Leto 2020

Started by prevodilica, February 27, 2020, 04:03:51 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Meni babe ne smetaju  :rofl:
Janko 23.7.2002.

disco2000

Ne smetaju mi ni babe ni bebe i ok je ići putem antipreporuka. Palim se da ću u kratkom roku naći lep pesak na npr. 7 dana. A ne znam gde da gledam, toliko mesta ima, vrti mi se u glavi

disco2000

Sitonija i Tasos - tamo se ide kolima ili busom. Možda malo preciznije koji deo da gledam? Nisam za vožnju do plaža i obilaske :-[

prevodilica

Quote from: AnaK on June 18, 2024, 03:06:13 PMMeni babe ne smetaju  :rofl:
ni meni, se dok ne počnu da upoređuju cene pijace i marketa, do poslednje decimale  :lol: :rofl:

Dacko

Quote from: disco2000 on June 18, 2024, 04:23:00 PMSitonija i Tasos - tamo se ide kolima ili busom. Možda malo preciznije koji deo da gledam? Nisam za vožnju do plaža i obilaske :-[
Ako ne ideš kolima na Tasos, a hoćeš pesak, onda moraš da tražiš smeštaj na Golden Biču, a to su ti mesta Skala Potamija i Skala Panagija (pazi da slučajno ne iznajmiš smeštaj u istoimenim selima koja nisu na plaži nego na brdima iznad plaže).
Baš lep pesak na Sitoniji imaš u Toroniju.
Međutim, i Sitonija i Tasos nemaju mnogo smisla ako ne planiraš da se švrćkaš po raznim plažama, jer u tome je zapravo čar tih mesta i zbog toga je i cena smeštaja dosta jača u odnosu na druge grčke regije koje su nam relativno blizu.
Ja bih, da želim da samo lenčarim na pesku (a želim, nego nema ništa od toga, Boris apsolutno nema nameru da putuje sa mnom, a ja bez snažnog vodonoše ne mogu u Grčku u sezoni), išla u Jerisos (treći prst na Halkidikiju, dosta povoljniji od prva dva), u Kaliteu (prvi prst Halkidikija, predivan pesak, ali mesto puno mlađarije pa malo bučno) ili u ono seoce Paralija Skotinas gde je svojevremeno Nanny išla.

Dacko

Možda bih otišla i u Nea Kalikratiju, prosto jer je najbliža i ima povoljnog smeštaja, a isto je pesak. 

disco2000

Sad ću da guglam, hvala. NIsmo mi za švrćkanje, dok se pokupimo, pet popodne. Nije mi odmor, isparkiravaj, uparkiravaj... :-[

disco2000

P hoće bazene, nju more ne zanima, odnosno može, ali samo pesak. A ja svakako ne idem bosa, svejedno mi :rupa:

Dacko

Onda možda ne treba da precrtavaš Bugarsku, Sunčev Breg i Zlatni Pjasci vrve od hotela sa bazenima i toboganima, ali ima privatnog smeštaja u zgradama s bazenom u dvorištu, plaža je od najfinijeg i najsitnijeg peska, hrana njam, u stvari jedino im ne valja more, ali ako P. već daje prednost bazenima, verovatno ne bi ni marila za to kakvo je.

Za trideset evra dnevno ovo u Grčkoj ne bi moglo da se nađe:
https://www.booking.com/hotel/bg/grand-kamelia-apartments-sunny-beach.sr.html?aid=369851&label=874&sid=1d9d1586946f051809e9963e285e0247&all_sr_blocks=1176784602_390205364_0_0_0&checkin=2024-06-21&checkout=2024-06-28&dest_id=900039405&dest_type=city&dist=0&group_adults=3&group_children=0&hapos=4&highlighted_blocks=1176784602_390205364_0_0_0&hpos=4&matching_block_id=1176784602_390205364_0_0_0&no_rooms=1&req_adults=3&req_children=0&room1=A%2CA%2CA&sb_price_type=total&sr_order=popularity&sr_pri_blocks=1176784602_390205364_0_0_0__45500&srepoch=1718728074&srpvid=141b73abf9f907b2&type=total&ucfs=1&activeTab=main

disco2000

:crycry: znači, što više gledam, to manje znam, kako je lako bogatima :rofl:

Hvala.

