Obavezna vakcinacija da ili ne

Started by disco2000, May 17, 2010, 03:50:29 PM

Previous topic - Next topic

emge

Jano, i ja sam samo morbile preležala :bighug:

Ali sam se protiv varičele vakcinisala. Mislim da ću i protiv rubeole, mada nije nek frka, djeca su zasada uglavnom vakcinisana.

Saska

Ja sam negde krajem70tih i pocetkom 80tih prelezala svasta, i varicele i zauske i neke od tih "malih boginja", tada niko nije nesto pridavao znacaja tome. Sve smo relativno lako pregurali (moja generacija), samo se odjednom ne pojavi pola odeljenja u skoli.
I gurali su nas jedne kod drugih da bi prelezali te bolesti. Moj brat nije dobio zauske od mene.
Moja deca su prelezala varicele, a sve redovne vakcine su prosle bez nekih reakcija.

A sto se tice introvertnosti, Jova nije govorio do trece godine, sedeo bi po cele dane i slagao slagalice (i to neke od 100 kom, a bio npr u jaslicama). Brinula sam i ja, kako nisam, trazila razne "znake: po internetu, ali progovorio je (doduse i sad nesto ne prica previse), socijalizovao se, ima drugare, ali nije dete kome drustvo treba po svaku cenu, funkcionise i sam....

maxic

Ja sam svoju dilemu rijesila tako sto sam svaku vakcinu po malo odlozila. MMR do druge, mozda malo duze/ranije u zavisnosti od djeteta.
One prve sto se primaju u porodilistu sam odbila njih je  Marko dobio sa recimo 6 mjeseci, ne mogu tacno da se sjetim.Sto sam manje svrljala netom na tu temu, lakse sam podnosila vakcinaciju.
Lilit mi je mnogo pomogla pri odluci da ih vakcinisem.  Poslije kosnultacije sa njom i nekim njenim kolegama, toliko sam se okurazila da smo ove godine i protiv svinjskog dobili.
Anya 3-26-04
Milosh 12-31-05
Marko 8-3-07

Despina

Ja nekako slicno razmisljam kao AnaK. Shodno tome djeca su primila sve vakcine po kalendaru, bez reakcija.
Kao i maxic primili smo i protiv svinjskog gripa :)
A, L, S

pra-sence

Ja nikad nisam nista prelezala,nikakve boginje ,zauske i slicno...valjda smo i Choko i ja imune :D

Tchi,nisu sva deca ista to i sama znas niti ih zanimaju iste stvari. Mislim da bespotrebno brines ali ako se opterecujes oko toga mozda mozes da ga odvedes kod psihologa(mada ja nekako stvarno mislim da su oni za to jos mali)
Inace Stef je bio kod psihologa u okviru kontrole u Sokobanjskoj.Citav "pregled" traje 10-15 min.

Tchi

sad je slagao kocke pola sata, ima neke gumene kao jednostruke lego samo vece i napravi kule od 30-tak cm, bice od njega inzenjer, geni su to  :girl_in_love:

disco2000

Da li se BCG i dalje svuda daje? Znate li???

Elanor

marty, sta ti znaci svuda?
moja deca ovde nisu dobila. ja sam htela da vakcinisem milenu u srbiji, ali je bilo prekomplikovano.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

dmi

t je vakcinisana protiv MMR sa 14.5 meseci
tako je savetovala njena doktorka i ja sam to bez pogovora prihvatila
nikada nisam dovodila u pitanje da li treba da je vakcinisem ili ne
da nije primila tad, primila bi je ovde sad
upravo sam dobila spisak vakcina koje su potrebne za upis u kindergarten (drzavna skola) i MMR je na spisku

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

Dawn

Sve obavezne vakcine je primila uredno na vreme.

Lani

Ja sam čula da se BSG po porodilištima još uvek daje samo po nerazvijenim zemljama.

janavi

pa tamo gde ima tuberkuloze
u Srbiji je još ima
Always be yourself... because the people that matter, don't mind, and the people that mind, don't matter.

I have a blog and I'm not afraid to use it

Summer

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Glitter

bsg primamo u porodilistu a tbc-a imamo koliko volis

Elanor

ako sam ja dobro razumela/zapamtila, problem s tuberkulozom je valjda sto postoji puno razlicitih sojeva i sto se vakcinise samo protiv nekih.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.