Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Pa da počnemo: šta se sve lepo kuva u slow cookeru :balavi:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Vila

Quote from: Glitter on August 30, 2015, 05:24:26 PM
Moj je 3.5l russell hobbs (ima ih u rodicu)
Dobar je za nas troje za dva dana rucak (npr gulas kada kucam pride i neki prilog)
Punjene paprike sam pravila u njemu i super je sto sam ih kuvala a onda samo celu keramicku posudu prebacila u rernu. Stalo je 6 velikih babura
Quote from: AnaK on August 30, 2015, 05:38:52 PM
Super, hvala. Vidim da su zapremine od 3-8 litara, pa sam negde oko 4,5 optimizovala. Pogledaću i taj tvoj, ako ga ima ovde, sad je sve Idea, ko zn ašta uvoze.
Quote from: Glitter on August 30, 2015, 05:49:12 PM
Iz ovog ugla sada da kupujem sugurno bih uzela veci (ne bas 8l ali 5 da)
Quote from: AnaK on August 30, 2015, 05:51:31 PM
I meni se nekako činilo da je 4,5 idealno, mada ja realno nemam taj osećaj za veličinu dok ne vidim :-[. Najčešći u prodaji su 6,5, pa 4,5l, a manji i veći sporadično.
Quote from: AnaK on September 01, 2015, 09:22:27 PM
Naručila ovaj:

http://www.colossus.rs/kuhinjski-aparati/aparati-za-kuvanje-hrane-krcko/css-5234-aparat-za-kuvanje-css-5234

Jedini od 4,5l koji postoji, i za koji sam našla cenu. Ostali su veći, i nemaju cene na najstu, jer prodaju vrše 'licem u lice'.

Sad recepte na sunce svi koji koristite  :girl_haha:
Quote from: Glitter on September 01, 2015, 09:56:01 PM
evo ja sam ga danas koristila
ubacila sam teletinu secenu na trakice, mesavinu svezeg povrca (nesto kao prosirena mesavina za supu), ubacila suseni paradajz, seckanu crvenu papriku, zacine, pola solje paradajza i ukljucila na najjacu (high) temperaturu i ostavila
posto me mrzelo da se bakcem sa kus kusom odvojeno poslednjih 10 minuta kuvanja sam ubacila tri sake kus kusa i dovrsila kuvanje
Servirala u domacem izdubljenom somunu




i onda su seli za sto i sve razbucali  :crycry: :lol:
Quote from: cici on September 01, 2015, 10:16:32 PM
Sto izgleda dobro.
Quote from: aleks on September 02, 2015, 08:25:06 AM
Jao, Glitt :balavi:
Ja volim supe u hlebu. Ne daj boze da sama napravim.
Quote from: kalimero on September 02, 2015, 04:07:16 PM
:balavi:
Quote from: Vila on September 04, 2015, 08:34:10 PM
Odavno gledam slow cooker recepte na pinterestu, i mislim da sam prelomila da ću ga kupiti, imam utisak da ćemo ga baš koristiti. Čekam mm da mu predložim, možda već za vikend odem da ga kupim :girl_haha:
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 01:59:11 AM
Meni je stigao, naručila sam sa collossus sajta  :girl_haha: Sad ću da pogledam recepte na pinterestu  :girl_haha:
Quote from: Vila on September 05, 2015, 09:09:22 AM
Brzo ti je stigao  :clap:
Kakvi su utisci?
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 10:05:16 AM
Gulaš je o-dli-čan, baš ono što mi je svih godina falilo - meso se raspada  :girl_in_love: Ja sam ovaj naručila:

http://www.colossus.rs/kuhinjski-aparati/aparati-za-kuvanje-hrane-krcko/css-5234-aparat-za-kuvanje-css-5234

Ne znam ovi drugi proizvođači, skuplji da li imaju neki 'hermetičkiji' sistem zatvaranja, ovo je običan poklonac. Oseća se miris dok se kuva. Sve vreme onako tiho 'struji', nema žestokog ključanja, mirno možeš da ga ostaviš, nema šanse da ostane bez tečnosti.
Quote from: Dacko on September 05, 2015, 10:07:48 AM
Super! :clap: Sad mi se jede taj gulaš...
Quote from: Vila on September 05, 2015, 12:15:42 PM
Juhuuu :clap:
Ja se nadam da će mi olakšati spremanje, kad ostvim da krčka dok sam na poslu, i onda samo da završim jelo kad dođemo svi s posla. A da se meso raspada :balavi:
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 12:26:23 PM
Meni je to bila osnovna ideja, i definitivno radi. Ovo spremam sledeće:

