Main Menu

Dojenje

Started by emge, June 26, 2010, 07:07:07 PM

Previous topic - Next topic

Saska

Quote from: Lani on November 28, 2011, 10:30:08 AM
Ne ljutim se ali ti je komentar fakat bio bezveze.
ali je istinit. Rekla sam da mene to nervira, a ne da je moje misljenje jedina kosmicka istina.
Suvise mi je za dete od 18m da, em sto preko dana nije sa roditeljima, em i spava van kuce, nedelju dana, bez neke stvarne potrebe.
Svako radi ono sto misli da treba, to ne sporim, tako i treba da bude.

disco2000

Quote from: stacka on November 28, 2011, 10:40:23 AM
Naravno, padale su mi i ideje tipa da namazem kecap, senf i sl, ali mi zao da joj ih skroz ogadim :girl_sad:
E, to cu da probam, dobra ideja.
Sa LAkijem sam bila politicki korektna, pa je nedelju dana posle toga polako prestajao da jede...

disco2000

Meni je bas mucno kada se setim Lakija tada, imao je 18 meseci minus nedelju dana.. Tu sam, pored njega, i ne dam mu, a on se dernja i dernja... mucenje za dete

Deda

Jaoj nista gore od sisavaca u godinu ipo....Ja sam Andriji rekla :"e beces vise " kad je reko "Daj mi sisu "  :lol: . 19.5 MESECI.  Uzas, nit spavala, nit zivela, kako dodjem sa posla, on me vuce u sobu i ne rucam...
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

disco2000

Quote from: Deda on November 28, 2011, 10:44:37 AM
Jaoj nista gore od sisavaca u godinu ipo....Ja sam Andriji rekla :"e beces vise " kad je reko "Daj mi sisu "  :lol: . 19.5 MESECI.  Uzas, nit spavala, nit zivela, kako dodjem sa posla, on me vuce u sobu i ne rucam...
Ovako :crazy:
Sa ove tacke gledista... pomislim... sad da rodim trece... van flasaice drugo ne bi videlo :wall: ali to samo umor i ocaj progovaraju :rofl:

Lani

Jeste definitivno teže što su stariji. A i Iva je samo okrenula glavu, baš kako ti kažeš stačka. Za nepoverovati da to tako može...

disco2000

Lani

U svakom slučaju, ko završi sa dojenjem pre povratka na posao ne može nikad da zna kako izgleda odlazak na posao posle neprospavanih noći, i tako mesecima.
Druga moja drugarica mi se jednom požalila da do četvrte godine svog sina nije znala šta znači prespavati noć u cugu. :hm: Valjda ne čeka i mene to. :nokti2:

emge

Ja tek zadnjih par dana spavam u cugu cijelo veče, a mislim da nisam od kad se Marta rodila.
Prvo je bilo sisanje, pa budjenje da je pokrijem, pa ustajanje sa njom da piški, pa Marko.
Sad se on za divno čudo ne otkriva, pa eto imam par zadnjih dana privilegiju da osjetim kako je spavati noć.

Ja razumijem što je Saška htjela da kaže, sama je ovdje sa djetetom i sve postiže, pa joj izgleda razmaženo to slanje djeteta na nedelju dana kod majke bez prijeke potrebe. I ja mislim da ih ne bih slala sve da i imam kome, ali možda je to samo kiselo groždje, a možda i moja ludost.

Lani

Ja ne bih svoje slala svojoj mami sigurno ali ja sam već i ranije pričala, meni je nekad glupo i da je zamolim da dođe da je pričuva, a kamoli da joj je pošaljem na nedelju dana. Ali da sam ja drugačija, i da je moja mama drugačija, u tom slučaju što da ne.

senka

kod mene su otvorene sve opcije u skladu sa težinom slučaja
shvatila sam da su principijelni stavovi gotovo neodrživi u roditeljstvu i debelo se naslušah saveta i mudrosti, a sve u skladu sa "sit gladnome ne veruje"
kad nekoga savetuješ prvi korak je da obuješ njegove cipele  ;)

i apsolutno sam sigurna da kada bih rodila još jedno dete ne bi ga dojila ni sekunde
55 meseci - mislim da je dovoljno da se odužim potomstvu bogu i narodu, SZO, LLLI ligi i ostalim pokretima za sveto dojenje
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

emge

Senka, garant bi kad si ove 55 mjeseci. Što pod hormonima, što da to četvrto ne bude zapostavljeno, a brat i seste ne :)

Ja sam imala razne stavove kako sa drugim ne bih ovo i ono, kad ono cvrc.

Lani

Ja pretpostavljam da bih, ali pošto treće ne planiram, mogu samo da pretpostavljam.  :lol:

Elanor

hocete neku od mene na ovu temu :turpija: :lol:

edit: ne na temu 3. deteta, da se razumemo :D
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

senka

Quote from: emge on November 28, 2011, 03:06:57 PM
Senka, garant bi kad si ove 55 mjeseci. Što pod hormonima, što da to četvrto ne bude zapostavljeno, a brat i seste ne :)

nećemo imati prilike da utvrdimo  :rofl:
da ne ispadnem kontradiktorna u prethodnom postu, meni se to dojenje vrlo traumatično završilo i dugo nisam mogla da dodirnem svoje bradavice ili nedajbože da me neko u prevozu/prolazu zakači po grudima, o nekoj seksualnoj ulozi mojih grudi da ne pričam...
baš me nekako iscrpelo psihički i još se nisam oporavila, 3 godine posle
tako da bi to moga biti jedan od retkih principijelnih stavova :lol:
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama