Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

aleks

mene je izvukla elektricna pumpica, dobila sam uput od dr pa sam mogla da je iznajmim. nikakvih drugih problema nisam imala sa bradavicama, ali sam ih zato prvih 10 dana (koliko sam bila u bolnici) samo suncala. to nam naredila babica. znam da deluje glupo, ali ...
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Meni ni silikonske bradavice nisu pomogle i sa njima me je užasno bolelo.  :'(  Ja sam na kraju prekinula dojenje na jedno nedelju dana malo da se oporavim i tad sam kombinovala pumpicu i dohranu. Posle kad su se ragade povukle natsavili smo sa dojenjem i trajali 13 meseci.  :)

Pampersom ništa nisam bila zadovoljna, stalno je curio. Sve druge pelene su mi bile bolje od njih, Huggies najviše.

Jastuk za dojenje mi je obećala kuma.  :girl_in_love: I ovo isto, ona je to koristila a meni se mnoogo sviđa... Za nas opsednute da se beba ne prevrne na stomak u snu i ne zagrcne.  :crazy:

http://www.deltababy.be/products/gb_babysleep.html

Tih Delta baby stvarčica ima u Beograđanki, treba da odem da vidim. Mnogo mi je slatka ova kadica, nagovaram mm da je kupimo.

http://www.deltababy.be/products/gb_shantala.html

Gost51

da, zakon mi je i ormaric za bebine stvari sa kadicom

Lani

Ja sam ga imala sa Ivom. Realno u toj kadici bebu možeš da kupaš prvih mesec plafon dva meseca. Posle je izvadiš i ne znaš gde bi s njom.  :crazy:
Sad je nećemo koristiti.

Tchi

meni bi bilo frka malu bebu staviti u takvu kadicu, ovu na ormaricu smo koristili isto tako mesec dana posle uzeli cam anatomsku ali samo sa polozajem za ledja bez onog dela izmedju nogu sa postoljem i super nam je bila

Gost51

ja onda bolje da ne kazem koliko dugo sam koristila kadicu, i sto je jos bolje ono odozgo za presvlacenje. elem, isplatilo se, veoma :) meni

Lani

Ova mi se sviđa zbog tog položaja sličnog položaju u materici.
Znam da se mnoge bebe plaše kupanja, em se osećaju nemoćno položene na leđima em ih je strah od vode. Da vidite samo Ivine snimke sa kupanja u prvih mesec-dva i taj uplašen izraz lica, bude mi mnogo žao i sad kad gledam.  :(
Zato bih sad probala nešto drugačije, samo da ubedim mm.  ;D

stacka

Quote from: jackie on May 10, 2010, 10:13:58 AM
ja onda bolje da ne kazem koliko dugo sam koristila kadicu, i sto je jos bolje ono odozgo za presvlacenje. elem, isplatilo se, veoma :) meni

I nama :)
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Nama je Iva udarala glavom o ivicu kadice već sa nepuna dva meseca.  :girl_haha: Pa smo onda prešli na običnu kadicu.
A podloga za presvlačenje je super.  :good:

aleks

Quote from: Lani on May 10, 2010, 09:44:45 AM
Za nas opsednute da se beba ne prevrne na stomak u snu i ne zagrcne.  :crazy:

ovo mi je super, kupicu sigurno. Nismo imali sa A.
Mada mislim da kumovi imaju i to 2 komada, mozda samo preuzmem...

kadicu cemo obicnu, kao  i prosli put.
policu za presvlacenje...nemamo mesta u spavacoj. Imamo je, trenutno stoji u A. sobi i sluzi kao orman za njegove stvari...ne znam sta cemo za to...
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Glitter

Quote from: aleksandra-l on May 10, 2010, 09:43:06 AM
mene je izvukla elektricna pumpica, dobila sam uput od dr pa sam mogla da je iznajmim. nikakvih drugih problema nisam imala sa bradavicama, ali sam ih zato prvih 10 dana (koliko sam bila u bolnici) samo suncala. to nam naredila babica. znam da deluje glupo, ali ...
nije glupo, bradavice se najbolje `lece` tako sto se posle dojenja premazu sopstvenim mleko i suncaju, ako nema sunca, dobar je i fen za kosu ;)

za ojed sebamed zakon

aleks

Quote from: Glitter on May 10, 2010, 10:59:56 AM
nije glupo, bradavice se najbolje `lece` tako sto se posle dojenja premazu sopstvenim mleko i suncaju, ako nema sunca, dobar je i fen za kosu ;)

e bas tako smo se mi mazale i suncale 10 dana i nicim se nisam mazala niti imala ikakvih problema...
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Zumbulica

Ja nisam znala rucno, a sa pumpicom sam se mucila i premalo izvlacila pa sam zaradila uzasan mastitis. Onda me je dr u Domu zdravlja za dve sekunde naucila kako da se izmazam rucno i bukvalno me spasila. Silikonske bradavice sam koristila kad sam vec imala ragade, bilo je pravo mucenje ali mi se cini da su delimicno pomogle. Ovo naravno sa Jelenom, sa Emom sam prosla bez ikakvih problema.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

stacka

AD kapi ili Vigantol?
Ja sam sa A. koristila Vigantol, posle sam cula da se ponovo vracaju AD kapi a sad me u apoteci zena na finjaka ***  kako se AD kapi vise ne koriste i kako Zdravstvena organizacija preporucuje samo Vigantol i bla bla :ces:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Mi smo koristili AD kapi a vidim da moja kuma malom daje samo Vigantol od početka...