Main Menu

Putno osiguranje

Started by veki, May 13, 2010, 10:20:31 AM

Previous topic - Next topic

veki

pa to je to otprilike

preko delte porodicno za 11 dana je 2.446,00

maripoza

Quote from: Lani on May 13, 2010, 12:08:17 PM
Ja isto tako jedne godine zaboravila da ponesem, i to prvi put kad smo sa Ivom išli na more, u Grčku. Tenkre  :lol:
Ma nije frka, mislim. Svakako moras da zoves neki call centar, imala papir ili ne, pa tako ako nemas taj broj, nazoves svoju osiguravajucu kucu, oni ti daju broj call centra i tek tada sve krece. Svakako te imaju zavedenu tamo.
Old enough to know better, but too young to care.

aleks

da, kod ove se placa odrzavanje. MIslim da je do kartice.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

veki

intesa daje dodatnu karticu kad imas i osiguranje
bas karticu za osiguranje, delta generali, i to te pitaju jel hoces ili ne, i traju godinu dana
ne znam da lisu nesto menjali

maripoza

Ja sam uredno izracunala da bi trebalo svake godine da provedem minimum 21 dan u EU da bi mi se isplatilo da mi osiguranje ide preko kartice :lol:, a onolika kreditna sposobnost   :blink:   :lol: mi ne treba pa je ne uzeh (uzeh tu za koju se odrzavanje placa kroz odrzavanje obicnog racuna, tj ne placa se dodatno). No, kako sam krenula u poslednje vreme s putovanjima, bice da mi je bolje da menjam karticu.   :D

Plava Baklava

Ja ovde uzimam godisnje osiguranje preko Victorie. Preracunato je cca 1.800 din / godina. Inace, nase klasicno zdravstveno nas pokriva po EU do 90% visine troskova lecenja (ako je nesto ozbiljnije), pa je ovo cisto dopuna za ne-daj-Boze.

moj vrtiguz

...................................................
ima nas i ovde:  http://plavabaklava.wordpress.com/

moje petljancije: http://bojeduse.wordpress.com/

zona sumraka: http://razmisljarnik.wordpress.com/

aleks

Quote from: maripoza on May 13, 2010, 12:21:23 PM
Ja sam uredno izracunala da bi trebalo svake godine da provedem minimum 21 dan u EU da bi mi se isplatilo da mi osiguranje ide preko kartice :lol:, a onolika kreditna sposobnost   :blink:   :lol: mi ne treba pa je ne uzeh (uzeh tu za koju se odrzavanje placa kroz odrzavanje obicnog racuna, tj ne placa se dodatno). No, kako sam krenula u poslednje vreme s putovanjima, bice da mi je bolje da menjam karticu.   :D

aha, znaci komplikacija  :think:  hm, a ja mislila da moja mama uzme tu karticu, hocemo da joj uradimo vizu na duze (ako je to ikako moguce), a da ne moram da uplacujem ovde osiguranje kod osig. drustava (u jednom su mi za godinu dana trazili 800 evra. Kad bih znala da ce da dobije vizu 100% uplatila bih recimo za 6 meseci, ali preveliki mi je rizik da uplatim tolike pare, a onda je ovi odbiju za vizu...)
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

maripoza

kakvu sad vizu? Mislis neku boravisnu dozvolu sa kojom bi mogla ostati duze od 90 dana odjednom? Ta kartica se svakako isplati ako tokom jedne godine provede kod tebe minimum 21 dan, sve ukupno. Mislim, kad uporedis troskove odrzavanja kartice sa troskovima osiguranja po danu. Takva racunica je bila kad sam ja poredila, pre godinu-dve, verujem da je i sada tu negde otprilike

:ph34r:

U Becu te nista ne pitaju :) ..ja zaboravila da izvadim osiguranje...stalno sam cekala da me neko pita a vi kako te  :-X ...gdje mi je hotelska rezervacija, gdje mi je osiguranje, gdje mi je karta (bila je elektronska)..gdje cu ja uopste :lol: .. a ono niko, srecom posto nista nisam imala :D...samo me ovaj nas na pg aerodromu pitao kud sam krenula...vjerujem iz ciste radoznalosti :rofl:

maripoza

ne pitaju nigde, najcesce, ali ja ga uplacujem zbog sebe. Nekad se dese najbanilnije moguce stvari zbog kojih moze da zatreba.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Posebno oni koji negde borave duze treba da imaju osiguranje. O deci da ne govorimo.

