Kvrzice po nogama (stopalima)

Started by lilit_depp, June 05, 2009, 01:41:36 PM

Previous topic - Next topic

:ph34r:

Quote from: margo on June 05, 2009, 11:51:54 PM
Hvala :flower:
Sta god sam gledala na internetu na tu temu - svi spominju operaciju kao jedini efikasan nacin za resavanje ovog problema :nokti:

Uzmi obavezno neki separator...kazu da sa njima mogu da se zaustave..da ne ide dalje...ja sam mislila da nema kud dalje da ide i nisam nista probala...sad vec pola godine skoro nista ne mogu da obujem. :blink:

Elanor

jano, da li ste vanji pravili separatore ili kupili gotove? mileni smo pravili s dve godine (a posle nismo obrnuli krug beogradskih kontrola), pa me zanima da li vec postoje gotovi za njihov uzrast.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

janavi

Quote from: margo on June 05, 2009, 11:38:58 PM
Jel ti separatori pomazu ukoliko imam cukljeve? Meni se nazire nesto kao cukalj i hocu da se ubijem!!! Sve mislim da mi je to od neudobne obuce od koje nisam odustajala celo proslo leto :wall:
moja mama ima čukljeve, i nosi ih, tvrdi da joj pomaže, moja sestra iz norveške, svako leto kad dođe ovde, snabde se ;)
ne može da popravi, ali može da zaustavi, i pomaže u smislu smanjenja bolova u stopalu
Quote from: Elanor on June 06, 2009, 05:51:12 AM
jano, da li ste vanji pravili separatore ili kupili gotove? mileni smo pravili s dve godine (a posle nismo obrnuli krug beogradskih kontrola), pa me zanima da li vec postoje gotovi za njihov uzrast.
Nismo zapravo pravili, ali smo nabavljali prvo u nekim "radnjama" koje prave ortopedsku obuću (u Uni i u jednoj radnji u Oblakovskoj), oni su pravili u više veličina, ali cu bili gumeni, i Vanju su žuljali. Onda su mi terapeuti preporučili silikonske, kao manje dobro rešenje, jer su stišljivi, ali nama su se pokazali odličnim, jer ne prave žuljeve.
Kupujem ih u Grubinu
Ima i school, ali ne i malih veličina, makar ja nisam nikad naletela
ima dve vrste, one kao gore, i ovakve

ove donje Vanji spadaju, a moja keva tvrdi da su njoj previše mali

i Vanja ih nosi samo kad ima neku obuću, jer joj spadaju ako je samo u čarapama, bosa
Moja keva nosi stalno, mislim čak i kad spava
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Lilit, ti si moj idol :girl_in_love:
Iz koliko si joj uglova slikala noge :lol:

A, separatori... ja sam ih nosila jednu cijelu zimu i nisu mi smetali uopšte. Malo su mi se zaustavili čukljevi rekla bih, mogla bih ponovo da počnem da ih nosim :ces:

lilit_depp

Meni je Scholl jedna od omiljenih firmi.  :turpija:

Pregled nam je u ponedeljak u 17:15h. Utesio me MM koji je rekao da i on ima rastavljene noge od kolena do stopala i da mu je to ranije (pre koriscenja teretane) bilo mnogo gore. Sad je nekako "popunjeno".
L, L, K

AnaK

Ja najiskrenije mislim da su joj noge samo blago estetski nespojene, i da oko toga uopšte nemaš razloga za brigu.  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

lilit_depp

Quote from: AnaK on June 06, 2009, 10:55:05 AM
Ja najiskrenije mislim da su joj noge samo blago estetski nespojene, i da oko toga uopšte nemaš razloga za brigu.  :kiss1:
Oko nogu ne brinem (njene su, nisu moje  :rofl:), al brinem za kvrzice.  :kiss1:
L, L, K

AnaK

E OK, brigu za kvržice podržavam. I čekam izveštaj  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Elanor

Quote from: janavi on June 06, 2009, 08:30:54 AM
ne može da popravi, ali može da zaustavi, i pomaže u smislu smanjenja bolova u stopaluNismo zapravo pravili, ali smo nabavljali prvo u nekim "radnjama" koje prave ortopedsku obuću (u Uni i u jednoj radnji u Oblakovskoj), oni su pravili u više veličina, ali cu bili gumeni, i Vanju su žuljali. Onda su mi terapeuti preporučili silikonske, kao manje dobro rešenje, jer su stišljivi, ali nama su se pokazali odličnim, jer ne prave žuljeve.
Kupujem ih u Grubinu
Ima i school, ali ne i malih veličina, makar ja nisam nikad naletela
ima dve vrste, one kao gore, i ovakve

ove donje Vanji spadaju, a moja keva tvrdi da su njoj previše mali

i Vanja ih nosi samo kad ima neku obuću, jer joj spadaju ako je samo u čarapama, bosa
Moja keva nosi stalno, mislim čak i kad spava

hvala  :flower:

mileni su bili vise na kao ovi drugi (sto vanji ispadaju), pravljeni po meri, i moje je skromno misljenje da su odradili fenomenalan posao.
e sad, vreme je doslo za novi krug s drugim detetom koje takodje lose gazi (ali srecom bez genetske predispozicije za x noge - on je povukao na mene). videcemo sta ce reci za njega.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

cici

Beatrix Kiddo

I ja da  :kiss1: dete , nadam se da te kvrzice nece biti veliki problem
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

lilit_depp

Evo nas.
Dijagnoza:
1) Ganglioni ( http://www.webmd.com/a-to-z-guides/ganglions-topic-overview )
2) Blago spusteni svodovi

Uzeli joj otisak da naprave uloske i poslali nas na ultrazvuk nogu. Novi pregled sa tim nalazima 24. juna. Ortoped bio vrlo opusten, kao: -Ah, Ganglionen...
Vidim da cemo na proveru i kod ortopeda u Beogradu.  :crazy:  :rofl:
L, L, K

AnaK

Ha! Ja sam jedan imala na zglobu, dugo dugo. U stvari, možda ga još imam, kad malo bolje pogledam. Nisam znala da mogu da se jave i na stopalima.
Drago mi je što si omašila dijagnozu  :kiss1:
Janko 23.7.2002.

maripoza

Quote from: Lilit_Depp on June 08, 2009, 08:59:28 PM
Vidim da cemo na proveru i kod ortopeda u Beogradu.  :crazy:  :rofl:

Zasto me ovo ne cudi?  :girl_blum:

Samo da znas da sam procitala sve sa ovog linka (pa jos na engleskom  :crazy: :lol:) i da sam  :sreca: sto nije nista strashno. Samo da brzo prodje. :kiss1:
Old enough to know better, but too young to care.

Masha

:crazy: Ilija nema to sa strane stopala, vec samo na gornjem delu stopala i ja bih rekla daje to neka kost, a ne nesto mekano :ces:
Mene zanima oko tih ulozaka. Radovanovickin stav je da oni nisu potrebni, za Iku su nam pokazane vezbe koje ja ne radim redovno :-[ a resila sam cim dodju sa mora, Njemu palac na levoj nozi ide bas ka unutra i celu tu nogu nekako vuce na tu stranu. Nisam pametna da li bi mu neki ulozak pomogao :hm: