Main Menu

Povratak prirodi

Started by Lani, April 12, 2016, 10:27:43 AM

Previous topic - Next topic

Lani

Ovo je tema o dlakama zapravo.  :lol:
Inspirisao me je jedan jučerašnji post jedne poznanice na FB gde se ona čudi kako su ljudi dozvolili da budu toliko opsednuti ćosavošću, ukratko kako je baš super biti dlakav i "prirodan" i prosto neopterećen tim stvarima. Vi koji je isto imate na FB, znate na koga mislim. Razmišljala sam da li da odgovorim ali pošto su svi komentari bili krajnje pozitivni, bravo, go for it i tako to, odustala sam. Ali mogu ovde sa vama o tome.  ;D
Znam da je ovaj trend "prirodnosti" u Zapadnoj Evropi odavno već uzeo maha, ovde koliko vidim još nije (srećom  :lol:). Ako kažeš nešto protiv, onda si hejterka a žene treba da se međusobno podržavaju i da budu sestre bla bla a ako se i sam prepustiš tome, šta je sledeće? Odricanje od dezodoransa, bruseva, kupanja svaki dan, itd? Što je najbolje, ja mislim da je ovaj pokret zapravo krenuo od žena koje jednostavno mrzi da se doteruju i sređuju pa taj svoj stav podvode pod šta me briga, ja sam prirodna, ne zanima me šta drugi misle i neću da robujem ustaljenim šablonima kako žena treba da izgleda. Uopšte ne prepoznajem tu neki bitan feministički stav ili bunt. Meni sve to deluje kao zagovaranje zapuštenosti i aljkavosti. Žao mi je samo što je poprimilo tolike razmere.  :think: Neke od tekovina savremenog sveta smatram zlim i nepotrebnim ali žilet nije jedna od njih.
Šta vi mislite, da li biste ikada prestale sa depilacijom i šta mislite o onim ženama koje su za to?

Pepi

Meni je to bljak. Ne podnosim dlake,pa iako sebe smatram lenjom za doterivanje (retko se šminkam, mažem nokte i sl) volim da su mi noge depilirane (obrijane), to mi dođe kao deo lične higijene.

Glitter

prvo sam pomislila da si isla na neko pesacenje planinarenje a sledeca misao mi je bila no way :lol:

da se prvo osvrnem na ovu zap evropu i kazem da su zene ovde ili ciste ili nisu, mogu da postujem pustanje dlaka i nesminkanje kao izbor, ne mogu da postujem nekupanje i nepranje zuba kao zivotni izbor, to mi je jednostavno strokavo i ne moze se spakovati u neko 'advanced' ubedjenje koje mi zene robovi muskaraca i sminke i voska ne razumemo :lol: ako nista drugo ima i onih koje se sminkaju i sredjuju i depliraju a slabo kupaju...za te mogu samo da kazem: blago muskarcima koji pozele da se motaju tuda :lol:

a zanima me koja je to fb clanica :lol:

u stvari ja sam generalno protiv ekstrema bilo koje vrste, mada bi mnogi oko mene moju lakomaniju nazvali ekstremnom :think:

Lani

Quote from: Glitter on April 12, 2016, 10:35:28 AM
prvo sam pomislila da si isla na neko pesacenje planinarenje a sledeca misao mi je bila no way :lol:

Znaš me.  :rofl:

Post je napisala Ceco bre, nije to nikakva tajna, javni status na FB. Nego me baš onako podstaklo na razmišljanje, mislim da je ona jedina osoba koju znam da tako razmišlja.

stacka

Ja nju mnogo gotivim i mnogi njeni stavovi me odusevljavaju ali ovde se dijametralno razlikujemo... mada, i ona je na kraju zakljucila da ipak nije u fazonu "prirodnosti" pod svaku cenu :)

Nisam sigurna koliko veze ima sa tim da li zene mrzi da se sredjuju ili ne. Iskreno, mene smara da se sredjujem, prosto nisam taj tip da uvek imam tip top frizuru, sminku, lak na rukama i slicno ali bre znaju se osnovne stvari, ako se razumemo ;)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

veki

SKoro smo na poslu komentarisali, kaze kolega odusevljen klinka njegovih prijatelja je odbila da jede meso i svi su pored nje prestali da ga jedu, na sta sam ga pitala da li zna da vecina dece ima fazu da nece da se kupaju, pa to sad znaci da bi svi trebali da prestanemo da se kupamo kad naidje ta faza. Tako mi je i za ovo ta tema

Mene licno mrzi da se nasminkam svako jutro (verovatno bi bilo drugacije da nemam ten i kozu kakvu imam), nerviraju me frizeri, farbam se samo kad mi sede bas izvire, ali depilacija mi je nesto sto ne mogu da preskocim, i nema to veze vise toliko ni sa estetikom, koliko sa tim da je meni to bas onako odvratno, kratka suknja i dlakave noge bljak, meni je to nekako osnov higijene.

