Main Menu

Kraljica čokolade

Started by anelore, April 06, 2010, 08:02:14 AM

Previous topic - Next topic

emge

Dmi, hvala :bighug:

Mislim da je pzp isti, jedino da nisam prošli put pekla na manjoj T ili da greškom nisam stavila više brašna. Nemam pojma. Jedino ovaj put ima više kakaa, prošli put sam ostala bez, pa sam stavila neskvik.

janavi

slika, slika :clap:

ona prošli put je bila EKSTRA ukusna
možda bih ja mogla da probam, samo nemam taj kalup
koliki ima najmanji da se kupi?
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

emge

Ne moraš u kalupu, možeš u bilo čemu.

janavi

a kako da izvadim posle to kremasto :-[
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

emge

Ma samo se kora pe;e u kalupu. Posle to kremasto filuješ ovako, bez kalupa - makar ja.

janavi

ma lako za koru, mene brine baš to gore, kako ti je bilo onako sve ravnih ivica?

Lani

Jano koru možeš u šerpici slobodno a filovi se kuvaju isto u šerpici (tj. greju) i posle kad se ohlade samo ih umutiš i prebacuješ kašikom na tortu. Izvodljivo je zato što budu dosta čvrsti i lepo se nanose, ništa ne curi, tako da ne treba filovi da se pridržavaju obručom od kalupa kao kod nekih torti.

emge

Filovi su različite gustine, najčvršći je najtamniji. Da je bilo u kalupi, ne bi bilo onakvih ivica :D
Samo redjaš filove i ravnaš sa onim za filovanje torte. Laki su za oblikovanje :)

janavi

hm... onda možda probam, saaaaaa četvrtinom mere? ;) :girl_haha: za V rođus recimo :lol:

emge

Ja pravim mjeru od 5 jaja i 1L slatke pavlake. I ova je za kućnu upotrebu.
Tako da ti probaj osnovnu  mjeru, ne može manje :D

Lani

Slažem se, osnovna mera je baš malecka, 1/4 bi ti bila za dva parčeta otprilike.  :girl_haha:

dmi

Quote from: emge on January 16, 2011, 09:38:00 AM
Dmi, hvala :bighug:

Mislim da je pzp isti, jedino da nisam prošli put pekla na manjoj T ili da greškom nisam stavila više brašna. Nemam pojma. Jedino ovaj put ima više kakaa, prošli put sam ostala bez, pa sam stavila neskvik.

cekaj da ti kaze neka od iskusnih sa tortama ja to svakako nisam ali ako je ostao pzp mozda otvoren onda je to 
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

janavi

Quote from: Lani on January 16, 2011, 10:05:30 AM
Slažem se, osnovna mera je baš malecka, 1/4 bi ti bila za dva parčeta otprilike.  :girl_haha:
ma tol'ki su nam i 'kapaciteti' jela :lol:

rafa

emge, fantasticno izgleda presek, svaka cast  :clap:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

cici

Meni je pzap poptuno nepotreban.Sledeći put ću da pečem bez njega.Prošli put sam na 4 jaja stavila pola kesice i isto je narasla kao luda.