Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

OK onda high.  :pioneer: Javljam sutra kako je ispalo...
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

U znak solidarnosti, ja upravo stavih ćureću supu  :girl_haha:

Jedan od omiljenih proizvoda mi je postao vakuumirani dimljeni ćureći batak. Meso isečem na šnicle, 2 min na tiganju dopržim i podgrejem, od kosščure sa malo mesa divna supa. Milina.
Janko 23.7.2002.

Glitter

Ja ga spremam obrnuto batak u sc u supu i izvucem meso posle i samo sve sklizne sa kostiju. Meso ubacim u neki blagi sos a supa predivna

AnaK

Janko 23.7.2002.

NenaS

Dakle, evo izveštaja. Posle 8 sati na high meso je lepo moglo da se odvoji od kostiju i bilo je super mekano, ali meni se nešto nije ustajalo u pola sedam pa sam ga prebacila na low i vratila se u krevet još sat i po. Onda sam ga izvadila i otkostila bez ikakvih problema, vratila u gulaš i otišla u kupovinu. Nisam zadovoljna količinom tečnosti, ipak luk nije pustio koliko sam se nadala pa sam sad malo pobrašnila, dosolila, dodala i aleve paprike i dosula jedno pola litra vode, uključila ponovo na high i nek se krčka do ručka, do 15h.
Za sutra sam izvadila šnicle za lovačke, AnaK može li da se dobije taj tvoj recept sa vinom i pavlakom?
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Neno, nemam pravi recept - ja šnicle kratko propržim s obe strane i ređam u krčka. U masnoću koja ostane dodam jednu neutralnu pavlaku (2,5 dl), malo belog vina (manje od čaše). Pošto to obično ne bude dovoljno tečnosti, dopunim potrebnom količinom vode sa vegetom ili, ako imam, supe. Obično prvi sat na high, posle na low dok ne ustanem ujutru.
Janko 23.7.2002.

disco2000

A dopisi malo, molim te, ono sa supom od koske... :bighug: Ne znam nista vise o kuvanju supe, zaboravila sam sve. Osim da ide zelen :lol:

NenaS

Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Quote from: disco2000 on November 26, 2016, 04:18:38 PM
A dopisi malo, molim te, ono sa supom od koske... :bighug: Ne znam nista vise o kuvanju supe, zaboravila sam sve. Osim da ide zelen :lol:

Pa to :lol: Ja povremeno na pijaci kupim par komada zeleni za supu, očistim i zamrznem. Onda, kao danas, kosku od ćurećeg dimljenog bataka (ili, obično, pakovanje pileće sitneži za supu, tako se zove, perutnina ptuj, ili ćureće krilo, u mesari - lepota s krčkom je što toliko sati krčkanja izvuče sve iz mesa i kostiju, pa meso stvarno može da bude najjeftinije moguće a supa fenomenalna) i tu zelen za supu stavim u krčka i nalijem sa preko 2L vode. Dodam 2 kocke za supu (kraljevska, podravka, mi je omiljena) i kuvam nekoliko sati na high. Ako je kuvam noću, onda kratko na high pa na low do jutra. Kad odlučim da je isključim (jer je, realno, sigurno skuvana i pre toga), probam, dosolim, procedim i u deo zakuvam rezance. To baš bude puno supe, pa je ne zakuvavam sve odjednom, nego samo proceđenu držim u frižideru, zakuva se za 15 minuta u manjoj šerpi, količina za dan-dva.
Janko 23.7.2002.

disco2000

Hvala :bighug: i na raceptu i na preporuci za sitnež.

AnaK

Janko 23.7.2002.

NenaS

A ja sam danas gledala tu kraljevsku kocku i ne uzeh je. Trošim sve ostale njihove: za gulaš, sa belim lukom i mirođijom i sa paradajzom i bosiljkom.

Dakle šnicle, samo uvaljane u brašno (mrzelo me da ih pržim :-[) poređala sam u krčka, zalila ih sa 2.5dl neutralne pavlake, 2dl vina i pola litre supe od dve kocke (sa belim lukom i mirođijom) - računam neće biti preslano jer ništa drugo nisam solila...pa sad šta bude... :innocent: Stavila na high, planiram da se kuva nekih 4 sata bar.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Ja čak očekujem da ćeš dosoljavati. I mislim da će biti super :balavi:
Meni je ta kraljevska nekako najpunijeg ukusa od svih kokošijih/junećih. Mada, realno, sve su to nijanse  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

NenaS

Šnicle dobro izgledaju i deluju mi mekano, ali mi se sos nešto ne sviđa... Ovog puta omaklo mi se više tečnosti, pa je baš redak, moraću da pravim zapršku (tj klajster) i da ga dudatno krčkam... :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

To jeste nezgodacija sa sosom, mora da ga je puno, i da je dovoljno redak da omekša šnicle. Ni meni nikad nije ukusan i zgusnut kao na šporetu. Ali mi meso bude tolik divno da mu praštam  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.