Main Menu

Izbor mobilnog... trilema :D

Started by stacka, January 05, 2015, 07:52:25 PM

Previous topic - Next topic

monochrome

Quote from: Glitter on June 02, 2015, 10:23:59 AM
mono ja placam kod O2 oko 30 funti mesecno za neogranicene razgovore (naplacuju mi one 0800 pozive npr, ali njih naplacuju sa svih mreza), neogranicene poruke i npr 4GB data protoka (do sada uz najbolju volju sam uspela da potrosim oko 1GB) i iPhone 5s. Ugovor je na dve godine. Cena od 30 funtaca je sada malo visoka ali ja sam uzela 5s par meseci posle pojavljivanja, pa me je to kostalo. Inace ovo je bilo bez depozita. Sada moze da se nadje i preko ugovora za manje novce.

cuj...i da razumem za tebe/nas, ali za dete...ne znam...mada, kad vidim koliko se pati sa ovim hbnm samsungom, poludim...a najvise ga koristi za matish klub sa drugaricama, ove neke vajber majber i da ima kontakt sa nama kad nije kod kuce...jednom je zvala iz skole, htela je do biblioteke, pa kao da ja kasnije dodjem po nju tamo, ali 10 puta je zvala i 10 puta se gasio :hm:

u medjuvremenu sam pricala sa nekim mod. teh. manijacima ovde i svi preporucuju apple...
cak ih par probalo ove najnovije samsunge, pa su ipak zadovoljniji sa iphone-om...

ja njoj ovaj tel. placam £10 mesecno + osiguranje...
£30 mi malo previse :-[

ne znam koliko bi nas mesecno kostalo da joj kupim aparat pa na payg :think:

monochrome

mozda to i ne bi zvucalo toliko suludo, da vec ne placamo silne pare na silne aktivnosti...kad sve zbrojim, ona je najskuplja u kuci :girl_haha:

Glitter

to ne znam, ja sam nasledila Stivov telefon i ugovor
slazem se da klincima ipak ne treba dati telefon na neograniceno ovoga ili onoga :lol:

monochrome

prvo sam mislila...ma kupicu joj neki tel. nizeg ranga bla bla...klinka je...neka ima telefon, ali ispade da ga ima, a nema...pa kapiram, kad je vec telefon, neka onda bar to i bude...pouzdan iznad svega...

Glitter

na ebay-u mozes da kupis iphone za pristojne pare, ja cu tamo prodavati moj u decembru najverovatnije, prosli je otisao za 200 funti, kapiram da to dodje manje od 10 funti mesecno ako se fon koristi jos dve godine. Pay as you go  ne znam koliko se isplati, znam da je u Srbiji prepaid mnogo skuplji od postpaida (minut na minut, sms na sms)

monochrome

Mirka

Quote from: Dawn on June 01, 2015, 09:44:10 PM
Ja nasledih Nexus 4, divotica krasotica :crazy: super sam zadovoljna.
Mm ima G3, prezadovoljan je.
I ja rabim Nexus 4  oko godinu i po, zadovoljna sam
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Praslin

Da dopunim...

Palo mi je na pamet ipak da popravim telefon, da ne trošim pare uludo.
Našla sam pouzdan servis, popravka bi me koštala 40e + bih morala da kupim novu bateriju, jer ova umire, što je dodatnih 10e. Sad da dajem 50e, da bi mi ovaj telefon živeo još 6 meseci... nisam pametna.

U međuvremenu sam naletela na informacije o telefonu: Lenovo K3 Note, koji bi trebalo da košta oko 230e, a potpuno je savršen telefon, sve što mi treba. Jedini je problem što ga još nema kod nas, a izgleda da ga nema ni u Austriji, skroz je nov model.

Smisliću šta ću do ponedeljka  :rofl:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Dawn

Pa kud nađe telefon kog nema nigde :crazy: Šalim se, ja sam više od šeat meseci imala neki raspadnut Blekberi jer nisam htela da se zalećem sa kupovinom, pa je u međuvremenu uleteo ovaj Nexus.

Praslin

I ja se pitam  :rofl:

Nemam pojma, izgleda da tog K3 ima samo u Kini, što verovatno znači da ima neki problem sa kopirajtom  :think:
Čini mi se rizično da ga naručujem odande. Sitnice mi stignu, ali bi mi telefon sigurno maznuli. Jedino ako naručim da mi stigne DHL-om, ili FeDEx-om, ali kad se zbroji cena slanja + carina, pitanje je da li će on i dalje biti toliko povoljan.
Ali specifikacije su mu sjajne: http://www.gsmarena.com/lenovo_k3_note-7147.php

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

Margarita

Stici ce sigurno, pogotovo sto se te posiljke prate. Moja bivsa koleginica je narucivala, ali je stigao neispravan. Ne znam kako su to resili.

anelore

Praslin, a jel ti nemas opciju da kupis neki telefon preko postpejd paketa umesto da dajes 50 evra za popravku ili da iscekujes novi?
U tim paketima ima nekih sasvim pristojnih telefona po OK cenama, i naravno, novih telefona po visim cenama nego na trzistu  :crazy: - ja se pitam, citajuci vas, da li vi to ne koristite kao opciju jer vam se ne dopada izbor telefona u okviru paketa ili je nesto drugo u pitanju.

Praslin

Anelore, ja sam to uvek ranije koristila kao opciju, ali sada mogu da smanjim pretplatu (jer većina paketa ima neograničen internet, što mi je jedino važno) što bih svakako iskoristila, a bolji telefoni su preskupi kada se tako kupuje.
Inače cene toliko besmisleno variraju da sam šokirana.

Na primer, u Samsungovoj radnji u NS cene su po 30-40% više za Samsung telefone nego u internet prodaji  :blink:  Ja bih razumela malu razliku u ceni zbog radnje, ali opet, oni su specijalizovana radnja, dakle trebalo bi da imaju povoljnije cene... ma šokirala sam se kad sam videla iznose. Note 4 im košta 99.999 din  :o 
u ViP-u uz moj tarifni paket košta oko 60.000, ali toliko košta i preko online prodaje, pa mi se ne isplati.

Uz sve to, moram da čekam još 6 meseci da mi istekne ovaj ugovor :girl_sigh:

anelore

Da, razumem.
Ja sam od pocetka u Telenoru, i razmisljala sam da li da promenim operatera, ali nisam imala zivaca da se probijam kroz VIP-ovu ponudu, to mi je sve bilo nevidjeno nejasno  :crazy:
Meni je ugovor istekao, valjda, razmisljam da ga promenim i kupim Savi telefon, jer od septembra ide po smenama u skolu, pocece da ide sam do skole i iz skole, pa mi je malo  :nokti2: A mogu da mu kupim OK telefon, za 1 dinar u svom paketu  :innocent:

Dacko

A koji su sad OK telefoni u nižem rangu? Ima li nekog koji je bio super za svoje vreme a da je sad povoljan ili nekog kvalitetnog koji je upao u nižu cenovnu kategoriju zato što je firma možda posle izbacila unapređene modele?