Main Menu

A sta cete da rucate?

Started by Deda, August 20, 2009, 08:40:34 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

Quote from: nelly on February 26, 2010, 01:22:13 PM
cula sam pricu kako je nastao tartar biftek .................Huni su sveze meso cuvali ispod sedla pa su posle duuuugo jahanja shvatili da moze da se jede....tako nesto..
to je tacno, pa u nazivu mu stoji prica :rofl:
..... to meso je zapravo toliko izgnjeceno ( i slano od konjskog znoja :lol: , cime su ga ocuvavali :D ) da im je bio pravi specijalitet ....elem, postoji neko staro kinesko jelo od mesa, kuglice su u pitanju, koje se pravi od istucenog mesa koje je totalno promenilo strukturu ( tuce se motkom ili kamenom dok ne postane kao neka gusta pasta ) i onda se valja u kuglice koje se posle peku ili kuvaju

Unabebili

Quote from: Finalina on February 26, 2010, 12:34:16 PM
cici, kako seckas meso ( na kockice, komadice, listice ) .... ovo pitam jer me interesuje kako ti bude posle mesanja .... veoma je bitno kakav je kada se uzme na viljusku.. ja retko pravim , ali volim kada lici na nesto sto naginje na pastetu .... a obicno ne mogu toliko da ga mlatim i mutim :lol:

ne znam kako cici secka, ali meni se pokazalo odlicnim kad biftek zamrznem, pa ga izvadim da malko otpusti (oko pola sata) i onda ga jako ostrim nozem seckam na listice, ne deblje od 1 mm
posle izmutim sve to sa mikserom - bude skoro kao pasteta
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Deda

Ja ne bih mogla da podnesem pomisao a jdem zivo meso. Puna sam predrasuda  :lol:
Upravo sam rucala iscedjenu tunjevinu
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

I ja imam problem u glavi sa nekim jelima.

Cekin pileći ražnjići, salate.
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Quote from: Deda on February 26, 2010, 02:22:42 PM
Ja ne bih mogla da podnesem pomisao a jdem zivo meso. Puna sam predrasuda  :lol:
Upravo sam rucala iscedjenu tunjevinu

veruj mi , ni ne osetis da je zivo, toliko je dobro zacinjeno  ;)

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Finalina

Quote from: Unabebili on February 26, 2010, 02:21:25 PM
meni se pokazalo odlicnim kad biftek zamrznem, pa ga izvadim da malko otpusti (oko pola sata) i onda ga jako ostrim nozem seckam na listice, ne deblje od 1 mm
posle izmutim sve to sa mikserom - bude skoro kao pasteta
ekstra, to je to

Lani

Jao šta mi radite, tatar biftek volim najviše na svetu a ne smem da ga jedem u trudnoći.  :crycry: :crycry:

Dedo, AnaK, jednom kad prelomiš da probaš, posle ide sve lakše i lakše.  :balavi:

Deda

Mogu da probam ali da imam i peceno pile pored  :lol:
Nikad od mene aritokratija i burzoazija  :crycry:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Finalina

ja ne volim da jedem zivo i ljigavo ( tartar biftek, suši, školje i sl ) ... ali mogu da pojedem na dobrom mestu, dobro posluzeno, uz dobro piće i sl... mogu i da napravim, tartar biftek, ali znamarljivo retko to radim

Lani

Moj svekar pravi odličan tatar i ne voli da jedemo na drugim mestima  :crazy:, ima poverenja samo u ono meso koje sam odabere i spremi.
Ja nikad nisam probala da pravim.

maxic

Moj kum pravi divan tartar biftek, samo sam ga tamo i jela, ali sto sam starija, sve mi se manje svdja ideja o zivom mesu. Ove godine, na zadovoljstvo mm nismo jeli ( obocno samo u HN i jedemo).
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Probala ga ja, davno, u kafani :lol: I bio je odličan, priznajem. No, ne spada mi u kategoriju zbog koje bih savlađivala sebe  :-[
Janko 23.7.2002.

Glitter

ja nemam recept za taj tartar, to je pravio jedan poznanik iz neke davne proslosti, ali znam da ga je udarao ostrim nozem da ga samelje, da je uvek pominjao 24 zacina i da je to bilo toliko fenomenalo da nikad nisam imala utisak da jedem zivo meso

maxic

Da se vratimo na rucak, jesce ono sto juce nisu, a ja spremila. Juce su jeli cokoladu i kolace.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

cici

Quote from: Glitter on February 26, 2010, 04:42:08 PM
ja nemam recept za taj tartar, to je pravio jedan poznanik iz neke davne proslosti, ali znam da ga je udarao ostrim nozem da ga samelje, da je uvek pominjao 24 zacina i da je to bilo toliko fenomenalo da nikad nisam imala utisak da jedem zivo meso
Ni ja nisam imala taj utisak, moj recept nema 24 začina.Baš me zanima šta još ide.