Obavezna vakcinacija da ili ne

Started by disco2000, May 17, 2010, 03:50:29 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

I što vakcina štiti samo do 25. godine.
Janko 23.7.2002.

rafa

bsg se ovde ne prima, moja deca jesu dobila na moj zahtev

Sve obavezne i neobavezne primili na vreme.
U stvari, i ne znam da li su neke od primljenih obavezne (varilix, havrix za hepA, mngitisC, prevenar), mi smo ih sve primili. MMR jeste obavezan.
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

aleks

ja sam se jedno vreme bavila time da li da primi vakcine ili ne. I nisam imala hrabrosti da odbijem.
Kao kod Rafe, neke je dobio na moj zahtev: hepatitis A, meningitis, prevenar.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

disco2000

Svuda = sirom sveta - nerazvijene zemlje...
Znaci, u Belgiji i Grckoj se ne daju kao obavezna...
SAD?

Saska

U poslednje vreme sad vise puta cula da je neko oboleo od tuberkuloze  :(

emge

Marti je reakcija na BSG baš bila grozna. Sad tu ima tri ožiljka i ja se stalno zezam da je to Be-se-že :)

Sve vakcine je primila, plus Prevnar, na moje insistiranje.
Ali sam zato bila protiv vakcine protiv SG. Nekako mi nije bila dovoljno dugo prisutna na tržištu.

aleks

Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

Lani

Iva nije dobila Prevnar a isto je imala jezivu reakciju na BSG. Ogroman crveni ožiljak u početku, sad izgleda relativno normalno.
Sada kad gleda svoje golišave bebeće slike uvek pita gde se to tako jako udarila.

dmi

Quote from: Marty Maraskino on May 19, 2010, 09:18:40 AM
Svuda = sirom sveta - nerazvijene zemlje...
Znaci, u Belgiji i Grckoj se ne daju kao obavezna...
SAD?

mi smo dobili spisak vakcina koje dete mora da primi ili je primilo pre polaska u kindergarten
MMR je na spisku
u pitanju je drzavna skola u kaliforniji

edit: tek sam sad skapirala da se odnosi an bsg
ne nije obavezna,
ove i testiraju na tuberkulozu ali doktori nasoj deci (koja su rodjena u srbiji) upisu da su primila bsg jer nakon testa budu pozitivni
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

MissL

Quote from: linga on May 18, 2010, 01:37:30 PM
Tj ne krivi se vakcina vec ziva, kojom mozes da se kontaminiras i na druge nacine.
Ovo htedoh da napisem
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Tchi

da krive zivu, odnosno thimerosal, ali to je izbaceno iz vakcina, bar u usa ne znam za nase, ne mogu da kazem da u potpunosti verujem u to, a niti da ne, zvanicno ne utice, ali imam neki los osecaj kod verovanja zvanicnom

disco2000

Sad sam pogledala svoj karton vakcinacije, sa godinu dana sam primila vakcinu protiv morbila...

Tchi

da kad smo mi bili deca odvojeno su se dobijale vakcine, ja mislim da sam samo morbile i primila tako se secam da mi je mama rekla kad sam bila dete, danas cu da pogledam karton

Glitter

ja se secam neke revakcijacije za morbilu sa 14 godina, na kraju  osnovne skole

Xe

Meni su izgubili karton vakcinacije kad smo se preselili u NS, pa sam primala neke koktele (valjda sve komplet jos jednom)  :crazy:
Trajalo je to par godina,stalno su me zvali da primim jos nesto.  :crazy:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL