Hejterski topic - lekari!!!!

Started by Unabebili, May 10, 2010, 05:55:37 PM

Previous topic - Next topic

Lani

vojka

Znam da Sam dosadna
Ali nama su pptrebna sistemska resenja , uredjenpst
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Lani

Ovako kad se digne frka, par njih dobije packe, čisto da se malo javnost primiri. Posle i ta javnost koja je prvobitno digla frku zaboravi jer svakog čuda tri dana dosta i opet smo na istom, do neke sledeće slične priče.

martina

zato ja i mrzim te medijske halabuke
nastradaju neki ljudi koji su uglavnom postupili kako bi najvjerovatnije vecina postupila, a nista se ne uradi da se ispravi stanje koje je dovelo do haosa

mada, ako ljudi po zakonu nisu smjeli da napuste radno mjesto - sta onda? ne vidim sto bi ni packe dobili

ovako samo digne se buka i svako cudo za tri dana nikom-nista... onda padne neki avion u okean i idemo dalje
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

Xe

Quote from: martina on May 01, 2014, 10:11:38 PM
zato ja i mrzim te medijske halabuke
nastradaju neki ljudi koji su uglavnom postupili kako bi najvjerovatnije vecina postupila, a nista se ne uradi da se ispravi stanje koje je dovelo do haosa

mada, ako ljudi po zakonu nisu smjeli da napuste radno mjesto - sta onda? ne vidim sto bi ni packe dobili

ovako samo digne se buka i svako cudo za tri dana nikom-nista... onda padne neki avion u okean i idemo dalje
Pa to je i problem - oni su postupili po zakonu, trebalo bi kazniti one koji su takav zakon napisali.
Mislim, zakon koji je u suprotnosti sa Zakonom od bezbednosti saobraćaja, gde je svakoi učesnik u saobraćaju obavezan da pomogne - a lekari ne mogu. Potpuno van pameti.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

martina

pa dobro, nije da ljekari ne mogu da pomognu... ako se nadju na mjestu nesrece, duzni su da pomognu, to je jasno

nije jasno da li treba da odu s posla da bi pomogli ... nije ni to tesko definisati, ako su ljekari tzv first responders... pitanje je ko tu odlucuje... meni je logicnije da hitna pomoc pomaze prva ako moze, a ako ne moze, onda da zoves ljekare is neposredne okoline

nije problem samo u ljudskosti, nego i u opremi. ako vec zoves ljekara s radnog mjesta, onda treba da postoje i pravila sta treba da ponese sa sobom, ako trci s rukama u dzepovima, sanse su da dzaba kreci
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Biće tu još dešavanja, mnogo me zanima epilog. Kažu:

Quote"Istina je da je žena o nesreći obavestila dežurnog doktora Doma zdravlja ,,Novi Beograd". Naš lekar je prvo pozvao Hitnu pomoć, a potom i doktorku koja je bila šef smene i njih dvoje su zajedno krenuli da pruže pomoć detetu. Međutim, u tom trenutku je već stigla Hitna pomoć na mesto nesreće – kaže dr Radomir Kovačević, vd direktora DZ ,,Novi Beograd"."

Ali i:

http://www.telegraf.rs/vesti/1053914-za-nepruzanje-pomoci-lekarima-preti-tri-godine-zatvora
Janko 23.7.2002.

maripoza

Quote from: vojka on May 01, 2014, 09:25:09 PM
Luda drzava
Mada Licno mislim da ce ih kazniti, " sljepom po ruci", zbog mrdijske paznje koja se dihla
Ali poet ce izozstati sistemsko resenje za ubuduce

Isto mislim. I mislim da upravo u tome lezi problem u ovakvim situacijama, a ne u neznanju ili u nehumanosti. Zakoni, propisi i protokoli su nam takvi da se ishod skoro uvek svodi na "radio, ne radio - svira ti radio". Kao sto je Praslin primetila, ovo se odnosi na lekare, nastavnike i policajce, a verovatno i na jos neke struke. Sve je toliko neuredjeno (a istovremeno i namerno lose i dvosmisleno definisano) da, sta god (ne) uradis, ispasces kriv. A krajnje posledice nam u poslednje vreme diktiraju mediji, a ne interni disiplinski ili sudski postupci potkrepljeni zakonima.
Old enough to know better, but too young to care.

