Main Menu

Bode mi oči

Started by Lani, June 28, 2010, 10:17:12 PM

Previous topic - Next topic

maripoza

Miss, pa bolje i to nego da ih uce tumacenju snova po Frojdu. :D Mislim, jos su mali za to.  :lol:
Old enough to know better, but too young to care.

kalimero

meni narodna tradicija zvuči sjajno :lol: doduše, kažem ja koja sam za izborni predmet na faksu pisala "simbolika u mitovima i legendama kod srba" :lol: :lol: :lol:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

maripoza

A pa to je jako interesantno kada se izucava sa naucne tacke gledista. Tj kada tome pristupis kao odrastao obrazovan covek. Za klince mi to nikako nema smisla.
Kao ni veronauka, uostalom. :lol:

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Old enough to know better, but too young to care.

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

kalimero

Quote from: Xe on June 29, 2010, 08:06:02 PM

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Nanny Ogg

Ajte zene, ne dram'te

AnaK

Janko 23.7.2002.

Margarita

Mom detetu se tradicija svidja, obozava da slusa o starim obicajima i tako to. A i ucitelj ih ne smara mnogo, vise on smara babe da mu pricaju. Deluje mi da se na kraju sve svede na pristup predavaca.

MissL

Aaa pa sutra bi jug morao i mene nesto da nauci :rofl:
Ja cu tradiciju, a stiv neka uci lepo pisanje :lol: Mislim da bi se odmah ispisao
By the way, slazem se sa pozom i xe za, svasta bi tu moglo da se iscacka (nekada davno sam imala ideju da idem po Boki i sakupljam price starijih mestana :) to naravno, kao i stosta drugo, nisam uradila) :diva:
A sad, salu na stranu, stvarno bih volela da nista od ovoga nema u skolama, a o temi sutra :lol:
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

Elanor

ja cu da se vratim na temu :-[
procitala sam clanak konacno i ne da mi bode oci, nego probada. ne dopada mi se, ama bas nimalo. bode mi i oci i usi kada ministar vojske prica o "vojsci koju je vodio svetitelj". kao i u svemu ostalom, profesionalnost srpskih politicara je na nuli, ili jos nize od toga.
osim toga, razmislila sam dodatno. ukoliko postoji vojna obaveza, pa pokupe decu i mladice zatvore ih u kasarne na godinu dana, tada ima smisla i imati svestenike pri vojsci. tim mladicima treba olaksati, pa ako je verska sluzba olaksanje (a mnogima jeste), ja sam za to. ali ako je vojska profesionalna, ako idu kuci da spavaju i u kasarne na posao, uvodjenje verske sluzbe je po meni skoro pa bezobrazluk. mislim, posao kao posao, isto tako mogu da uvedu svestenike u postu, kao profesionalne postare. nek ide kuci i u svoje slobodno vreme posecuje koju god bogomolju hoce. ok, ako ih budu slali po avganistanima i slicno, u redu je da i svestenici idu s njima ako ih vojnici hoce. jedino, sumnjam da ce svestenici to hteti.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Xe

Quote from: kalimero on June 29, 2010, 08:57:04 PM

Znam i te, ali sam mislila na one druge zanimljive stvarcice, sto svi volimo da ih praktikujemo  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

MissL

Quote from: Elanor on June 29, 2010, 10:24:16 PM
osim toga, razmislila sam dodatno. ukoliko postoji vojna obaveza, pa pokupe decu i mladice zatvore ih u kasarne na godinu dana, tada ima smisla i imati svestenike pri vojsci. tim mladicima treba olaksati, pa ako je verska sluzba olaksanje (a mnogima jeste), ja sam za to. ali ako je vojska profesionalna, ako idu kuci da spavaju i u kasarne na posao, uvodjenje verske sluzbe je po meni skoro pa bezobrazluk. mislim, posao kao posao, isto tako mogu da uvedu svestenike u postu, kao profesionalne postare. nek ide kuci i u svoje slobodno vreme posecuje koju god bogomolju hoce. ok, ako ih budu slali po avganistanima i slicno, u redu je da i svestenici idu s njima ako ih vojnici hoce. jedino, sumnjam da ce svestenici to hteti.

Sa ovim se slazem od reci do reci
Stiv 24.11.2003.

Ucinilo mi se da cu da prestanem da pusim :D

kalimero

vojska još nije profesionalna, samo su skroz skraćeni.....valjda na 6 meseci .... i to ko oće.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Lani

Pa nije baš ko oće... Ko neće u tu "običnu" mora u civilnu.

kalimero

pa to i kažem, nije profesionalna, moraju svi, ali 6 meseci u uniformu i kasarnu moraju samo oni koji hoće.....
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.