I podrzavam ja i musku depilaciju, nemam nista protiv nje.  :lol:

Glitter

Quote from: Lani on April 12, 2016, 10:38:02 AM
Znaš me.  :rofl:

Post je napisala Ceco bre, nije to nikakva tajna, javni status na FB. Nego me baš onako podstaklo na razmišljanje, mislim da je ona jedina osoba koju znam da tako razmišlja.
nemam je na fejsu, ali deluje to kao posledica previse noci pod vedrim nebom :lol:

jedina osoba koju ja znam je moja ruskinja koja mi je pre par godina kada sam bila u usa kod njih rekla kako je prestala da kupuje roll-on dezodoranse sa aluminijumom zbog (ne secam se cega :lol: ) pa je kuovala nesto biljno organsko, tipa soda bikarbona plus jos nesto. Rekla sam joj posle dva dana da ja postujem njen non-Al izbor ali da smrdi na znoj a to nije bas privlacno :lol: dovoljno smo bliske da se ne uvredi na to

Zumbulica

Bas sam nedavno na ovu temu pricala sa Jeleninom drugaricom, one su sad duboko u problematici sveopstih prava, feminizma, i svih ostalih izama  :crazy:
Taj konkretan problem sa dlakama mi je ona tako uspesno predstavila da sam shvatila da su u pravu - zapravo se ne radi o zagovaranju aljkavosti vec pre o borbi za oslobadjanje od nepotrebnih stega. Ali nista estetski radikalno, ova deca mnogo cene zenstvenost ali na svoj nacin.
Necu ja uspeti da vam objasnim kao sto bi one, moramo da nahvatamo neku osvescenu tinejdzerku  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

al cije stege, mene to najvise zanima?
to moze da kaze zene koja se depilira i sminka zbog nekog drugog ne zbog sebe :think:

Lani

Stačka i ja Cecu volim, zato i nisam htela da "hejtujem" na Fejsu.  :girl_haha:
Zumbi, ono što kažeš, ako bi mi neko to baš dobro spinovao mogla bih da razumem možda, ali svakako nikad u toj meri da sama to primenjujem.  :think:

Glitt, pa valjda stege savremenog društva  :think:, stege modne industrije i modnih časopisa koji nam od malih nogu utuvljuju u glavu kako treba da izgledamo.

emge

Mene je nervirao trend da dlake mogu samo na glavi, pa su žene išle i bez obrva, samo sa nacrtanom linijom...
sad koliko vidim obrve se vraćaju kao prihvaćene :lol:
ne svidja mi se ni da intimna regija ne smije da ima nijednu dlačicu, to mi malo pedofilno.

Ali dlakve noge i dlake ispod pasuha su mi :bad:

Elem, pošto znam da se moji stavovi ne slažu sa okolinom - mene je koleginica kritikovala kako tako slatka mogu da nosim tolike obrve :lol: ja sam stava da svako treba onako kako se osjeća (pod uslovom da se stvarno ne osjeća :lol: ). E sad ako je taj njen post vodio ka tome da ne moramo svi biti isti, to mi je ok. Ako je vodio na zagovaranje da budemo svi isti i sa dlakama, to mi nije ok - ako smo se razumjeli :)

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Glitter

jesam li ja vama pricala kada je moj ex dosao sa idejom da depilira ledja (tada nam je brak vec isao juzno i ja sam znala da se vidja sa onom curicom) :lol:

Zumbulica

Ja mislim da su zaista mnogi pojmovi lepote nametnuti i nezamislivi dok neko ne pocne hrabro da ih forsira. Npr. najnoviji trend sa debelim obrvama  :crazy: (vise i nije toliko nov  :lol:) Kad se pojavio stvarno je to bilo nesto sto bode oci, a meni su sad neke devojke bas lepe sa tim obrvama i sad mi upadaju u oci tanko i neprirodno pocupane obrve  :lol: Naravno da ni to nije za svakoga i po svaku cenu .....

Takodje mislim da ova deca imaju jake higijenske standarde i da se to ne dovodi u pitanje, jednostavno hoce malo komocije u tome sta je prirodno a sta ne, da se neke granice opet malo preispitaju. Ja iskreno verujem da ce depilirane noge i nausnice ipak ostati estetski imperativ za sva vremena  :lol:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....