Main Menu

Izbor mobilnog... trilema :D

Started by stacka, January 05, 2015, 07:52:25 PM

Previous topic - Next topic

Lukina mama

ja recimo I phone ne bih nikad kupila, ne volim ih niti volim sta od apple products....tako da ja nisam objektivna po tom pitanju  :-[
Luka ,09 April 2005

Dawn

Dada

Ja imam Samsung Grand Duo neka 4 mjeseca i zasad sam prezadovoljna :)
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

Glitter

koliko su kod nas ajfoni na pretplatu?

Glitter

Quote from: Lukina mama on January 05, 2015, 09:55:56 PM
ja recimo I phone ne bih nikad kupila, ne volim ih niti volim sta od apple products....tako da ja nisam objektivna po tom pitanju  :-[
tako sam i ja tvrdila pre neku godinu  :-[

kalimero

Quote from: Glitter on January 05, 2015, 10:44:30 PM
koliko su kod nas ajfoni na pretplatu?

zavisi od operaterA I pretplate, ali oko 70000-80000
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Glitter

maripoza

Svaki smart phone ce posle izvesnog vremena poceti da baguje. Prosto, memorije je malo, vremenom se poskidaju razni apdejti, kad tome dodas i poneku aplikaciju koju sama skines, pa njene apdejte.... Jednostavno, pravljeni su da jos pre nego sto istekne garancija/ugovorna obaveza pocnu da trokiraju. Pogotovo androidi. Windows mozda radi malo bolje, iOS (iPhone) bi trebalo takodje, medjutim cujem da ih sad tuze jer prodaju telefone sa manje memorije nego sto su objavili.

Ne trosi previse para, to je sad potrosna roba, ali gledaj da ima minimum 2 GB interne (RAM) memorije (one koja je, od ukupne memorije, rezervisana za operativni sistem i pokrenute aplikacije) da ti potraje bar do isteka dvogodisnje ugovorne obaveze. Proizvodjac telefona je najmanje bitan, osim sto su nam razliciti ukusi u pogledu izgleda, menija i slicno.
Old enough to know better, but too young to care.

maripoza

Ova 3 sto si navela.... svi imaju samo 1 GB RAM-a.  Moj trenutni ima toliko i vec je pocelo da se oseti.
Dakle, ako ces u tom rangu, ne bacaj pare, uzmi najjeftiniji i nek pozivi dok ne istekne pretplata.
(Pozivi u smislu da ne pocne presporo da radi, pa da cekas pola sata da ti se otvori imenik da bi nekog pozvala.)

Dawn

Ja bih od ova tri definitivno Samsung, zbog dobrog dosadašnjeg iskustva.

Finalina

windows radi mnogo bolje od androida, provereno... za vise godinu dana sa njim nisam imala nikakvih primedbi, a sa ovim drugim posle tri meseca je krenuo da brlja ( evo sada 31.uvece se prebacio na 06.decembar tako da ja ni jednu poruku nisam videla koja stize ili kada je posaljem dok nisam provalila da je negde u daljini spiska kako idu one liste poruka ... pri tom ja nista ne istaliram, ma nista skoro da ne koristim jer to je meni telefon, a ne uredjaj za sve ostalo....i on opet mora da apdejtuje i da smara vidljivo )

maripoza

Malo proizvodjaci telefona doteraju Android OS za svoje potrebe pa ga takvog isporucuju uz svoje telefone. Cesto tu bude i bagova (koje, opet, najcesce isprave sa narednim apdejtom). No, RAM i procesor su tu najvazniji, sve ostalo je sminka: koliku rezoluciju zelis, prednja/zadnja kamera, ima li blic i slicno..... Windows je stabilniji od Androida, svakako, ali opet zavisi kakve ko ima potrebe (Android nudi veci broj besplatnih aplikacija, moze vise da se cacka po njemu, da se menja verzija OS-a itd itd).

Ja sam do sad koristila uglavnom Sony i nemam primedbi na njihovu verziju Androida, osim ovoga sto sam navela, a sto vazi za sve telefone sa tim operativnim sistemom. Imamo u kuci i Nokiu sa Win 8, sa duplo manje RAM-a (samo 512 MB), a stabilnije radi od Androida sa 1 GB RAM-a. No, ja volim da imam razlicite sprave sa razlicitim operativnim sistemima, pa zato koristim Android.

Glitter

ja nisam do sada koristila fon sa windowsom, nesto mi nikad nije bilo privlacno :think:

Finalina

odlican je, to je nesto stabilno i pouzdano kao iphone, taj fazon je u pitanju

stacka

Ja cu sad kao pala sa Marsa ali stvarno nisam u toku - koji tel sem Nokie imaju Windows? :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.