Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

Despina

Ja sam nastavila prve 2 nedelje udarnicki sa Anjom a ona je samo spavala. Nekako povezujem to sa cinjenicom da je rodjena 2 nedelje prije termina. Ostali su bili super sisavci :girl_in_love:
A, L, S

Vockica

Ja sam to radila sa Dunjom i preselo mi i dojenje i pumpica. On dobro vuce, sike su mi ko izduvani baloni posle. I nekad doji na 1h, nekad na 3h nakad samo malo da se uspava. To preko dana, nocu ne.
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Iva

Ajde da pitam ovde, jer ipak ima neke veze sa dojenjem.  :-[

Boli me grlo vec nedelju dana i kasljem (ne strasno), kilava sam.... itd....   :crycry:  Posto dojim, da li smem neki deciji sirup za iskasljavanje? Npr. onaj Zak sa jagorcevinom? Znam da sam ga u trudnoci marisala od Ines, i bas mi je prijao.
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

emge

Ako si mogla u trudnoći, možeš i sad sigurno. Ja bih na tvoje mjesto uzela tantum verde sprej, meni on pomaže.

Iva

Emge, imam taj sprej i prskam, evo vec 4 dana i nista. Mozda malo trenutno popusti ali i dalje me boli.  :kiss1:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

emge

Skuvaj žalfiju, pa grgoći. Stvarno zna da pomogne :kiss1:

Gost51

pantenol za sisanje?

Iva

Grlo je prestalo.  :clap: Ali kasljem danas samo tako. Uzimam propolis 3 x dnevno i to je to. Ako mi bude ovako i sutra, videcu za taj deciji sirup ili vec koji mi preporuce.

Hvala vam!!!  :kiss1:
I. 24.11.2006.
S. 30.4.2011.

Gost51

dakle, gotovo je
sta da radim sa grudima?
ne osjecam nista
ona vec nekoliko dana ne sisa
plasim se da ne nagrabusim
sledece sedmice putujem

Lani

:(

Jackie, ja ne bih radila ništa sa grudima  :-[ tj. ako ne osećaš bolove ili prepunjenost.
Meni je sa Ivom tako bilo, smanjili broj podoja, pa onda samo ujutru i uveče i onda samo jedan dan prestala. Nikakve probleme sa grudima nisam imala, nadam se da nećeš ni ti. :pljucka:

Saska

I ja ovako kao Lani.

Gost51

neobicno mi jeste
ali kontam da je bolje ovako
nego da muku mucimo kad pocnem da radim

samo je mnogo cudan osjecaj kad ti se dijete jedan dan raduje i mase rucicama prije podoja
a sledeci okrece glavu i place
kao da joj je nesto kvrcnulo u glavi

emge

I Marta je tako prestala, samo je imala 14m i pri tome mi je rekla "ne" i okrenula glavu :)

Gost51

cini mi se da imam puno mlijeka u lijevoj dojci...
treba li nesto da radim?

Lani

Moraš onda da je isprazniš ali pretpostavljam da važi ono pravilo kao na početku dojenja - ne do kraja, kako se ne bi proizvodilo više mleka. I možda može kupus da pomogne, to ne znam, znaće valjda neko od devojaka ko ga je koristio.