Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina


Urbana

Nekako kad god naletim na ovu temu uvek gulas na tapetu....sta je jos moguce praviti?
I koliko kosta sprava I koja je razlika u ukusu na pr supe ili corbe ( expres lonac vs slow cooker )
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

AnaK

Ja sam pravila i lovačke šnicle i onu piletinu koja se raspada. Glede čorbi, nemam poređenje, godinama nisam jela iz ekspresa, a još nisam pravila u SC. Cena je oko 30€
Janko 23.7.2002.

Glitter

corbe su jako lepe iz sc, ali ja nemam ekspres lonac i nikad nisam imala pa ne mogu da uporedim
prednost sc kada su corbe u pitanju je da nema onog ociglednog kljucanja, ne mora da se mesa i doliva tecnost pa povrce ostaje celo

Urbana

Quote from: Glitter on September 09, 2015, 01:07:09 PM
corbe su jako lepe iz sc, ali ja nemam ekspres lonac i nikad nisam imala pa ne mogu da uporedim
prednost sc kada su corbe u pitanju je da nema onog ociglednog kljucanja, ne mora da se mesa i doliva tecnost pa povrce ostaje celo

Pz to znaci u biti nema razlike kad je corba u pitanju, jer to je isto i sa expres loncem ... ne dolivas, ne mesas, sve je celo.

Kad kazes lovacke .... kako se to pravi u SC...jel isto sve stavis i lagano se krcka?

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Lukina mama

Quote from: Glitter on September 05, 2015, 11:53:25 PM
napisah i na onoj temi, pasulj ne kuvati u slow cockeru, nece se skuvati ma koliko dugo da se sporokuva  :crazy:

Pasulj kuvam godinama tako...nikakav problem, mozda je do vrste pasulja, ja ovde koristim great northern, beli, stavim sve sa pasuljem(luk,sargarepu, paprika...sta god ) napraivm zaprsku, regularno i prelijem, poslolim dodam meso, promesam i na low kuvam celu noc, obicno stavim oko 9 do 7 ujutru skuvano :)

Quote from: cici on September 06, 2015, 11:12:02 AM
Preko noci ne verujem ali ako je preko noci je l se onda ostavi na low?
Izginucete od mene :D

da na low, i sasvim je ok :)

Quote from: kalimero on September 06, 2015, 12:18:20 PM
najveci mi je problem da bilo sta ostavim ukljuceno celu noc u struji  :think:

nikakav problem :)


moracu da vidim ovaj barbecue chicken.... bas zvuci interesantno :)
Luka ,09 April 2005

Glitter

hvala lm :flower: ja kupujem beli cannellone beans i taj mi se ne skuva u sc

Urbana

Quote from: Lukina mama on September 09, 2015, 07:38:06 PM


Pasulj kuvam godinama tako...nikakav problem, mozda je do vrste pasulja, ja ovde koristim great northern, beli, stavim sve sa pasuljem(luk,sargarepu, paprika...sta god ) napraivm zaprsku, regularno i prelijem, poslolim dodam meso, promesam i na low kuvam celu noc, obicno stavim oko 9 do 7 ujutru skuvano :)

da na low, i sasvim je ok :)

nikakav problem :)


moracu da vidim ovaj barbecue chicken.... bas zvuci interesantno :)

Ma da zavisi od pasulja....ali pasulj treba staviti da prenoci u vodi, a najbolji je tetovac.

A ovo barbecue chicken jel to neka druga sprava?
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

AnaK

Šnicle sam kratko propržila uveče, ujutru stavila u slowcooker i za ručak su bile savršene. Nije, i BBQ chicken sam pravila u SC i bilo je fantastično. Za vikend je u planu takva junetina.
Janko 23.7.2002.

Lukina mama

anak , slow cooker quen  :girl_in_love:

samo ti salji recepte ovde, koje snicle si koristiila, izvini ako mi je promaklo.... :-[
Luka ,09 April 2005

AnaK

Svinjske ovog puta, vrat i las kare (krmenadla bez koske). :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lukina mama

Quote from: AnaK on September 09, 2015, 08:06:43 PM
Svinjske ovog puta, vrat i las kare (krmenadla bez koske). :kiss1:

znaci samo ih poredjas, jel stavis nesto preko? neki sos....zacini... koliko dugo? :kiss1:
Luka ,09 April 2005

AnaK

Ja sam šnicle posolila, uvaljala u brašno pomešano s malo karija s jedne strane i kratko propržila, samo da pobele. Onda sam u to ulje dodala 2/3 čaše belog vina i malo sangrije :lol: i oko 1dl pavlake za kuvanje, pustila da to malo vri, da ispari alkohol. POsle sam ih poređala i prelila tim sosom iz tiganja. Uključila sam ih na low oko 7, moji su ih jeli oko 14h, ali je procena da su sigurno i pre toga mogle da se konzumiraju.
Ta gimnastika je jer Janko ne jede paradajz, inače bih ih pravila ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=dKrSE8zhuZs

:kiss1:
Janko 23.7.2002.

Lukina mama

Luka ,09 April 2005