Main Menu

Masina za ves

Started by Gost51, September 15, 2010, 05:54:39 AM

Previous topic - Next topic

Margarita

Quote from: Lani on January 08, 2015, 03:33:18 PM
A sa mašinom koja samo suši se ne pegla veš?  :blink:
pa sigurno upola manje nego sad
ne znam kako, ali ova mnogo vise guzva

senka

meni je nekad izgužvan manje nekad više, ne znam od čega zavisi
zapravo najbolji recept je ako ga odmah posle pranja staviš na sušenje i odmah posle sušenja složiš
moja ima neki program za peglanje gde 10-tak minuta pušta hladan i topao vazduh naizmenično (mada ja nisam videla  veliku razliku sa i bez tog programa)
M.2000.
K.2003.
A.2006.
SD mama

Zumbulica

Debele dukserice stvarno ne moraju da se peglaju ako se odmah okace na vesalice. Tanji pamuk ja ipak peglam, decije tanke majice sa dugim rukavima npr. a ono sto se nosi po kuci ne peglam.
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

U sustini je pitanje kolicine vesa jer sa kombo npr kapacitet pranja i susenja je 5kg i onda onako naguran ves se i susi. Kapacitet masine za susenje samo je obicno veci (misllim cak oko 8kg) pa je logicno da kada 5kg opranog vesa stavis u masinu za susenje sa vecim bubnjem manje se zguzva
Ja nemam drugo objasnjenje

AnaK

Moja kombo masina ima samo dve temperature susenja - vrelu i mlaku. Vrela je bukvalno samo za peskire, tj ono sto se pere na 90. Ta mlaka je toliko mlaka da par stvarcica susi bukvalno satima.
Sad verovatno ima savremenijih u tom pogledu. A definitivno bi trebalo opran ves susiti po trecinu kolicine da ne izguzva.
Janko 23.7.2002.

emge

Moja je kombo, sušim uglavnom peškire - budu mekši. Jedino što suši pola onog što opere, ali zato mogu tokom noći pola mašine peškira sa sušenjem, ujutro i oprano i suvo :)

Saska

ja imam odvojene, u starom stanu su stajale jedna na drugoj, sad imamo više prostora pa su razdvojene. Za sušenje stoji u ostavi.
Kad su stajale jedna na drugoj (ova za sušenje odozgo, neuporedivo je lakša od mašine za pranje) dešavalo mi se par puta da kod nezgodnog centrifugiranja ova odozgo se malo zaljulja, jednom se i dobrano pomerila.

Glitter

Ja je uglavnom koristim za peskire i opeemu za bazen
Retko kad kada je bas hitno da nesto bude suvo za pakovanje ali onda proveravam svakih 10 minuta
E da oni auto programi za vesalicu peglu ili ormar sto se mene tice svi isti :lol:

Elanor

jedina kombo koju sam imala je umrla onog dana kad joj je istekla garancija, a i dok je radila nisam bila zadovoljna.
koliko sam shvatila, pravilo je da se kombinovane brze kvare.
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

emge

Evo ja imam kombo već 8 godina i :pu-pu:

Lani

Hvala devojke na svim savetima, daću i mm da pročita.  :kiss1:

Dada

Ja imam odvojene i zadovoljna sam. Kad je frka susim sve u njoj a ionako peglam samo ono sto moram i po potrebi  ;D
Milica 23.09.1995.
Djina 28.12.1996.
Jovan 29.08.2000.

kalimero

ko sto ti rekoh danas, kombi su mi ko multipraktik, sve radi al nista ko kad je svaka za sebe.....
ja susim samo bebece stvari u poslednje vreme, al tad i perem malu kolicinu pa za susenje ne moram da odvadim....
sto AnaK kaze, ima 2 opcije susenja (vise i manje vesa) i ima tockic za vreme....meni 2 kg vesa osusi fenomenalno za sat i po i u toj varijanti ne moram da peglam, u ostalim moram  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Zumbulica

Lani, sta ste na kraju odlucili?

Ja sam resila da masinu platim od 30 000-35 000 din. trazim da ima najmanje 1000 obrtaja, pozeljno 1200, podesivu centrifugu, i sto vise programa za pranje.
http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/whirlpool-ves-masina-awo-c-62010.html

Kod Bosh masina mi je cudno sto pranje traje toliko dugo, 270 min  :think:

http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/bosch-ves-masina-wab-20262by.html

Ova ima sve, samo ima rucni programator  :think: mozda ipak nju, samo sto Gorenje bas i ne ljubim vise kao pre. Susilicu smo dva puta popravljali za pet godina koliko je u garanciji, sledeci put kupujemo novu.

http://www.tehnomanija.rs/masine-za-pranje-vesa/gorenje-ves-masina-w7223.html
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Zumbi sad si me totalno zbunila.  :lol:
Mi odavno već imamo novu mašinu. Mislim da sam ja to uredno prijavila, verovatno na tricama.