Main Menu

Slow cooker ideje i recepti

Started by Vila, September 05, 2015, 05:05:49 PM

Previous topic - Next topic

Urbana

Quote from: AnaK on September 09, 2015, 08:33:39 PM
Ja sam šnicle posolila, uvaljala u brašno pomešano s malo karija s jedne strane i kratko propržila, samo da pobele. Onda sam u to ulje dodala 2/3 čaše belog vina i malo sangrije :lol: i oko 1dl pavlake za kuvanje, pustila da to malo vri, da ispari alkohol. POsle sam ih poređala i prelila tim sosom iz tiganja. Uključila sam ih na low oko 7, moji su ih jeli oko 14h, ali je procena da su sigurno i pre toga mogle da se konzumiraju.
Ta gimnastika je jer Janko ne jede paradajz, inače bih ih pravila ovako:

https://www.youtube.com/watch?v=dKrSE8zhuZs

:kiss1:

Ovo me interesuje....mislim lovackim ne treba puno za pripremu svakako....znaci ustvari ako razumem ti to ostavis ukljuceno, da bi Janko cim dodje iz skole ako shvatam mogao da jede bez zagrevanja.

Ja bi to vise koristila za ta neka variva-krckanje...strpam sve pa sta dobijem. Mi to cesto jedemo, pa racunam da bi se isplatilo, a verujem da bi ipak bilo ukusnije nego iz expresa....a opet nisam bas za to da bilo sta ostavljam ukljuceno da radi kad nismo u kuci.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

AnaK

Sad isprobavam svašta, a meni je super i za lovačke. Pošto troši gotovo 10x manje struje nego ringla, OK mi je i ovako. Lovačke svakako ne bih mogla da spremim za ručak za taj dan, nego za sutra.
A što se uključenja tiče, rekoh već, ostavljam i bojler, i frižider, nekako sam prelomila da me ne zabrinjava.
Janko 23.7.2002.

Urbana

Hvala .... u svakom slucaju za 30 eu isplati se imati ...

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Glitter

moje lovacke danas
u sc zapremine 3,5l sam redjala junecih snicle, izmejdu sam redjala ljutike, seckane uzduz i portobelo pecurke (tj bila jedna golema :lol:)
snicle sam povegetila i uvaljala u brasno i brzo przila na visokoj T.
Nisam imala paradajz a nisam mogla ni do prodavnice
beli luk sam naseckala posle sat vremena i dodala
persun tek na kraju (malopre posle 4 sata kuvanja)
na high, bile su skuvane posle dva sata, sad se kuvaju oko 4 i meso se raspada

kolicina mesa koja je stala u lonac je 1,2kg junecih snicli

AnaK

Janko 23.7.2002.

Glitter

e da i sitan dodatak koji je ovo ucinio jos omiljenijim je pavlaka za kuvanje koju sam umesala u poslednjih 10 minuta

nikad vise lovacke ne pravim sa paradajzom, odgovorno tvrdim da kvari ukus  :girl_haha:

jeli malopre sa kus kusom perfektno :balavi:

aleks

Jao, sta vi ovde spremate :balavi:

Moja majka lovacke nikad ne pravi sa paradjzom. Samo brasno, beli vino, sargarepa i pecurke. Ja ne znam da se prave sa paradajzom
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Dacko

A ja nisam znala da se zovu lovačke, a spremam ih otkad. :lol:

Glitter

Quote from: aleks on September 14, 2015, 08:32:35 PM
Jao, sta vi ovde spremate :balavi:

Moja majka lovacke nikad ne pravi sa paradjzom. Samo brasno, beli vino, sargarepa i pecurke. Ja ne znam da se prave sa paradajzom
sta znam ja sam naucila da ide paradajz, valjda svako negde modifikuje porodicno pa tako i prenosi
ali def bolji ukus bez paradajza

prevodilica

moja majka ima za lovačke recept koji zvuči sumanuto, ali je preukusan
ide i paradajz i mleko i pivo, senf i ostali začini i bude :balavi:


AnaK

Daj recept! Sve što je sumanuto, nije mi strano!
Janko 23.7.2002.

prevodilica

napomena - recept nije za slow cooker isključivo, ja ih spremam u rerni u običnoj šerpi "đuvečari" ili u vatrostalnoj

priprema šnicli: izlupati šnicle, posoliti i pobiberiti, uvaljati u brašno i ostaviti da odstoje u frižideru oko pola sata

ređati ih u vatrostalnu po slojevima, po želji posuti belim lukom (ovaj deo ja izostavljam, jer nisam ljubitelj)

preliv koji ide kad se sve šnicle poređaju:
1 kašika vegete,
1 i po kafena kašika šećera
1 dl ulja
1 i po dl piva
2 i po dl mleka
1 i po dl paradajza
za preliv se sve izmeša u jednoj posudi i pospe preko šnicli

peći ih poklopljene oko sat i po, pred kraj se može otklopiti da dobiju hrskaviju koricu

prijatno!



AnaK

Hvala! Baš zanimljivo, posebno što se ne prže. Probaću  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

prevodilica

za vreme koje je potrebno za pripremu (svega 15ak min), preukusne su! trust me
jedino je pitanje ko šta još voli od začina
recimo, po receptu ne ide, a ja dodam uvek u preliv i malo senfa, trunčić ruzmarina i bosiljka


AnaK

Pravila sam danas svinjsku plećku. U komadu, dobro posolila pa ispržila na malčice ulja sa svih strana i strpala u SC na high, igrom slučaja 9h. Savršeno meko, sočno, raspada se.
Janko 23.7.2002.