Leto 2020

Started by prevodilica, February 27, 2020, 04:03:51 PM

Previous topic - Next topic

Vila

Specijalista za Tasos ovde :lol:
Dacko je u pravu za plažu, najbolja je u Skala Potamiji, a dodala bih i Chrissi Amoudia, ali to su takoreći sela :lol: Diiivna plaža, poneko kafanče i dosada. Limenas, glavni gradić ostrva, ima sasvim solidnu peščanu plažu, i ima i gde da se šeta, i gde da se sedne, i šta da se vidi, ja ga mnogo volim. Ima čak i Lidl :girl_haha:
Ima još lepih peščanih plaža, čak je većina mesta tamo sa peščanim plažama, ali su mala mesta, pa ti za taj uzrast dece neće biti zanimljiva, jer će se smoriti ko zmajevi.
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Dacko

Ohoho, sad već planiram Limenas za neku narednu godinu kad bude bilo mogućnosti za letovanje. Hvala za info da su otvorili Lidl i tamo, na mom spisku to svakom grčkom mestu daje dodatne poene.  :girl_haha:

prevodilica

mene samo interesuje zašto je disco od svih tema o letovanju, izabrala da piše baš na ovoj
a kad se tog leta setim, samo je po Srbiji i moglo da se putuje  :lol:

Vila

:girl_haha: Mora se priznati da Lidl znatno olakšava nabavke na letovanju. Imao je Limenas uvek lep izbor prodavnica, uvek i neki veći market, ali Lidl tops it all :girl_haha:
Ja Tasos obožavam, i uvek ću mu se vraćati, a Limenas mi je ko druga kuća :girl_in_love: Mnogo je sladak, ima neki poseban šmek i dušu. Glavna gradska plaža je veoma lepa, imajući u vidu da je gradska, pesak, ležaljke, deo bez njih, sve blizu... Jedini "problem" Limenasa je što je ta plaža pored starog jezgra grada, pored stare luke, gde realno ima manje smeštaja, a veći deo apartmana je u delu grada koji je od te plaže daleko, te ti smeštaji orbitiraju drugim manjim i manje lepim plažama na obodu grada. mi se uvek malo pomučimo da nađemo smeštaj u tom delu koji volimo, ali snađemo se nekako.
ove godine idemo sa decom na siciliju, 8 dana, ali ćemo mm i ja u septembru ipak malo da šmugnemo do Tasosa :lol: Prvi put tamo idemo u hotel, naravno u "našem" delu grada (mm je na bookingu genius 3, pa ima strava popuste, i na ovo smo naleteli za neke sjajne pare).
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Vila

Na Sitoniji ima divnih peščanih plaža, već su pisale devojke, ali mislim da je iz ugla "nemrdanja" i dece tinejdžera Sarti najzgodniji, plaža je tamo zaista ogromna, a samo mesto, iako vašarište, sigurno zadovoljava standarde tinejdžera :girl_haha:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Vila

Pa da nastavim niz  :lol:
Moram da se još jednom složim sa Dacko, povodom Stavrosa - meni je bio grozan, i samo mesto, i plaža - a kad sam ga ispljuvala, onda su me na Roditelju penalili što im pljujem jedno tako divno mesto :lol:
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

Martina

Dacko

Da, ima ljudi koji tamo idu decenijama i čovek se baš zapita jesu li makar usputno svratili u bilo koje drugo grčko mesto, čisto da uporede, ili smatraju da su uboli premiju iz prve i da se nema rašta isprobavati dalje.

emge

Quote from: prevodilica on June 19, 2024, 09:34:17 AMLepo je more tu oko Platamona, po salinitetu tu nekako podseća na Jadran, i po mirisu
plaže nisu nešto jer ima i kamenitog ulaza u more, ko to ne voli...
nešto ne mogu baš da se orijentišem gde je ovo u Platamonu, ako je na slici tvrđava desno, onda to mora biti posle Platamona dalje prema Leptokariji
odnosno, prema gore pomenutoj Skotini
Posle Skotine, prema Platamonu.
https://maps.app.goo.gl/wHzkm9dmV8nNDhR1A

prevodilica

e, tu je lepa plaža
istražili smo sve u toj regiji, pa zato kažem

mi smo bili opet u Nei Poriju, jer nam najviše odgovara
sin je bio sa društvom prošlog avgusta u Pefkohoriju, ovog avgusta će u Nea Vrasnu, ali njima sve odgovara jer samo društvo vršnjaka je provod, a ne mesto

u septemebru idem opet, sve isto, uključujući apartman pored plaže sa predivnim pogledom  :girl_in_love:

prevodilica

a Platamon volim za večernje šetnje, pa i za izlaske ko voli
ima šmek pravog primorskog seoceta
imaju divan sladoled u jednoj poslastičarnici  ;)

jedino što nikad ne bih birala smeštaj tamo, ni u apartmanima ni u hotelu, previše mi je skučeno

mi odemo tamo često, i za izlete preko dana je zgodan - otići jednom na tvrđavu ili preko puta tvrđave selo Pantelejmon
a u septembru su plažice ispod pruge, ispod tvrđave, potpuno puste, tu smo se jednom mm i ja sami kupali, 300-400 m ni levo ni desno ni duše, u prirodnom hladu stena ispod smokve...

emge

E prevodilice, baš si me obradovala. Ja sam mislila da nije neka plaža, ali kuca na pkaži, a nosimo i kajak i dasku, a i vodimo društvo... Biće nas 7 odraslih i 6oro djece, samo mupke vodimo ovo ljeto :girl_haha: i naravno Čuija jer je dečak :lol:
A za kraj planiramo jedno veče da prespavamo na Meteorima i onda nazad.
Idemo sad 25.juna.

prevodilica

Čui da nije dečak, što bi jadan... :lol:
nisam se tu nikad kupala, već s druge strane zamka, ali se sećam da smo prolazili tuda
tako da ne znam da ti kažem je li kamenje ili pesak na ulasku u vodu, jer oko Platamona ima i jednog i drugog, ali voda je dobra
ako je kamenje, može biti i ježeva, spremite one patike za vodu

u stvari, kad bolje razmislim, od tih accessories ne treba ništa kupovati ovde, koliko vidim sve je ovde skuplje nego tamo, tako da možete i tamo da pazarite ako vam bude potrebno - prostirke za plažu, peškiri, te patike za vodu, razne lopte, vodeni pištolji, daske i sl, torbe za plažu...sve je od 3-4 eur pa naviše, barem su to bile cene početkom juna sad kad smo bili 

stacka

Ja jedino da ti preporučujem smestaj po Peloponezu ako ste raspoloženi sa vozite 1200 km do tamo :)
Mi ove godine Italija + Austrija, van uobičajenog termina u kom idemo, već mi kreće nostalgija za Grčkom.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Quote from: prevodilica on June 19, 2024, 12:44:45 PMmene samo interesuje zašto je disco od svih tema o letovanju, izabrala da piše baš na ovoj
a kad se tog leta setim, samo je po Srbiji i moglo da se putuje  :lol:
Da odgovorim - ništa posebno, otvorila sam spisak i prvo "letovanje" koje sam uočila, nisam birala :lol: a upozorenje da nije pisano duže od 120 dana sam "previdela", koga briga :lol:

disco2000

Glava me zaboli od izbora ovolikog :dog: Hvala vam :kiss1: :kiss1: :kiss1: