Main Menu

Uvodjenje nemlijecne ishrane

Started by Despina, May 14, 2009, 10:31:59 PM

Previous topic - Next topic

Blue

evo mene sa jednim pitanjem.

malenica je veoma lepo jeo, sve do pre mesec dana. od tada pocinje da odbija da jede kuvan rucak - dakle kuvano povrce i meso, bilo da je pasirano ili gnjeceno ili u komadicima. jednostavno nece, odmice usta, place, udara, ma koliko gladan bio. iz ocaja sam mu ponudila i gotovu hranu (rucak), ali ni to bas nece.

da li postoji nacin da ga se privoli da jede i da li se to prevazilazi?

napomena: voce, jogurt, hleb, keks i ostalo hoce. med. sestra savetuje da mu se ponudi kuvano predvece i da mu se nudi 30 min. i onda ako nece, da mu se nista ne daje osim sisanja sve do sutradan i tako 3-4 dana i kaze kada shvati da nece nista dobiti i da ostaje gladan, onda ce poceti da jede nakon par dana. samo meni to zvuci previse surovo i kao dresiranje pasa i zao mi je kada place koliko mu se to ne jede  :think:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

emge

Ja bih mu u slani ručak dodala malo jogurta, probala bih tako.

Blue, koliko on ima mjeseci?

Blue

deset, a ceo problem je poceo negde oko devet i nesto. :think:

samo rucak preskace, koliko god bio gladan, bilo da je u 14 ili u 17, ostalo ne.

emge

NJima se mijanja ukus...
meni su djeca znala mjeseci-dva da svaki slani obrok jedu sa šargarepom, jer šta god da ima šargarepu nisu odbijali. Posle par mjeseci nisu htjeli da je taknu, ali bi se pojavila druga omiljena namirnica :girl_haha:

Ako voli jogurt, ja bih njega dodavala u slane obroke, jer bi mi bilo bitno da ručak pojede.

Blue

problem je sto je taj jogurt koji voli takodje sladak, pa mi ne ide u slano  :crazy:

nista, smislila sam da cu da izbacim iz ishrane sve slatko osim mleka (umesto slatkog voca cu avokado i slicno), dok se ne progladni.  :turpija:

gasha

ja sam stavljala malo pavlake
ali su i dalje slabo jeli slano, najbolje su klopali supicu
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Blue

stanje se pogorsava  :(

pavlaku bas i nece. uglavnom hoce samo slatko.

bilans sa danas (do sada) - 20 borovnica i jedna sljiva  :crazy:

juce - 2 maline i manje od pola kruske, 2 zalogaja sendvica i 2 keksa  :girl_cray:

borba se nastavlja, danas kuvam povrce sa mesom...

ako ovo ne prodje uskoro, otici cu kod pedijatra da vidim da li tu ima ikakvog leka

nemoguce da mu je ok da je samo na mleku i nikada, ali nikada ne pokazuje glad. kao neki bunt, sta ja znam  :think:

Pepi

Moguće, moguće, i moj dasa bio nećejed, ja svaki dan kuvala, on kašičicu-dve i neće, samo visi na sisi  :rofl:
Ni sada nije bolji, kod kuće retko šta jede, a u vrtiću skoro sve, u društvu  ::)

Blue

pepi, moj ima vec oko 11,5 kg i bucmast je, sto je super. ali, skoro sve bojkotuje osim da sisa. rado konzumira samo keks i borovnice  :crazy:

uzas, znaci vrtic je jedino resenje  :fool:

vojka

blue, a da mu dodas svoje mleko u svaki obrok  :think:
onako dosta, da mu bude poznat ukus i to voli
pa da ako to proradi, vremenom smanjujes kolicinu svog mleka u kasicama
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Finalina

Quote from: vojka on September 10, 2013, 12:56:34 PM
blue, a da mu dodas svoje mleko u svaki obrok  :think:
onako dosta, da mu bude poznat ukus i to voli
pa da ako to proradi, vremenom smanjujes kolicinu svog mleka u kasicama
ovako i ja mislim

Blue

problem je sto on nece ni da proba, ni da okusi. a ako mu dam na silu, onda kao da povraca, ispljune sve. udara me, place.
nije stvar u ukusu, on skoro nista nece da jede. i ne bi mi to bio problem da to vec ne traje mesec dana, a ranije je tako lepo jeo :(
sada sam mu spremila povrce sa pavlakom, jako ukusno, plakao je i nije hteo :(

a onda sam mu ponudila da sisa, i naravno navalio je kao lud. to uvek hoce.

Finalina

blue, koliko puta dnevno sisa? ... u svakom slucaju budi strpljiva :kiss1:, dogadja se to kod nekih beba, ali sve se sredi i sigurno ces naci neki trik da krenete sa konkretnom ishranom ... ne vredi nista na silu pa da povraca tj ja mislim da dete i ne moze da se nahrani na silu... nacices mu neki ritam, napravi neki svoj raspored i drzi ga se makar tri dana da vidis kako ce da reaguje kada mu samo nudis hranu preko dana ... probaj da smanjis svoju nervozu, nije nista strasno i neobicno, bice to sve u redu, videces

Blue

posto sam na odmoru sisa sigurno 3-4 puta dnevno i isto toliko puta nocu.

dok nisam bila na odmoru obicno je sisao oko 3 puta dnevno i 2 puta nocu.

fina, hvala puno na recima utehe  :bighug:

vojka

blue  :bighug:
naidje im takav neki period kad slabije jedu ili ne jedu
kod dosta beba se to poklopi i sa nicanjem zuba
mozda te iznenadi za koji dan sa nekim zubicem
ako lepo sisa , nema razloga da se sekiras, unosi potrebnu kolicinu energije
meni dujka je letos na moru, mesec dana vadila mast  :lol:
vec sam bila na rubu nervnog sloma  :lol: u strahu da ne postane necejed kao njena starija sestra
ali to se poklopilo sa nicanjem cetvorki
kako su sve cetiri izbile tako se stanje sredilo  :turpija:
pri tom htela je da jede iskljucivo ono sto mi ostali jedemo
ni da lizne iz njene casice  :ces:
ali iz mog tanjira je sve bilo jako interesantno  :lol:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012