Main Menu

Trudnice na okupu

Started by Danchy, May 02, 2009, 05:33:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Tamo se jede i postoji i frižider u koji možeš da staviš hranu koju ti donose tvoji.

Pepi

Quote from: bubi on June 05, 2010, 11:05:49 AM
mila moja,
radovacu se sa tobom do neba i mozes me smarati pitanjima i danju i nocu.
a cuvam ti folnu i prenatal vitamine.
a prosledicu ti svu bebi opremicu ako budes htela.
:kiss1: :bighug:

:bighug: :bighug: :kiss1:

Saska

Quote from: jel on June 05, 2010, 10:36:15 AM
e drugorotke, kakav vam je bio osecaj kad ste videle bebca prvi put  :love32:

meni su jovu prineli nekako odozgo, pa sam mu prvo videla stopala, secam se da sam pomislila kako ima veeeelika stopala. bio je veliki i svetle puti, razlikovala sam ga lako od ostalih beba u sobi, bila sam sa jos dve cimerke.

minu nisam cestito ni videla: pokazali su mi je na sekund i rekli dobili ste cerku, mora na reanimaciju   :(  , jeziv osecaj , odneli su je negde, samo sam je cula kako place. posle sam je prepoznavala jer je imala ljutit izraz lica i cvorugu na celu. bila je ljuta na ceo svet.

Pepi, da uskoro pises ovde kao trudnica  :bighug:

stacka

Hrana se donosi u sobu na regularnom odelenju, na BF se jede u trpezariji.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Quote from: Saska on June 05, 2010, 01:45:44 PM
posle sam je prepoznavala jer je imala ljutit izraz lica i cvorugu na celu. bila je ljuta na ceo svet.

:love32:

Pepi  :bighug: :voda:
Janko 23.7.2002.

Pepi

Summer

Quote from: stacka on June 05, 2010, 12:11:50 PM
A jeste prepoznavale njihov plac medju drugim bebama kad ih donose sa dohrane?  :love32:

Da, David je bio ubedljivo najglasniji. I danad kad place na igralistu, ori se naselje od njegovog: necuuuuu kuciiii  :rofl:
Ja sam sa Sarom odbila dohranu odmah posle prve noci, jer mi je krenulo mleko i ona pocela da sisa i lepo spava, nije bilo potrebe. Cak sam i u 14h kad je odnesu pitala da joj ne daju dohranu i rekli su ok, a nocu je nisu dirali.
Nju niko nije mogao da zameni sa drugom bebom, kazu babice da nikada nisu videle duzu i cupaviju kosu  :love32: Kao da joj je godinu dana.
Kad se rodila i kad su mi je stavili na grudi, odmah je otvorila oci i pogledala me. Pomislila sam kako je preprelepa (a realno i nije bila, prolepsala se tek posle par meseci  :rofl:). Zaljubila sam se u nju na prvi pogled.  :love32:
Kad sam rodila Davida, MM je poceo da place, ja sam se samo smejala kao luda.  :rofl:Prvi utisak mi je da je bio tako cista beba, nimalo smezurana, glatke koze. Otvorio je oci tek posle 24h i taj prvi pogled  :girl_in_love: nisam mogla prestati da placem  :-[

Quote from: emge on June 05, 2010, 01:27:25 PM
Da vas pitam, jel se u toj trpezariji inače jede, ili hranu donose u sobu?

Meni su drugi put donosili hranu u sobu prvi dan, iako se inace jede u trpezariji, nesto bila dobra ta teta, pa kao vidim da ne mozete ustajati. Mada sam ja bila ok.

Mi nismo vodili D u posetu, to je bilo nase prvo odvajanje i ne znam kako bi on podneo to da me vidi, pa mora opet da me napusti za pola sata. Cinilo mi se da bi bilo suvise traumaticno za njega, a i za mene. Ja sam crkla ta 2 dana bez njega. Ipak je imao samo 2 godinice.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici

Quote from: Lani on June 05, 2010, 12:32:21 PM
Mislim da nećemo Ivu dovoditi u porodilište, doći će po nas kad budemo izlazili ali pre toga ne verujem. Bojim se da ne bude suza posle kad bude morala kući a ja i beba ostajemo u bolnici.
I ja sam tako i pokazalo se kao pametan potez.Brzo joj je prošlo ta tri dana kod moje mame.Nisam smela čak ni da pričam telefonom sa njom jer nam je to bilo prvo odvajanje.Plašila sam se da neće posle moći da se smiri.

