Mobilni operateri - kako pronaci odgovarajuci paket

Started by maripoza, July 16, 2010, 06:38:33 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Vip def ima najskuplji roaming ali su mi dali mogucnost da posebno dokupim net paket i paket sa minutima i porukama po nizoj ceni no što se inače tarifira

Glitter

maripoza

Nije samo roaming, nego pozivanje inostranstva iz Srbije i slanje sms-ova na strane brojeve. Ja cesto dosta trosim na to, tako da mi se stvarno ne isplati da placam pretplatu za nesto sto slabo trosim (domaci saobracaj) a da ono sto stvarno trosim placam dodatno.
A mislila sam da sam bila dovoljno jasna na pocetku. :lol:
Hocu da mi pretplata podrazumeva sve usluge, i to hocu ili kod VIP-a ili kod MTS-a jer su sms-ovi ka inostranstvu u Telenoru bezobrazno skupi (nisu ni ovi drugi nista bolji, ali jesu ipak jeftiniji kad je u pitanju ta usluga). Naravno da se podrazumeva da cu, kad potrosim pretplatu, placati dodatno sve ono sto potrosim mimo nje.

Jedini takav paket koji sam nasla jeste ovaj MTS-ov "066 kontrola troskova", samo sto moram ici da se raspitam da li i tu mozda postoji neka caka. :D
A pitanje sam postavila misleci da mozda neko od vas zna i za neki drugi (kod VIP-a mozda), koji sam ja previdela. Ovo sto vi koristite jednostavno ne odgovara mojim potrebama.
Old enough to know better, but too young to care.

Glitter

To jesu ekstra usluge koje se svakako ekstra naplacuju. Tebi bi mozda najvise odgovarao neki blanko postpaid sa minimalnom pretplatom i najnizim cenama medjunarodnog saobracaja, ali moje iskustvo kaze da ko ne plati na mostu... dobro se raspitaj uvek ima neka caka

lakalut

Koristim isti paket kao Praslin i Glitty, i rekla bih da je to trenutno vodeca value for the money ponuda. I nekako mi je drago da sam se posle 10 godina odrekla starog broja, jer, cini mi se,  svi racunaju na to da su im korisnici robovi jer ne zele da menjaju brojeve....
L: april 2006.

J: septembar 2009.

Xe

Quote from: Glitter on July 17, 2010, 02:39:31 PM
To jesu ekstra usluge koje se svakako ekstra naplacuju. Tebi bi mozda najvise odgovarao neki blanko postpaid sa minimalnom pretplatom i najnizim cenama medjunarodnog saobracaja, ali moje iskustvo kaze da ko ne plati na mostu... dobro se raspitaj uvek ima neka caka
Njoj bi, kao i svima nama, najvise odgovarao besplatni net, bez pretplate, besplatni roaming i android fon za dinar  :lol:
http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Quote from: Glitter on July 17, 2010, 02:39:31 PM
Ma nisu meni potrebne niske cene medjunarodnog saobracaja. Mislim, to ni ne postoji, one su standardne bez obzira na to koji paket imas. Isto kao i roaming. Isto kao i slanje sms-a ka inostranstvu. (Razlikuju se eventualno medju operaterima, ali ne i u okviru razlicitih paketa kod istog operatera.) Hocu ja da platim redovne cene, ali necu da novac za pretplatu dajem u vazduh, jer ga ne potrosim, a da ovo placam posebno.

A upravo taj blanko postpaid ne postoji. Osim ovog 066 koji sam pronasla (ukoliko je stvarno tako kao sto tamo pise). Kod Telenora i VIP-a nema nista slicno.

A sto je jeftinija mesecna pretplata kod postpaid-a, to su ove redovne usluge skuplje, pa mi zato to nije najidealnije resenje. I zaista mi nije jasno u cemu je problem da u osnovnu pretplatu uvrste i medjunarodni saobracaj, pa svakako koristis njihove usluge i tada i njima sve te pare idu. Sta ih briga da li cu za svojih 1000 dinara pricati 100 minuta u domacem saobracaju ili 5 minuta u medjunarodnom.

No, sad vec diskutujemo bezveze, ocigledno je da tako nesto ne postoji i da mi preostaje jedino da odem da se raspitam za ovaj 066. Zar mrski MTS prvi da smisli ovako nesto?  :girl_cray:  :lol:  A fora je sto taj paket postoji vec dve godine, a niko drugi se nije dosetio da uvede nesto slicno.  :hm:

maripoza

Quote from: lakalut on July 17, 2010, 03:13:17 PM
Koristim isti paket kao Praslin i Glitty, i rekla bih da je to trenutno vodeca value for the money ponuda. I nekako mi je drago da sam se posle 10 godina odrekla starog broja, jer, cini mi se,  svi racunaju na to da su im korisnici robovi jer ne zele da menjaju brojeve....
Jeste, to je odlican paket za one koji ravnomerno koriste sve 3 usluge u domacem saobracaju. I ja bih ga uzela da imam iste potrebe. I to bas taj za 1000 din.

