Main Menu

Šta volite da jedete?

Started by AnaK, April 17, 2015, 05:57:43 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

Quote from: Lani on April 18, 2015, 12:16:50 PM
E kad pomenu mono batat... ima ga sad i u mom Maxiju, šta ono beše pravimo od njega?
pomfrit, pire od batata je divan, ako peces u rerni nemoj u kesi, nego sa fenom klasika u plehu

AnaK

Meni super zvuči, i baš ću da proučim :balavi:
Janko 23.7.2002.

AnaK

Meni se batat nije dopao, valjda sam ga toliko dobro zamislila. Ukus mu je, a i boja, tačno između šargarepe ii bundeve. Jedino je super što mu je glikemijski indeks mnogo niži od običnog krompira.
Janko 23.7.2002.

Glitter

pa da, mislim da i nije u porodici krompira, ne znam da li sam citala da je u familiji bundeva :think:

monochrome

ja pravim i paprikase od batata...ono, klasika, samo se krace kuva...naravno, moze sa mesom :girl_haha:
pravim i vege pastirsku sa batatom...pomfrit...pecem ga celog, pa stavljamo toping, kao klasik jacket potato...baked beans, vege sir, pavlaka sa vlascem i sl.

monochrome

imam jedan dobar recept za batat curry, samo moram da nadjem...negde u nekoj svesci...

monochrome

da, batat je sladak...mislim da je kao marmite..ili volis...ili mrzis :lol:

Glitter

ja jacket potato sa chedarom :balavi:  e i to volim :lol:  200 kila da imam :lol:

monochrome

i ja cedarom, ali samo cedar stil :lol: :lol: :lol:

Glitter

Deda

Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

NenaS

Quote from: AnaK on April 18, 2015, 12:18:21 PM
Meni super zvuči, i baš ću da proučim :balavi:

I meni, al' sad ne smem krompir :girl_cray:
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Urbana

Quote from: AnaK on April 18, 2015, 12:19:28 PM
Meni se batat nije dopao, valjda sam ga toliko dobro zamislila. Ukus mu je, a i boja, tačno između šargarepe ii bundeve. Jedino je super što mu je glikemijski indeks mnogo niži od običnog krompira.

Da i meni ovako, probala sam par puta razne kombinacije i uopste mi nije nesto na sta bi se mogla navici....dobar je kad si na dijeti, kao imas prilog koje sve i da hoces ne mozes puno da pojedes.

Ali definitivno sam ipak rekla ne .... vise sam tip da i kad sam na dijeti pojedam malo ali ukusno.

Inace sta volim .... bele spargle u svakom obliku, a najvise spargla corbu.....toliko ih volim da ih kupujem cim se pojave 14 eu za kilo.

Slatkise volim, ali zbog predispozicija za dijabetes izbegavam, kad jedem onda kupimo 10 kom ( svakom po 2/3) i to nam je umesto kolaca....manje pojedem nego kad kupim neke jevtine, a uzitak je poseban.

Ono sto sam nedavno otkrila je avan, pa u njega stucem i izcedim raznorazno povrce ( paprika, praziluk, sargarpa, beli luk, persun, bazilikum, koriander, susam, biber ) ... u fazonu napravim tapenadu i onda to srucim u pirinac/bulgur/quinou/kuskus/orzo ..... promesam pobacam preko jos extra crispy onion i extra.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Zumbulica

Mrzim ovaj period u godini  :crycry:
Danima bih mogla da jedem americke palacinke sa maslacem i dzemom od celih jagoda  :wall:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....