Main Menu

Priče o kućnoj hemiji

Started by AnaK, June 14, 2009, 03:29:38 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Bila sam juče u hipermarketu Interex. I videla gomilu proizvoda marke Apta. Kupila sam par, onda videla da su različitih zemalja porekla, različitih izvoznika  :blink: Guglanjem zaključih da je APTA udruženje potrošača, valjda Francuske. Upućuju na sajtove intermarche.com i ecomarche.com. Sve je na francuskom  :shout:
Roba je uglavnom iz kategorije sanitarne - prašak za mašinu za posuđe, omekšivač i tome sl.

Pojašnjenje, pliz  :flower:
Janko 23.7.2002.

cici

Lani

A da... znam. Kupila sam jednom u Interexu neke tabletice za vodokotlić. Nisu bile loše.

Finalina

ne znam, proguglacu da vidim da li mi je mozda poznato

AnaK

Cene su više nego OK. Kupila sam omekšivač, divno miriše (a 3l koštaju malo manje nego 2l Lenora, npr). 32 tablete za mašinu za sudove (5 u 1) koštaju 299 dinara. To nisam probala (a ne znam ni cene ostalih proizvođača, uključujući DM). Ali me zbunilo sad sve oko proizvođača/porekla :) Mislila sam da su neki Turci, kad ono  :think:
Janko 23.7.2002.

Lani

Ne, u Interexu ti je pola stvari iz Francuske. E sad, ne znam da li se te marke koje imaju u Interexu u FR smatraju OK ili kršem. Mogla bih da pitam drugaricu iz FR...
Javi kakav je omekšivač  :girl_smile:

Finalina

sada vidim gde si bila, pa Interex je "francuski" market

da , to je neka praksa u mnogim zemljama da se okupe veci proizvodjaci i da nude preporuku za razne proizvode posebno u vecim pakovanjima radi ustede itd.... i ovde kod nas to krece, videla sam reklamu, uskoro ce i na nekim nasim proizvodima stajati ta neka oznaka

nisam koristila ovo sto pominjes, ali jesam tamo nekoliko puta kupovala neke "francuske" proizvode ( kada sam ja bila izbor je bio bas siromasan ) , nisam primetila naziv

AnaK

Koristim ja već neke francuske korn-flejksove i super su (i znatno jeftiniji od sličnih proizvoda). Videla sam i neke 100% voće sokove, u staklenim flašama (banana, pomorandža).
Ali ovo je neobično jer - neki osveživač za mašinu za posuđe je iz Nemačke, a omekšivač je francuski. A na oba piše APTA. I piše (na francuskom) negde pozadi da je APTA udruženje potrošača. Koliko ja vidim (a to je možda i pogrešno) APTA nije robna marka u smislu firme APTA. Ali šta je - pitanje je sad. Tj moje :)

Pošto vidim da imaju i belgijski ogranak, možda Elanor nešto zna? Eeeeeeee-laaaaaaaaaaa-nooooooooooooor  :shout:
Janko 23.7.2002.

janavi

trebalo je da me vodiš u provod u interex :lol:

daj linAk za tu aptu
mrzi me da srčujem
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Finalina

Glitter

ne znam da li i koliko posecujes DIS megamarket, ali tamo ima robna marka DOBRO,  DOBRO ulje, DOBRO brasno, secer, zacini, pasulj itd. Znatno  je jeftinije od ostalih slicnih proizvoda, ali kad se pogleda etiketa vidi se da je sam prizovod od razlicitih proizvodjaca i to onih manje poznatih. Moze biti da ima veze :)

AnaK

Quote from: janavi on June 14, 2009, 06:03:46 PM
trebalo je da me vodiš u provod u interex :lol:

Pa lepo sam ti najavila gde ću, delovalo je kao da želiš kući  :ljut:
Nema linAk  :girl_sad:
Janko 23.7.2002.

Lani

Jao a provod u Interexu je ubistven  :lol:

janavi

Quote from: AnaK on June 14, 2009, 06:34:59 PM
Pa lepo sam ti najavila gde ću, delovalo je kao da želiš kući  :ljut:
Nema linAk  :girl_sad:
ma znam, ja baš ne volim da se namećem...

drugi put ;)
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

AnaK

Ma kakvo nametanje, pobogu  :fool: Idem sama, još se kolebam gde ću.  :crazy: Dakle, stvaaaaarno. Sledeći put te neću ni pitati, samo ću te strpati u kola i odvesti  :ljut: :kiss1:
Janko 23.7.2002.