https://www.youtube.com/watch?v=dKrSE8zhuZs
Quote from: Glitter on September 05, 2015, 12:27:16 PM
da da to je specijalnost crock pota, meso se raspada :balavi:

ja sam juce napravila najbolji beef bolognese na svetu, jer inace beef ragu mora da se kuva i kuva i kuva ako hoces da ima super ukus, a najveci problem mi je inace sto tecnost mnogo brzo ispari pa je potrebno puno nadzora, e od juce jok :sreca: ispao savrseno, ostavila sam ga par sati da kuva na high.
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 12:28:14 PM
Daj recept  :clap:
Quote from: Glitter on September 05, 2015, 12:30:44 PM
anka da znas i da su lovacke snicle najbolje ikad iz toga, jedino sto moras da odradis pripremu kao sto bi obicno, uvaljas u brasno pa okrenese na tiganju dva puta, onda ih poredjas u posudu, stavis sta vec hoces izmedju (luk pecurke) zalijes paradajzom i mljac
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 12:33:33 PM
Da, da, i za gulaš sam propržila luk i meso. Ja imam neku svoju varjantu lovačkih (belo vino i pavlaka za kuvanje) pošto Janko ne jede paradajz, ali se mnogo radujem što krčka sam  :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Vila

Quote from: Glitter on September 05, 2015, 12:35:54 PM
naseckala sam sitno ljutike (shallots) , bacila mleveno meso, zacine (imam neku italijansku mesavinu), so biber, kasisicu senfa (tajni sastojak), proprzila u obicnoj serpi (da se meso ne bi kuvalo sve vreme) oko 5 minuta i sve zajedno ubacila u posudu slow cocker-a, nalila sa oko 300 ml paradajza (ja sam koristila tecni, moze seckani oljusteni, mislim po volji =, zelji i ukusu) i ostavila da se krcka, pred kraj dodala malo tecne pavlake (moze i nemasni sir, sigurno moze i kisela pavlaka) i ostavila da se krcne.
Razvukla domacu pastu
kao prasici smo se najeli
Quote from: Vila on September 05, 2015, 12:36:55 PM
Sad gledamo na netu, ima kao AnKin, i u Tehnomaniji nešto skuplji Kenwod, ostalo ili nema ili je mnogo skupo. Mislim da ćemo i mi isti ko AnaK :clap:
Mm sad baš zove da se raspita
Quote from: Glitter on September 05, 2015, 12:37:17 PM
apsolutno sam i ja ga npr stavim na drvenu dasku preko sporeta a ispod aspiratora
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 12:44:05 PM
Mene je mrzelo da se obraćam prodavcima 'licem u llice', a gledala sam i litražu. Mislim da bi mi 6l koliko ima većina bilo baš mnogo. Ova 4,5 mi deluje kao optimum. Gulaš za 2 dana je zauzeo pola posude, sledeći put planiram da napravim više, pola zamrznem. Otprilike mislim da je kapactiet za 4 ručka, svega, pola za danas i sutra druga polovina za zamrzivač (sarme, podvarak...)

Glitt, i ja ću pod aspirator, a mislim da ću kad bude pravio kiseli kupus da ga izbacim na terasu, sa produžnim kablom :lol:
Quote from: Glitter on September 05, 2015, 12:48:33 PM
kiseli kupus na terasu sa produzenim nego sta :lol:

e da punjene paprike su savrsene iz istog, pa se posuda direkt prebaci u rernu samo bez poklopca ( i moj je obican najobicniji nema neko dihtovanje)
Quote from: emge on September 05, 2015, 12:50:48 PM
a koja je prednost slaw cookera? zar ne može to sve u šerpi, pa na šporet, pa mala temperatura i tu satima da se krčka?
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 12:54:23 PM
Ja ne bih smela da ostavim šporet uključen celu noć, ili kad nisam tu, ovo smem :lol: A kod mene na šporetu ili ne kuva ili vri, nemam broj za ovo 'strujanje'

Edit: Sad kad sam našla koliko troši ringla, dodajem na spisak i neuporedivo manju potrošnju struje.
Quote from: Vila on September 05, 2015, 04:44:19 PM
Mm zvao onog sa Kupujem prodajem, a lik ima tezgu na Banjičkoj pijaci :girl_haha:
Kupili smo isti kao AnKin, samo od 6 l, za 3900 :clap:
Sad planiram recepte za sledeću nedelju :clap:

Šta kažete da nam se odvoji tema za slow cooker, zbog recepata?
Quote from: Mirka on September 05, 2015, 04:56:21 PM
U međuvremenu ništa ne dodaješ?

