Hoćemo li u kupovinu kupaćih kostima?

Started by Xe, May 23, 2009, 03:42:48 PM

Previous topic - Next topic

Praslin

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco

AnaK

Tako i ja procenjujem. Ali čemu tvrdnja da je 44?!
Da se devojčice koje nose 40 užasnu, pa pređu na 32.
Skoro sam u Espritu videla pune štendere odeće na sniženju, veličine 32 i 34. Ja ne mogu da vam opišem kolicko je to. I sigurna sam da je, dok je bilo domaćih konfekcija i JUSa, 36 bio najmanji broj.
Janko 23.7.2002.

stacka

Ja sam prvo pomislila da je greska u prevodu, medjutim vidim da zaista pise size 16 koja odgovara nasoj 44. E sad jedino ako u Americi nije drugacije :think: Ona meni deluje dosta krupnije od 44 velicine.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Da, juče sam ovu vest videla, stvarno u originalu piše 16.
Ako je ona size 16, ja sam onda size 0.  ;D

Što se tiče veličina 32 i 34, samo da vam kažem da moja Iva, sa svojim kukućima i ravno 40 kg ne može da uđe u Zarine farmerke 34, kupile smo nedavno 36. Možda bi i mogla da se udene u 34 ali da recimo leži i plitko diše sve vreme.  :crazy: Tako da ja zaista ali zaista ne znam ko nosi te brojeve.  :think:

Glitter

vrlo je moguce da je lose prevedeno, jer ako je NY nedelja mode i size 16 USA se u evropske velicine prevodi kao 48

Elanor

ne postoje evropske veličine.
ja nosim belgijsko/francusko 46, što je nemačko 44 i italijansko 50.
po nekom konvertoru, američko 16 je nemačko 46.
a ako ja ovolika nosim 44, verovatno može i ona.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Meni se čini da su naše nekadašnje veličine najsličnije nemačkim.
I i dalje mi je neverovatno da ona nosi 44, bilo čiju. A to da sebe poredi, pa stvarno mogu samo ovo da ti kažem :slap:
Janko 23.7.2002.

Glitter

Quote from: Elanor on September 21, 2017, 11:10:04 PM
ne postoje evropske veličine.
ja nosim belgijsko/francusko 46, što je nemačko 44 i italijansko 50.
po nekom konvertoru, američko 16 je nemačko 46.
a ako ja ovolika nosim 44, verovatno može i ona.
zanimljivo posto sve size charts imaju eu sizes :think:

Lani

Ali Glitt, Elanor je u pravu, ne postoji neka EU veličina koja bi se mogla nazvati univerzalnom. To što Asos zove EU size je nešto što su sami proizvoljno uzeli za reper.
Ja na svakom odevnom predmetu (koji nije made in Serbia) imam nekoliko veličina na unutrašnjoj etiketi. US i UK obavezno, onda najčešće italijansku, pa nemačku, francusku, neki stavljaju i meksičke i kineske veličine. To mi je bilo egzotično, pa sam zapamtila.

A ti Elanor...  :baba: Duplo si tanja i manja od one na slici.

Zumbulica

Quote from: Lani on September 21, 2017, 10:08:07 PM
Da, juče sam ovu vest videla, stvarno u originalu piše 16.
Ako je ona size 16, ja sam onda size 0.  ;D

Što se tiče veličina 32 i 34, samo da vam kažem da moja Iva, sa svojim kukućima i ravno 40 kg ne može da uđe u Zarine farmerke 34, kupile smo nedavno 36. Možda bi i mogla da se udene u 34 ali da recimo leži i plitko diše sve vreme.  :crazy: Tako da ja zaista ali zaista ne znam ko nosi te brojeve.  :think:
Tako sam i ja pre dve-tri godine kad je Ema kupovala farmerice u Tally Weijliju, bila zapanjena, od nje tolicke tad je bilo par brojeva manjih, bukvalno za prosecne prvakinje kod nas  :o
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Meni bi zivot bio mnogo laksi da je najmanji konfekcijski bio 32 ili 34 dok sam rasla. Tu negde se izgubio broj 16 a u 14 nisam vise mogla da stanem. Pa sam par godina izgledala bas smesno

Xe

Ono nema teorije da je 44, neko je prevodio napamet. :fool:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

Elanor

Quote from: AnaK on September 21, 2017, 09:53:33 PM
Tako i ja procenjujem. Ali čemu tvrdnja da je 44?!
Da se devojčice koje nose 40 užasnu, pa pređu na 32.
Skoro sam u Espritu videla pune štendere odeće na sniženju, veličine 32 i 34. Ja ne mogu da vam opišem kolicko je to. I sigurna sam da je, dok je bilo domaćih konfekcija i JUSa, 36 bio najmanji broj.
bile smo u espritu danas, milena i ja, ali nismo gledale pantalone.
svejedno, košulja 36 joj je bila velika, bile smo zahvalne što postoji 34. znači postoji ciljna publika - prerasle trinaestogodišnjakinje kojima grudi još nisu porasle, jedino ne znam koliko ih je
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

AnaK

Moram priznati da nisam računala na tinejdžerke, prosto imam na umu 'odrasle'.  :-[
Janko 23.7.2002.