Dacko

Uvek sam zamišljala kako bih, da sam bogata, prvo zaposlila sekretara, batlera, asistenta za kupovinu, inače bi mi bogatstvo stajalo uludo: beskrajne mogućnosti samo bi me paralisale ovako neodlučnu. Što će reći, samo skromnom budžetu i samim tim suženom izboru imam da zahvalim što sam videla i ovo malo sveta u životu.

emge

Mi ove godine idemo iznad platamona, neko mjesto, znači vjerovatno loša plaža i more, ali kuća je na samoj plaži, nadam se da se nećemo pokajati. https://www.blue-house.gr/gallery_files/foto.html

Ne planiramo da zujimo nešto, sem da dodatnu noć na kraju prespavamo na Meteorima.

E sad u Grčkoj lijepe pješčane plaže su skoro sve na Skijatosu osim Kukunarije, ona je brašno pijesak, ostale su sitan šljunak, ali onaj u koji tone noga kad ideš.
Dobra je i plaža na Sitoniji Lagomandra. Prije neku godinu smo bili u Porto Coufo, dobro je bilo, imali smo plažu koje je bila od smještaja i bez gužve. Mada sve to pri kraju prata na Sitoniji, od Toronija ja mislim, nema pijaću vodu.
Prošle godine smo bili na plaži Paradisos valjda, pored Neos Marmarasa, odlična, široka i bez pretjerane gužve.

emge

Ja sam bila jedno ljeto u Stavrosu prije 20ak godian, ne sjećam se da je ulaz u vodu bio problematičan, mada sam bila mlada 
Šalim se, mijenja se to kroz godine, more se poigra..đ moja omiljena plaža na Tasosu je bila Aliki, divan pijesak, divno more... I nekoliko godina kasnije ja jedva čekam da odemo na Aliki... A on sav u kamenčugama jer su jedne godine bili jaki talasi koji su plažu komplet izmijenili... A plaža krcata, vreće sa pijeskom u vodi da bi moglo da se uđe, živi na staroj slavi da je Aliki wow plaža :girl_haha:

Dacko

Ulaz ni sad ne izgleda problematično, dugačak peščani plićak i sve to, ali u tom muljevitom pesku ima nekog sitnog oštrog kamenja i kao nekih izlomljenih pločica, ne kao da je tlo prekriveno time, već tu i tamo, znači taman da se neoprezni kupač (ja, shvatile ste već) lepo iznabada ako ne pazi na svaki korak.  

prevodilica

Quote from: emge on June 18, 2024, 11:35:03 PMMi ove godine idemo iznad platamona, neko mjesto, znači vjerovatno loša plaža i more, ali kuća je na samoj plaži, nadam se da se nećemo pokajati. https://www.blue-house.gr/gallery_files/foto.html

Ne planiramo da zujimo nešto, sem da dodatnu noć na kraju prespavamo na Meteorima.

E sad u Grčkoj lijepe pješčane plaže su skoro sve na Skijatosu osim Kukunarije, ona je brašno pijesak, ostale su sitan šljunak, ali onaj u koji tone noga kad ideš.
Dobra je i plaža na Sitoniji Lagomandra. Prije neku godinu smo bili u Porto Coufo, dobro je bilo, imali smo plažu koje je bila od smještaja i bez gužve. Mada sve to pri kraju prata na Sitoniji, od Toronija ja mislim, nema pijaću vodu.
Prošle godine smo bili na plaži Paradisos valjda, pored Neos Marmarasa, odlična, široka i bez pretjerane gužve.
Lepo je more tu oko Platamona, po salinitetu tu nekako podseća na Jadran, i po mirisu
plaže nisu nešto jer ima i kamenitog ulaza u more, ko to ne voli...
nešto ne mogu baš da se orijentišem gde je ovo u Platamonu, ako je na slici tvrđava desno, onda to mora biti posle Platamona dalje prema Leptokariji
odnosno, prema gore pomenutoj Skotini

ja već neko vreme nikome ne preporučujem ništa, jer ne samo da su ukusi različiti, nego mi se jedne godine desilo da smo tražili isti smeštaj pa dobili potpuno drugačiji ugođaj, jer su se valjda vlasnici nešto podžapali u međuvremenu, pa su potpuno drugačije održavali smeštaj (odnosno, slabo da su održavali...)

od najbližih mesta ispod Olimpa je najkvalitetniji Nei Pori, ali nemate tu puno smeštaja sa bazenom
bazen na plažici ima prva plaža u nizu iz pravca Platamona, ali je potpuno fensi fanzon i ne znam šta treba konzumirati ili platiti za to zadovoljstvo, jer nisam u tom bazenu nikad nikog videla
U Poriju je plaža broj jedan, a ima i dosta pristojnog smeštaja na samom šetalištu, tako da kad god neko ide na plažu, nije problem