Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

Lani

Mislim da nam je korisno da na jednom mestu imamo nabrojane stvarčice koje su nam mnogo pomogle/pomažu u trudnoći, posle porođaja.
Tamo na trudničkoj temi smo pominjale multi mam lanolin i komprese, razne mazalice za telo i protiv strija...
Dodajte kako se ko čega seti.  :)

Gost51

meni je mnooogo pomogla pumpica. da je nisam imala, ne bih zadrzala mlijeko sigurno. druga stvar je pumpica za nosic, ona sa malim crijevom. zakon zakona!

Lani

Ja moju pumpicu za grudi obožavam, spasla me je u onom periodu kad sam morala privremeno da prekinem dojenje.
Mada sećam se da su neke od sestara u porodilištu prevrtale očima kad bi videle pumpicu na stočiću pored kreveta.  :crazy:

Gost51

meni sestre ovdje rekle da odmah uzmem pumpicu, jer sam bila razdvojena od bebe. kad sam dosla na neonatologiju u bg, nesto su me mrko gledale sto to ne radim rucno, al ja sam samo rekla ish. higijenskije mi je da direktno mlijeko ide u pumpicu, nego preko ruku, pa u solju.

disco2000

Imam Aventovu rucnu, odlicna je! Kasno sam je kupila, tek kada mi je trebalo mleko za prve kasice i odmah sam skapirala koliko je odlicna stvar i koliko sam se nepotrebno mucila prvih meseci...

Lani

Ja to rukom nikad nisam umela, i bolelo me je.  :(
Kapiram ja da je babicama i sestrama u porodilištu koje svaki dan masiraju grudi to najnormalnija stvar na svetu ali ja stvarno nisam umela.
Dok moja kuma tvrdi da od ručnog masiranja nema ništa lakše i brže. Dojila je bebu 18 meseci.

kalimero

ja se slažem sa tvojom kumom.....pumpicu sam bacila posle 2 pokušaja i nastavila ručno.... :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Despina

a elektricna pumpica, to je tek ludilo :girl_haha:
ni meni rucno nije nesto islo.
A, L, S

Gost51

Quote from: Despina on May 09, 2010, 08:46:48 PM
a elektricna pumpica, to je tek ludilo :girl_haha:
ni meni rucno nije nesto islo.
bolje da ne kazem na sta me to asocira

Tchi

ja ne znam da li bi uopste uspela da pokrenem mleko bez pumpice i to tek 8. dan od porodjaja

stacka

Ja sam uzela od sestre rucnu Avent jer sam kupila Chicco koja je bila krs zivi, nista mi nije vredela. Avent je zakon. Posle sam se izvezbala pa sam mogla i rucno kad je trebalo.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Tchi

meni su i avent case sa poklopcem koje mogu da se montiraju na pumpicu bile odlicne i danas ih koristim za neke obroke, mada kako nece kasicicom sve manje

Gost51

a meni je chicco bila zakon, ali ona sa crijevom i flasicom, nikako ona trubica

stacka

Tu sa crevom i flasicom sam i imala. Letela je u kantu onog dana kada sam dobila Avent.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Ja isto samo sa pumpicom umem. A i to su bile muke dok nisam naučila.  :crazy:
Mada sve mi je bolje od ručne metode.

Kako ste vi koristile komprese? Stavljale u brus ili kako?