Kad smo kod prepoznavanja beba.Andriju kad su trebali da mi donesu ulazi sestra u sobu i nosi dve bebe i pruža meni jednu i kaže majko evo vaše bebe.Ja joj kažem da sam rodila dečaka, to nije moja beba.Ne znam kako sam uopšte bila pribrana u tom trenutku.Ona kaže kako nije, jeste.Onda je uporedila broj i shvatila da je sestra odnela njega u drugu sobu, verovatno ženi čiju su bebu meni doneli.Druga beba je bila devojčica, naravno njoj je bilo čudno kako sam videla da je ova devojčica.

Summer

Malo OT, podseti me cici.

Je l' vas nervira kad vas doktori/medicinske sestre zovu: Majka(o)? Mene to strasno iritira. Dodje mi svaki put da kazem: Vama nisam majka, gospodjo. :crazy:

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

cici

Užano, želudac mi se podiže od toga.

Saska

i mene nervira, a najbolje je kad mi je zaova pricala, kad se ona prvi put porodila i otisla kod svoje majke (moje pokojne svekrve), koja je bila pedijatrijska sestra, i ona njoj nesto pokazuje oko bebe, a sve joj se obraca sa majko, svojoj rodjenoj cerki, valjda im to uslo u krv

stacka

Jao Saska :rofl:

Mene je isto uzasno nerviralo, sad sam se u startu pripremila na to :crazy:

Aleksa je vec danima vise kod mojih/ivanovih nego sto je sa nama tako da mislim da mu nece biti problem tih par dana (nadam se da ce biti par dana, da cemo zuticu i suncanje preskociti :molitva: ) a drugo, ispiramo mu mozak svakodnevno da ce kad dodje vreme da se beba rodi on biti kod kuce/babe/dede a ja kod dr koji ce da pazi na bebu i mene par dana i da cemo onda kad dodje vreme da izadjemo svi biti zajedno tako da ako nista drugo nece mu biti sok sto me nema. svaki dan kad me vidi pita me "a jesi mi rodila bebu" :love32: i silno se razocara kad mu kazem da je stomak jos veliki zato sto je beba unutra :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Aleksa  :love32:

To majko  :crazy: me izluđuje najviše zbog tona i zbog toga što 99% njih kad ga izgovori zvuči kao kozo, glupačo, smaračice...

bubi

Quote from: stacka on June 05, 2010, 12:29:35 PM
Da, naravno. :)
Na baby friendlyju su svakodnevne posete od 14-15. Na vratima porodilista pise da mogu samo tate, medjutim pre 3.5 godine mogao je da dodje ko god hoce, nisu pravili problem. Jedino ako sad nisu nesto poostrili. Nadam se da nisu, planiramo da Aleksa dodje da vidi seku cim pre :love32:
Na regularnom odeljenju nema poseta zvanicno, mozes da stojis na stepenistu par minuta sa onim ko je dosao, ali to je uglavnom muz, nisam vidjala neke druge da su dolazili. Ocevi na regularnom odeljenju mogu da vide bebe od 12-13 svakog dana, kroz staklo. Bebe donose na tri sata.

E sad, kazem, ovako je bilo pre 3.5 godine, mozda Bubi, Maki ili interpreter znaju detaljnije kakva je situacija sada.

EDIT: Da, zaboravih, posete su u trpezariji, ne u sobama, sto je  po meni i logicno.

u martu je jos bila na snazi odluka o nedolasku oceva zbog gripa.
tako da moj muz nije ni video Luku.
a naravno ako imas vezu onda moze i 100 puta da vide bebu.
videla svojim ocima ali nisam imala snage da ispravljam "krive Drine".

Quote from: Summer on June 05, 2010, 03:27:53 PM
Malo OT, podseti me cici.

Je l' vas nervira kad vas doktori/medicinske sestre zovu: Majka(o)? Mene to strasno iritira. Dodje mi svaki put da kazem: Vama nisam majka, gospodjo. :crazy:
Quote from: Lani on June 05, 2010, 03:45:12 PM
Aleksa  :love32:

To majko  :crazy: me izluđuje najviše zbog tona i zbog toga što 99% njih kad ga izgovori zvuči kao kozo, glupačo, smaračice...

bas ovako.
cini mi se da to koriste umesto da ti kazu da si kreten.kao da se podrazumeva da smo svi zavrsili medicinu i nije im jasno kako ne baratamo pojmovima.
posle one kretenke od neonatologa,muz je sate proveo na netu ne bili nasao objasnjenje za sve latinske i medicinske izraze.

Maki

Svratih na brzinu da vidim jel Stacka jos tu?