Urbana

Slazem se sa martinom, a ja sam nedavno bila u prilici da vidim jednu saobracajku ovde ne neku strasnu....i propratila proceduru....zvala se hitna i vatrogasci....a tako reci povredjenih nije bilo...elem bakica koja je sedela pozadi ali njenavrata nisu mogla da se otvore, nije izlazila dok ceo auto nisu iskasapili sa testerom i podigli krov, onda su joj prisli sa nosilima i stavili je na ista, pri tome bakica nije ostavljala utisak da je povredjena, mozda neki blazi whiplash ali mislim da je ovde procedura da se zovu oni koji su strucni, jer se u suprotnom moze naneti vise stete nego koristi.
I onda sam bas pomislila kako bi kod nas u Srbiji tu bakicu ljudi pretumbali u nameri da joj pomognu pre no sto stigne bilo kakva pomoc.
S druge strane pa ti doktori su imali svoje pacijente, trebali bi da napuste posao....tako da generalno mislim da je velik hajka na doktore u Srbiji, a da novinari samo dolivaju ulje na vatru svojim pricama rekla-kazala...lepo kaze ova bakica

https://www.youtube.com/watch?v=sUQyzuhS6oo

Jer kad oni "nasminkaju" vest, to niko posle ne moze da demantuje i opravda, a narod je bas povodljiv i od svega pravi spanske serije.

Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Unabebili

Budi se debeli jutros, ubija ga desno uho, pocelo je na moru, on je cutao, jutros crkava od bolova
Ima slobodan dan i idealka da ode u DZ (Kanarevo brdo, jebo ga karton tamo), uzme uput i ode na ORL

Od pola 9 do 11 i 15 pokusavamo da dobijemo bilo koji telefon od mogucih 6 , da vidimo kad mu radi lekarka.

u tih 2 sata i 15 minuta uspemo jednom da dobijemo neku kozu koja se javlja sa:
- Reci!

mi posmilimo da smo omasili broj, debeli pita:
- Jesam dobio DZ Kanarevo brdo?

glas:
- Reci, ne gnjavi.

:o

i spusti mu slusalicu

O sunce ti ne yebem zarko...sad ces da vidis ko gnjavi. >:(

Prvo, prijateljica na debeli je v.d. direktor dz Rakovica, kome pripada i dz Kanarevo... :D
Ne koristimo vezu, pokusavamo da idemo regularnim putem.

Nadjem mail sekretarice tamo, srocim ubicu- mail, posaljem. ;D

E sad kakav je mail bio, mozete misliti, kad je zena u roku od 5 minuta nazvala na kucu, zakazala mu da dodje u u 13h i narucila ko da ga saceka i odradi pregled.

p.s. ima gadnu upalu, dobio antibioticke kapi i fitilj u uvetu  :rofl:

Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

maxic

Quote from: Unabebili on July 18, 2014, 12:37:59 AM
Budi se debeli jutros, ubija ga desno uho, pocelo je na moru, on je cutao, jutros crkava od bolova
Ima slobodan dan i idealka da ode u DZ (Kanarevo brdo, jebo ga karton tamo), uzme uput i ode na ORL

Od pola 9 do 11 i 15 pokusavamo da dobijemo bilo koji telefon od mogucih 6 , da vidimo kad mu radi lekarka.

u tih 2 sata i 15 minuta uspemo jednom da dobijemo neku kozu koja se javlja sa:
- Reci!

mi posmilimo da smo omasili broj, debeli pita:
- Jesam dobio DZ Kanarevo brdo?

glas:
- Reci, ne gnjavi.

:o

i spusti mu slusalicu

O sunce ti ne yebem zarko...sad ces da vidis ko gnjavi. >:(

Prvo, prijateljica na debeli je v.d. direktor dz Rakovica, kome pripada i dz Kanarevo... :D
Ne koristimo vezu, pokusavamo da idemo regularnim putem.

Nadjem mail sekretarice tamo, srocim ubicu- mail, posaljem. ;D

E sad kakav je mail bio, mozete misliti, kad je zena u roku od 5 minuta nazvala na kucu, zakazala mu da dodje u u 13h i narucila ko da ga saceka i odradi pregled.

p.s. ima gadnu upalu, dobio antibioticke kapi i fitilj u uvetu  :rofl:

Ja ovo prosto ne mogu da vjerujem!!!!
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

AnaK

Jao, poveruj. Takvi su ekstremi. Ja, npr, Jankov odeljak Doma zdravlja dobijem uvek. Svoju ambulantu dobijem skoro uvek. Kliniku za endokrinologiju, broj na sajtu naznačen za zakazivanje, sam zvala danima, u intervalima od 5-15 minuta. Ili je zauzeto, što je logično, jer svi zovu, ili se niko ne javlja.

Una, da mi je da pročitam taj mejl  ;D
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Samo cu ti ostaviti poslednju, lepu i benignu recenicu :

Verujemo da cete nas dopis shvatiiti najdobronamernije i odreagovati u rekordnom roku 

:D
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

AnaK

Janko 23.7.2002.

maxic

Ja sam uvijek smatrala da je totalno suludo sto ovdje recimo ( a uglavnom je u svim usluznim djelatnostima tako) u OLD NAVy ima pored svakog telefona napisano/odstampano tacno sta treba da se kaze kad se podigne slusalica.  Nista kako je ko naucio, nego kako ti tamo pise. I sedmicno se to mjenjalo ili svako nekoliko. Tako se javljaju uniformisano gdje god zoves.

Ne poredim ja sad to , budala svuda, ali to joj je posao da se javlja na telefon, pa kako tako. Nije s kruske pala/pao/.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07