Banke, salteri, hejterski topic :)

Started by Xe, July 03, 2009, 11:15:12 AM

Previous topic - Next topic

Unabebili

Nasa iskustva sa Intesom su odlicna( ako zanemarim manje incidente oko skidanja love, koju su greskom odradili, ali i ispravili)
Za sad su ok..
Ako izuzmem to sto sam malo duze cekala na zamenu kartice, ostalo je ok.
Doduse, mi koristimo samo najosnovniju uslugu, plata leze na racun, podizemo je , imamo debitnu karticu i ne  koristimo dozvoljen minus.

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Elanor

izvinite mene neobrazovanu :-[, a sta je to menica?
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Elanor, menica
U sustini, pri potpisivanju kredita moras da potpises i menicu na kojoj pises kako se odrices svega i svacega bezuslovno i kako oni nju mogu da iskoriste blatruc.
E sad, s obzirom da su kolegi mog caleta napravili frku kad je hteo da ugasi racun jer je navodno dugovao neke pare a covek nije, ali su imali tu menicu koju on nije vratilo meni je tata lepo savetovao da ja to od njih uzmem po isteku kredita i pocepam je u krajnjem slucaju. Prosto, ne mogu da me terete za gluposti kad su sve obaveze izmirene samo na osnovu njihove price i cinjenica da je menica i dalje kod njih u vlasnistvu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Pa nije u vlasništvu, samo stoji kod njih. U meničnom ovlašćenju bi trebalo da stoji do kada banka može da je iskoristi (verovatno do izmirenja obaveza po kreditu, ili do datuma kad je kredit trebalo da bude otplaćen)  :think:
Janko 23.7.2002.

Elanor

Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Quote from: AnaK on January 13, 2010, 03:34:05 PM
Pa nije u vlasništvu, samo stoji kod njih. U meničnom ovlašćenju bi trebalo da stoji do kada banka može da je iskoristi (verovatno do izmirenja obaveza po kreditu, ili do datuma kad je kredit trebalo da bude otplaćen)  :think:

Nisam sigurna da stoji. Znam da na prvoj koju sam uzimala po isplati kredita nije pisao nikakav datum.
Bas cu videti u petak sta pise na ovoj.
Znam da ja svojerucno nisam nista od toga popunjavala, ne znam da li oni nesto dopisu.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Gost51

na mjenici ne mora da pise datum do kada moze da se iskoristi

AnaK

Ali mora na meničnom ovlašćenju? Bar je tako sa menicama koje mi na poslu primamo. Ko bi bio lud da ti da neograničenu na npr par miliona?  :think:
Janko 23.7.2002.

stacka

Ne znam tacno sta ti je menicno ovlascenje?
Bas cu da pogledam u dokumentaciji koju sam dobila kad sam uzimala kredit da li postoji i nesto tako, ne secam se u onoj gomili papira ima li i toga. Ja pricam o onom blanko papiru koji moras svojerucno da popunis na kome pises da se odrices u korist banke ne znam cega... tipa da banka u slucaju problema moze da je iskoristi... :think: ih, kad je bio jul 2007, pozaboravljala sam :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Moralo bi bar negde da je precizirano tačno u kojim slučajevima banka ima prava da je naplati (u slučaju kredita verovatno ukoliko kasnite sa otplatom ili ne otplatite kredit do kraja), u kom maksimalnom iznosu i tokom kog vremenskog perioda. Mi na poslu, npr, primamo blanko (nepopunjene) potpisane menice, a uz njih ide papir koji se zove menično ovlašćenje kojim potpisnik menice ovlašćuje JP PTT da po osnovu menice br. taj i taj može sa svih njegovih računa da naplati iznos taj i taj, po osnovu toga i toga, u periodu tom i tom.
Janko 23.7.2002.

maripoza

Ja sam u Intesi zadovoljna onim sto je meni bitno: da sve funkcionise, a da sto manje moram da idem u banku (citaj: gotovo nikada  :girl_in_love:), i da komuniciram sa bankarima.   :turpija:   :girl_haha:

Kredit nisam nikad dizala, ali koristim i debitnu i kreditnu karticu. Nisam nikad imala nikakvih problema, osim sto je bankomat 2 puta odbio da mi isplati novac pod izgovorom da nemam sredstava na racunu :lol: (a imala sam), ali to su mi objasnili posle da je do kartica, a ne do bankomata (tad mi je samo pritisak digao neki salterski radnik koji je prvo pokusao da me ubedi da sam novac podigla  >:( ). I jednom su me prilikom zamene kartice iznervirali jer sam taman pribavila papire, a oni promenili proceduru pa sam morala ponovo. Ovo drugo je stvarno sitnica, tako mi se zalomilo. Ali generalno sam zadovoljna, ne nameravam da menjam banku dokle god mogu da komuniciram sa njom iskljucivo putem bankomata i kompjutera.   :girl_haha:

Iz gorenavedenog se da videti da su mi menice samo misaona imenica.  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

treshnjica

Ja u Intesi imam stambeni kredit i za sada je podnosljivo. Rata je podosta smanjena od dana uzimanja kredita, za razliku od, npr. Raiffeisen banke (prijatelji su tamo uzeli stambeni kredit). Nadam se da ce tako i ostati.
Vidak 24.10.2005.

senka

ja sam po prirodi mazohista tako da danas otvorih račun u Hypo  :lol: :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Dawn

Ja otprilike kao Poza :crazy: U Intesi sam nekih 5-6 godina.
Uzimala sam par puta keš kredite i sve završavala u najkraćem mogućem roku. Imamo super ličnog bankara, svraćamo samo da zamenimo kartice i to je to :)

Gost51

Quote from: AnaK on January 13, 2010, 04:18:00 PM
Ali mora na meničnom ovlašćenju? Bar je tako sa menicama koje mi na poslu primamo. Ko bi bio lud da ti da neograničenu na npr par miliona?  :think:
ja na poslu imam mjenice na kojima nema datuma, ali ima ogranicenje u vrijednosti, tj. tacno se zna koliko koja vrijedi
Quote from: AnaK on January 13, 2010, 04:58:20 PM
Moralo bi bar negde da je precizirano tačno u kojim slučajevima banka ima prava da je naplati (u slučaju kredita verovatno ukoliko kasnite sa otplatom ili ne otplatite kredit do kraja), u kom maksimalnom iznosu i tokom kog vremenskog perioda. Mi na poslu, npr, primamo blanko (nepopunjene) potpisane menice, a uz njih ide papir koji se zove menično ovlašćenje kojim potpisnik menice ovlašćuje JP PTT da po osnovu menice br. taj i taj može sa svih njegovih računa da naplati iznos taj i taj, po osnovu toga i toga, u periodu tom i tom.
ovako
blanko mjenice, ali koje su navedene u nekim ugovorima npr. da ce se upotrijebiti ako kreditirani partner ne ispostuje svoje obaveze