Main Menu

Šta volite da jedete?

Started by AnaK, April 17, 2015, 05:57:43 PM

Previous topic - Next topic

Finalina

ja ne umem da pravim nista od ostataka tj ja ne pravim nista sto bi tako moglo da se kombinuje ili jednostavno ne pretekne da makar pokusam  :girl_haha:

Glitter

bubble and squeak se pravi od ostataka nedeljnog obroka a Sunday roast je pecenje, sos, prokelj/kupus, krompir i u principu sve to izmrvis iseckas, bacis na tiganj na malo ulja proprzis da se pomesa i rokas u tanjire sa jajetom na oko na vrhu...vrh :balavi:

Finalina

Quote from: Glitter on April 18, 2015, 12:22:25 AM
bubble and squeak se pravi od ostataka nedeljnog obroka a Sunday roast je pecenje, sos, prokelj/kupus, krompir i u principu sve to izmrvis iseckas, bacis na tiganj na malo ulja proprzis da se pomesa i rokas u tanjire sa jajetom na oko na vrhu...vrh :balavi:
pa to sa malo dinstanja/pecenja sa malo ulja i uz jaje skroz je ok

monochrome

obozavam vege bubble and squeak :balavi:
volila sam i ovu standardnu verziju

Glitter

ma da, meni to je to jelo perfektno i bez jajeta i mesa, kombo povrca je sjajan :good:

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

Lani

Glitter

http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_and_squeak
evo price
a evo i fotke, mada nema ni pozeljnog izgleda ni prave fotke ovog jela

kalimero

pire preko dinstanog kupusa i/ili prokelja.....  :think: pa, moglo bi  :good:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

monochrome

ima milion varijacija...a moze da izgleda onako ko sa moje slike, pa ovako ko sa glitine...moze da izgleda ko pomesana jaja...da se napravi u cetvrtastoj tepsiji...moze sa kupusom, prokeljom, kejlom...moze sa slaninom, mesom, sunkom, kombo zacina moze i po zelji...umesto pire krompira moze i pire od batata, repe, mrkve ili kombo...moze i vege...ja prosto obozavam :balavi:

Glitter

ako uzmes u obzir da pravis sa mesom koje je u formi hladnog pecenja i dooobro peceno, pire krompir je klasika, ostalo povrce je mahom blansirano, poenta je povezati meso (ko pravi sa mesom) i zeleno povrce, znaci prokelj, kupus (ne onaj nas klasican nego npr onaj crni talasasti, dakle generalno kupusi koji se ne kuvaju satima), kelj uz pomoc pire krompira...divan je ukus, divan

Lani

E kad pomenu mono batat... ima ga sad i u mom Maxiju, šta ono beše pravimo od njega?

Glitter

ja sam pravila sa batatom, divno je