Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Razmuti par kasika brasna u malo tecnosti iz lonca i krckaj jos malo. Zgustice se kao na sporetu

aleks

Ako nastavite ovako moracu da kupim. Nisam planirala, ali ne stizem nista da kuvam, bukvalno nista  :crycry:
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

AnaK

To i jeste uređaj za takve domaćice, malo angažovanja i krčka dok spavaš  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Deda

Quote from: aleks on November 28, 2016, 11:18:11 AM
Ako nastavite ovako moracu da kupim. Nisam planirala, ali ne stizem nista da kuvam, bukvalno nista  :crycry:
Potpis
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Glitter

Dakle juce sam stavila mleveno meso sa lukom i par kocki supe pola case vode trunku paradajz pirea iz tube i malo senfa i 4h na high. Izvadila malo vise od pola stavila u vatrostalnu, pokrila sa graskom (iz konzerve a moze i smrznut), preko namazala dobrim slijem pire krompira i posula rendanim sirom (čedar). Od toga sam nahranila troje dece i dvoje odraslih i Stiv odneo porciju za rucak. A ostatak mesa sam spakovala u kutiju pa ce danas u musaku
Za Aleksu znam da voli kako kuvam tu cottage pie al i drugo dvoje sto olizase tanjire  :girl_haha:

A da stavila sam kilo juneceg mlevenog ukupno

Glitter

Quote from: AnaK on November 28, 2016, 11:32:38 AM
To i jeste uređaj za takve domaćice, malo angažovanja i krčka dok spavaš  :girl_haha:
ja ne volim da mi mirise dok spavam jer sav miris ide gore na sprat ali mi je presudan taj minimum angazovanja za pripremu

NenaS

Šnicle su na kraju ispale super, sos sam zgusnula, meso je bilo "k'o duša", deca pohvalila, imala sam ručak za dva dana - dakle svi zadovoljni  :girl_haha: Za sutra sam izdinstala junetinu sa puno paprike luka i imam nameru od toga da pravim neku vrstu paprikaša, ali me zanima koliko dugo treba da se kuva krompir kad ga dodam? Čini mi se da AnaK reče da je kuvala paprikaš... :think:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

AnaK

Jesam. Neno, ništa ti ja ne znam minimume, ja sve kuvam sigurno duže nego što treba, pošto to vremenski koristim - noću, uglavnom, ili, ređe, ubacim ujutru, pa mm i Janko jedu oko 14h. Ali mislim da se krompir dugo kuva, par sati sigurno. Sad malo izguglah, i ili se žale da im ostaje tvrd, ili kuvaju 7-8h ili se iščuđavaju ko bi kuvao krompir tako dugo kad treba 20 minuta na šporetu :lol: Ja za paprikaš ubacim sve istovremeno, i sve se raspada, trenutak kad je šta počelo da se raspada, propustim  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

Glitter

krompir 1-2 sata na high ali mora da bude potopljen

NenaS

Ok. Isečen na kocke, pretpostavljam?
Aleksandra   14.09. '87.

Glitter

NenaS

Ja ne znam šta sam zabrljala s krompirom, ali iseckan na kockice, na high, kuvao se u paprikašu ravno 7 sati i bio je daleko od toga da se raspada...  :ces: Mislim, nije bio nekuvan - ali pružao je mali otpor kod žvakanja. Nekako sam očekivala da se raspadne i da gustinu čorbici, ali su kocke krompira ostale cele, a tečnost poput supe, bistra i retka. Zato se junetina raspadala, normalno kad je (mal)tretirana dva puta. :girl_haha: I bilo je stvarno ukusno.
Dajte mi ideju za sutra. Nije ostalo dovoljno paprikaša, moram nešto da dodam. Može li još neko povrće u krčka? Na koiko dugo?
Aleksandra   14.09. '87.

Glitter

ja sam danas stavila bbq piletinu, naseckaala malo luka, stavila belo meso preko i zalila heinz bbq sosom  i 6 sati na high, poslednji sat sam razdvojila meso na tracice i ostavila da upije sos, odlicno sa coleslaw i pecenim krompirom, takodje i sa pirincom

AnaK

Ma nisi ništa zabrljala, verovatno vrsta krompira. Ali se generalno dugo kuva. Ja nemam iskustva sa povrćem u krčku, samo u malo kombinacija s mesom. Krčko koristim u 97% slučajeva za supu i šnicle/gulaš/sarmu/podvarak.
Janko 23.7.2002.