Ako je tako planiram kupovinu
Quote from: Mirka on September 05, 2015, 04:59:23 PM
Da ne zvučim kao idiot, ostala mi otvorena tema i poslednji post je bio ovaj AnKin koji sam citirala
Zbunih se kad sam videla šta sve piše  :rofl:
Quote from: AnaK on September 05, 2015, 04:59:41 PM
Ništa, ništa, sve predradnje na početku. Vilo  :clap: Otvori novu temu, pa ćemo ovih par recepata tamo prebaciti i nastaviti  :kiss1:
Quote from: kalimero on September 05, 2015, 05:07:06 PM
resih i ja da vam se pridruzim, kud svi turci  :clap:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lukina mama

mnogo mi ovo da pratim sa ovim silnim postovima ovako  :-[

jel moze recept za gulas AnaK?  :kiss1:

ja obicno u slowcooker kuvam pasulj, na low i ujutru gotov :)

ali volim da probam nesto drugo uvek :)
Luka ,09 April 2005

AnaK

Ja sam primenila recept za šerpu - oko 800g mesa (junetina i svinejtina), 1 velika glavica luka. Meso posula s malo brašna i propržila na ulju, i prebacila u slowcooker; na istom ulju prepržila i sitno seckani luk i sipala preko mesa. U tiganj nalila vodu, posolila, dodala 1 kašiku nekog začina za gulaš i čašu sangrije :lol: Pustila da provri, da se odlepi sve sa tiganja i malo ispari alkohol, sipala preko mesa i luka. Uključila i kuvalo se do jutros.
Janko 23.7.2002.

Dada

Meni je mali taj tvoj, je l? :fool: Doci ce i on na red, valjda :girl_haha:
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

Verovatno bi ti bolji bio 6l  :girl_haha: :kiss1: Taman ćemo Vila i ja da ga usavršimo - meni će najveći problem, već vidim, biti da pravilno procenim količinu tečnosti. Nekako smo svi navikli da nadgledamo, dolivamo, a ovde toga nema. Taknuto-maknuto :lol:
Janko 23.7.2002.

Dada

Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

AnaK

#8
Odavde mi je nekoliko recepata baš zanimljivo - prvenstveno mesa. I slažem se sa autorkom da nije ušteda u vremenu ako imaš mnogo sastojaka.

http://www.buzzfeed.com/christinebyrne/5-ingredient-slow-cooker?utm_term=.oh3O2NqBQ#.jnkVXR5wl

http://cocinandoconalena.blogspot.pt/2014/03/slow-cooker-melt-in-your-mouth-pot-roast.html
Janko 23.7.2002.

Glitter

napisah i na onoj temi, pasulj ne kuvati u slow cockeru, nece se skuvati ma koliko dugo da se sporokuva  :crazy:

AnaK

Mora da ima neki trik, ima gomila recepata za pasulj iz SC, evo i LM je napisala da kuva pasulj u njemu.
Janko 23.7.2002.

Glitter

ja sam kuvala dva puta, prvi put sam mislila da pasulj nije bio dobar, drugi put sam shvatila da je pasulj bio dobar, ali da ili to nije stvarcica za pasulj ili ja ne umem
ali ja sam posle 8 sati kuvanja dobila pasulj koji je i dalje bio zilav bez one karakteristicne corbice
mislim da sam tada zakljucila da pasulju treba kljuc sve vreme pre nego 'gulas' krckanje

cici

Kako aparat moze u rernu? I da li uopste nema potrebe da se dodaje voda, smorih se vise sa nadgledanjem posebno sto sam postala ocajno nestrpljiva pa sve krknem na najjace pa mi zagori :hm: i sto je najgore mislim da imam u stanu koji koriste stanari, i ostavila sam im i to :wall:


Glitter

Ne aparat
Sam slow cocker je metalni okvir (lonac) koji se ukljuci u struju i greje keramicku posudu sa debelim zidovima i gako kuva. Fora je da ni temperatura samo kukera ne bude kao npr sporet ali posto se greje keramika i to skoro celom povrsinom onda se kuva ekonomicnije i ne kljuca
Ne mora da se doliva satima bukvalno ali ja npr ne bih ostavila nesto sto je u trunku tecnosti (kao pnaj ragu ) preko noci. Gulas opusteno

AnaK

Hrana se sprema u keramičkoj posudi koja se vadi, pa može u rernu. Voda uopšte ne isparava, tako da nema potrebe da se dodaje (osim ako proceniš da ti je pregusto). Grejači su smešteni sa strane, ne odozdo, tako da nema zagorevanja.
Janko 23.7.2002.