošto ja nemam problem sa poručivanjem preko neta, izabraću da uštedim 35% cene telefona taj način  :innocent:

Da, da, to je to o cemu sam pricala. Kraca je garancija, pa zato.
I ja sam od njih kupila (iako su na nekim drugim sajtovima cene bile za oko 10 E nize) jer sam jedino za njih nasla potvrde da su ljudi kupovali i da je sve bilo ok, plus imaju i prodavnicu i servis u Novom Sadu (telefon moze da ti stigne na kucnu adresu, a mozes i kod njih da preuzmes). Telefon mi uredno radi vec dugo, nisam imala nikakvu potrebu da ga servisiram, a dobila sam normalnu garanciju, sa imenom radnje, pecatom i sve po redu. Tako da - preporucujem.
Old enough to know better, but too young to care.