aleks

Quote from: maripoza on May 13, 2010, 06:06:56 PM
kakvu sad vizu? Mislis neku boravisnu dozvolu sa kojom bi mogla ostati duze od 90 dana odjednom? Ta kartica se svakako isplati ako tokom jedne godine provede kod tebe minimum 21 dan, sve ukupno. Mislim, kad uporedis troskove odrzavanja kartice sa troskovima osiguranja po danu. Takva racunica je bila kad sam ja poredila, pre godinu-dve, verujem da je i sada tu negde otprilike

pa to se ja nadam da bi mogli da joj daju neku vizu (turisticku) na makar 6 meseci, trebace mi pomoc...ne mozemo da joj izvadimo tu boravisnu (od godinu ili vise dana) jer nemamo drzavljanstvno. Samo zato mi je nekako ovo manja muka.
Inace joj svaki put vadim ovde kod Wiener Städtische, kosta 20 evra mesecno.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Xe

Државе са којима је закључен споразум о здравственом осигурању су:
Аустрија
Белгија
Босна и Херцеговина
Бугарска
Велика Британија
Италија
Луксембург
Мађарска
Македонија
Немачка
Пољска
Румунија
Словачка
Француска
Холандија
Хрватска
Црна Гора
Чешка
http://www.rzzo.gov.rs/index.php/zastita-ino-actual/medjunarodni-sporazumi-actual

Za ostale je putno zdravstveno obavezno, jer mogu da vas vrate sa granice (tako su mi rekli ovi veliki turoperateri)
EDIT: Ako se neko seca, u januaru je bila ona grka sa slovenackom carinom, kad su vracali ljude sa granice jer nisu imali osiguranje. Evo i zasto.
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Aleks, pa mozes onda da joj uzmes karticu. Neka pita u banci koliko je odrzavanje te kartice (obicno je par stotina dinara mesecno), a svakako moze da je ugasi posle, ako joj ne treba. Pa i da joj ne daju tu vizu na 6 meseci, dolazice kod tebe na po 3 meseca, a u tom slucaju se vise isplati imati tu kreditnu karticu, nego placati posebno osiguranje (svakom ko godisnje provede vise od 20-tak dana u EU se vise isplati ta kreditna kartica nego uplacivanje osiguranja).

Ja je nisam uzela jer nemam potrebu za kreditnom karticom koja mi omogucava tako velike sume novca, pa nema potrebe da placam odrzavanje necega sto ne koristim. A u zemljama EU sam provodila malo vremena godisnje, pa mi je na godisnjem nivou bilo isplativije da placam osiguranje za odredjen broj dana, nego odrzavanje te kartice. (Radije cu te pare potrositi u kafani. :lol:) Ovu drugu sam uzela jer je svakako daju uz tekuci racun, samo je dozvoljeni kredit dosta manji, ali meni sasvim dovoljan za ono za sta je povremeno koristim (kupovinu na rate bez kamate u prodavnicama sa kojima moja banka (Intesa) ima ugovor). No, ta kartica ne ukljucuje i putno osiguranje.

A ne znam zasto ste se uhvatili vracanja sa granice, kad to osiguranje ima sasvim drugu, vazniju svrhu. I najsitniji poslic sa lekarom tamo kosta boga oca. A ako se desi nesto krupnije, te troskove ne bi pokrile ni sve kartice koje imamo, a kamoli gotovina.

Elanor

a u cemu je fora s tim putnim osiguranjem s karticom? znam da nesto tom karticom mora da se plati da bi se osiguranje primenilo na put, ne znam da li samo put ili ceo aranzman. nije dovoljno samo imati karticu.
aleks, iskreno sumnjam da bi ti u slucaju da ti mama dodje na 6 meseci priznali to osiguranje s karticom.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

maripoza

Quote from: Xe on May 13, 2010, 08:57:04 PM
Државе са којима је закључен споразум о здравственом осигурању су:
Аустрија

To mozda na papiru. Dok su nam jos bile potrebne vize (prosle godine u ovo vreme), austrijska ambasada je trazila da se uplati osiguranje, inace nista od vize.
Isto tako i francuska, koliko je meni poznato. Meni su i u Francuskoj i u Belgiji placali zdravstveno osiguranje kad sam tamo boravila.