Main Menu

Priče o kućnoj hemiji

Started by AnaK, June 14, 2009, 03:29:38 PM

Previous topic - Next topic

Pepi

Ja ne koristim nista...majstor koji nam odrzava masinu je rekao da uopste na bubnju nema naslaga kamenca, iako je prilicno stara...sad, to je bilo dok smo ziveli u drugom kraju grada, mozda je ove drugacija voda  :think:
Ali koliko je taj Kalgon skup, bolje da svakih par godina kupim novu masinu  :lol:

Ira

E sad kad smo kod praskova za ves i ves masina  :D,ja moram da vam ispricam moje prvo iskustvo sa nekim praskom za ves kad sam dosla na NZ.
Vecinom koriste one masine sa punjenjem odozgo,ja se nisam nesto susretala sa tim prije.Treba da kupimo v.m i naravno uzmemo front load .
Uf ja sretna iamm novu drugaricu,prikopcali je i reko da je operem(ovo sto AnaK pominje) stavim prasak i upalim sve kako treba, nakon par minuta kad sam usla da vidim moju novu drugaricu  :girl_in_love: ona zapjenilaaaaa,nevidim je od pjene  :lol: iscupam iz zida kabl te pritrcim otvorim prozor i pocnem nekom lopaticom da izbacujem pjenu kroz prozor :rofl:, reko bogte nova, a vec sam je pokvarila  :rofl:
Kad u neko doba skontam da sam uzela pogresan prasak, uzela sam za top load :lol:,a ne za front  :-[

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

Elanor

ira, jesu li vase masine s bubnjem ili ne? secam se forumskih prica i top-load masina koje su bez bubnja i koje zbog toga losije peru (nedostaje mehanicka komponenta pranja).
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Ira

Ovu sto ja imam je evropska tj punjenje sa strane i ima bubanj,a koliko sam do sada primjetila i te sa punjenjem odozgo imaju bubanj.

Mi dok smo bili u motelu 15-tak dana prala sam ves u tim sa punjenjem odozgo i svaki put mi je nesto pocijepala i definitivno losije peru ,posebno bijeli ves.Jer one uzimaju toplu vodu iz bojlera,nemaju grijac u sebi. Pa predpostavljam da zbog toga losije peru

"Dje­te­tu je­ vaša ljubav najpo­tre­bnija o­nda kada je najmanje­ z­aslužuje"­.
Erma Bombeck

disco2000

Meni se cini da Kalgon poboljsava ucinak i praska i masine :D a kad kazem Kalgon mislim na ekvivalent mu iz DMa :D

MissL

To je valjda zato sto 'omeksa' vodu, moja drugarica obavezno stavlja, ne zbog kamenca, nego kaze da joj je bolje opran ves
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

janavi

Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Pepi

Dash praškasti  2,2 kg je 1.174,00 dinara...
U toj radnji sam danas kupila ovo, i za 2 sekunde očistila peglu, koja je bila sva ulepljena i izgorela  :crazy:

Kupila sam samo ovo što izgleda kao kreda, ali ne mogu da nađem sliku, čisti pegle odlično...a ovo drugo služi za ćišćenje kamenca iz onih rupica za paru...

MissL

E to za peglu mi treba i moja je :crazy:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

AnaK

Txh, Pepi. Prilično je skupnjikav :(

A kad pomenuste pegle. Čini mi se, na ponovljenoj upotrebi, da ona Felče azuro voda za peglanje nije baš najsjajnije rešenje, i da izaziva koroziju pegle. :( Sad je smatram glavnim krivcem za uništenost prethodne pegle, a par litara sam sipala i u novu, počela je i nova da mi povremeno kaplje braon  :blink: Onda neko vreme nisam kupovala, iz finansijskih razloga, i tek sada sam shvatila da tog braon kapanja uopšte nema.
Janko 23.7.2002.

Pepi

Jao, i meni je sve kapalo braon od te vode...kupila jednom i više nisam...sad kupujem štirak za lakše peglanje, a sve divno miriše  :girl_in_love:

Lani

AnaK

Stvarno :( Meni je stvarno dugo trebalo da povežem, jer sam i inače često kombinovala tu vodu i običnu destilovanu. Vajda tragovi te vode ostanu neko vreme... Tek kad sam jednu za drugom sipala nekoliko litara samo destilovane, shvatila sam da nema kapanja, i šta bi mogao biti uzrok.

Pepi, a kako deluje taj štirk, je l' stvarno ukruti?
Janko 23.7.2002.

Pepi

Pa i ne baš...više je kao mirišljava fajtalica, i stvarno se lakše pegla, a npr.košulje se manje gužvaju...

AnaK

Janko 23.7.2002.