Dawn

Ja sam već godinama kod mrskog MTS-a :D
Trenutno imam paket Mix 500, 150 minuta ka svim mrežama i 150 poruka, za 500 din. U potpunosti podmiruje moje potrebe, i recimo u Bosni i Crnoj Gori je roming smešan jer se i tamo kačim na M:Tel mreže. Što se gprs-a tiče, ne koristim ga skoro uopšte, jer po kući imamo wireless, a i kad sam negde napolju pokušavam da ga negde ukačim :crazy:

maripoza

Quote from: Dawn on July 17, 2010, 04:40:54 PMi recimo u Bosni i Crnoj Gori je roming smešan jer se i tamo kačim na M:Tel mreže.
Da, i to je dobra stvar kod njih.
Samo sto se svi nesto zale na funkcionisanje raznih servisa, na probleme sa listingom itd itd pa se zato malo neckam. Pogotovo sto ne znam nikog ko ima ovaj 066 broj.

Razmisljam i o VIP prepaidu, ipak su se pokazali kao najkorektniji, samo da skontam kako moze da se uplati kredit kad nisi tu. :D

Dawn

Quote from: maripoza on July 17, 2010, 04:48:29 PM
Da, i to je dobra stvar kod njih.
Samo sto se svi nesto zale na funkcionisanje raznih servisa, na probleme sa listingom itd itd pa se zato malo neckam. Pogotovo sto ne znam nikog ko ima ovaj 066 broj.

Razmisljam i o VIP prepaidu, ipak su se pokazali kao najkorektniji, samo da skontam kako moze da se uplati kredit kad nisi tu. :D

Listing stiže uz telefonski račun uredno svakog meseca, na to nemam nikakve primedbe (doduše, stanje na računu krajem meseca ne radi baš najbolje :crazy: )

Moji roditelji su uzeli neke VIP pakete, žale se da ih deru samo tako, jer uslovljavaju da prvo potrošeminute unutar mreže pa tek onda van i tako neke nebuloze... sve u svemu, raspitaj se doooobro i detaljno oko svih varijanti, i srećno! :)

maripoza

Dawn, najvise se zale upravo na te 066 brojeve. I sama sam im sad nasla hiljadu mana kad sam malo iscitala neke forume koji se bave tom tematikom. Pogotovo ovom paketu koji sam ja htela. To je neko cudo, nit prepaid, nit postpaid i dosta problema ljudi imaju sa tim uplatama i kreditom za naredni mesec. Necu sad daviti sa detaljima, ako bude zainteresovanih, napisacu.

Mislim da cu da uzmem VIP prepaid (ali tek kad ih istresem iz gaca sa pitanjima i potpitanjima :spiteful:  :lol: ), pa cu preci na postpaid kad sa tim brojem povecam potrosnju u domacem saobracaju. MTS mi se, osim gorenavedenog vezanog za 066, ispostavio skup za medjunarodni saobracaj, osim kada se poziva M Tel mreza u CG i RS (a ne znam nikog ko koristi tu mrezu tamo  :girl_haha: ). VIP je tu mnogo povoljniji za one zemlje koje su meni bitne. A kod prepaida ne mogu da me uslovljavaju na sta cu da trosim. :D
Kasnije cu mozda i da im pisem ono pismo koje Glit ne napisa. :lol:  :lol:

Xe

http://mojetvoko.wordpress.com/
moram ovo da loliram by MissL

maripoza

Ja sad znam sta god hoces, sve sam proucila. :lol:
Samo kazi na sta najvise trosis, izbacujem ti odgovarajuceg operatera i paket iz rukava.  :rofl:

Zezam se, nemoj da se usudis, glava me boli od svih varijanti.  :crazy:   :lol:

Glit, nije VIP roaming preskup, cak je u nekim slucajevima jeftiniji.  ;)
Samo ga MTS sije u nekim zonama (onim najblizim + CG i RS), i to samo ako zoves preko onog # koda.

chokoladica

Quote from: Glitter on July 16, 2010, 09:44:53 PM
glas za vip 325 minuta prema svim mrezama, 325 sms/mms i 325 mb za hiljadarku i uzeh fon na koji daju 2 god garancije. korektni su i bolji od mts i telenora ciji sam korisnik bila

potpis