Main Menu

Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

NenaS

Quote from: Vila on August 28, 2012, 01:58:44 PM
Neno :bighug:
U Bg do većine klinika imaš gradski prevoz, te nama ni 25 km nije ništa, ali Toponica je, koliko ja znam, selo pored Niša, a prigradski prevoz je obično mnogo ređi od gradskog...
Upravo tako. :bighug:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

martina

pa znate kako, po meni bi hitna morala da se javi u roku odmah, a poslije ako treba neka odredjuj oni koliko je hitno
kao tirjaz neki

jos nekako i razumijem da nemaju dovoljno paramedics ( ili kako se to kod vas kaze)
ali da nemaju dovoljno ljudi na telefonu - e to ne kontam
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Elanor

martina, ja mislim da su u srbiji i ti sto se javljaju na telefon lekari. plus svaka ekipa hitne pomoci mora da ima lekara, a ne znam koji procenat ima lekara specijalistu.
to je sistem postavljen u zlatna vremena, neodrziv u vremenu sadasnjem.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

martina

au, brate, pa to bas nema veze s mozgom

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Nemam pojma, valjda je logika da i taj ko se javlja mora da bude edukovan da prepozna, i rangira hitnost. A nije im lako, stvarno. Recimo, ja sam danas javila da je čovek pao na sred ulice, a nemam pojma da li se sapleo sam od sebe, da li je udario glavu, da li je...
Janko 23.7.2002.

martina

ne znam, ali ljekari nikad ne rade trijaz, mogu ljudi i sa manje skole da se obuce to da rade

pa i u hitnu pomoc kad odes, sestre rade trijaz
mogu one da urade i ekg, i mjerenje pritiska... i svasta nesta

u oba slucaja imas rizike, al ipak mislim da je bolje da ljudi imaju brzi pristup bilo kakvoj pomoci...

ipak kad imas paramedics i obucene vatrogasce, ljudi koliko toliko brzo dodju na lice mjesta... u vecini slucajeva su sasvim dovoljn obuceni da ukazu pomoc ili bar prepoznaju sta treba. i sigurno bolje nego da ti objasnjavas doktoru

tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:

Elanor

da, to je logika.
kada se tata slogirao (a taj prvi slog je zaista bio blag), lekarka s kojom je mama razgovarala je cula tatin glas u pozadini, istog trenutka prestala da ispituje mamu i poslala ekipu.
a opet, da se na telefon ne javljaju lekari, "za iste pare" bi se manje cekalo.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

rafa

pa da, ne znas sta je bolje.

i mog tatu je lekarka koja se javila (ne znam koliko su cekali spasila).
posle klasicnog ispitivanja mame, gde je neko nedovoljno upucen mogao to 'blago' gusenje da pripise dugogodisnjim srcanim problemima, trazila je da cuje tatu i posle 10sec poslala ekipu. prepoznala je gusenje usled edema pluca. :o
rekli su mu da ga je 10-20 minuta onda spasilo.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

AnaK

Janko 23.7.2002.

Vila

Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

AnaK

Nema teksta onlajn, moram posle da kupim Blic, mnooogo me zanima da li su stvarno toliki debili, u sred priče o preventivi i blabla. Izvestiću vas :burko: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

stacka

Ja sam potpuno sokirana  :blink:
ajd javi, mada i Una je upravo otisla tamo, mozda ce imati info iz prve ruke o cemu se konkretno radi.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Summer

Ja sam jutros citala Blic. Izjava neke pacijentkinje da je vracena u DZ Vracar, zato sto ima pravo da jednom u 3 godine dodje na preventivni gin. pregled. Nadlezni kazu da je to iskrivljeno tumacenje uredbe. ALi ima skenirana uredba RZZO gde se lepo vidi - gin pregled o trosku fonda - jednom u 3 godine, preventivni pregled za otkrivanje raka grlica materice - jednom u 3 godine, preventivni pregled za otkrivanje raka dojke - jednom u 2 godine.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Summer

Uredba je iz februara 2012, ako sam dobro zapamtila.

Sve pisem po secanju, nemam Blic, citala jutros kod frizerka i sokirala se.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.