Main Menu

Protekal/Nutrico dijeta

Started by AnaK, April 29, 2015, 07:59:15 PM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ma nije :lol: To je sad moj rezim ishrane za odrzavanje kilaze. Bez hleba i testa, bez mahunarki i krompira.
Bii mi je potreban mali opusteniji period, taman malo i testiram, pa cu na odmoru opet malo da pritegnem.
Janko 23.7.2002.

talas1

I meni je opusteniji period bas prijao, -100g za tih desetak dana  :crycry:, malo me grizla savest jer da nisam jela sladoled moglo je biti -2kg a svakako sam bila gladna :)
Opet sam se dovela u red sa hranom, vaga ne mrda ali se osecam lakse. pijuckam caj kad je kriza I guram nekako.
Cini mi se da kod mene najbolje funkcionise smenjivanje dana sa bas malo kalorija I malo opusteniji dani kao rotaciona dijeta, 3 dana po 600, 4 po 900, 7 po 1200, 3po 600 I 4 po 900 I onda pauza. Ne pada mi na pamet da merim hranu I racunam kalorije ali probacu onako odokativno,

AnaK

Pa sjajno ako ti to dobro ide  :clap: Ja planiram da razradim rotaciju UH za kasnije, ali još me mrzi.  :girl_haha:
Ja nisam baš sladoled jela :lol: ali super je što nisi otišla u plus sa njim.

:clapping: :clapping: :clapping:
Janko 23.7.2002.

Dacko

Talas1, pročitaj ovo, možda bi ti onda prijala dijeta koja se u stvari drži samo dva dana nedeljno:
https://www.laguna.rs/o2328_dvodnevna_dijeta.pdf

AnaK

Da, to je odlična ideja, Dacko  :good: Ja čak imam tu knjigu, ali meni je to nedovoljno :girl_sigh:
Janko 23.7.2002.

talas1

Jela svaki dan 10 dana, nekad I po dva :crazy:.  Dorucak belanca, rucak pivka I vecera 2 sladoleda I parce torte :crycry:

Vec imam plan kako cu kad skinem dovoljno, ako dozivim to, dva puta nedeljno sendvic za dorucak, pica ili tako nesto, 2 puta za rucak testenina ili krompit ili pirinac, 1 dan slatko, preostala, 2 dana gladovanje kao sad.

Dacko

Quote from: AnaK on June 14, 2015, 06:31:25 PM
Da, to je odlična ideja, Dacko  :good: Ja čak imam tu knjigu, ali meni je to nedovoljno :girl_sigh:
I ja je imam, i dopale su mi se te ideje, ali sam realno iz nje primenila samo dobar recept za lososa na komoraču. :lol: Nije mi pomogla ni zanimljiva knjiga Snaga volje kao instinkt, gde je vrlo stručno objašnjeno šta je to što nas mami da jedemo više nego što treba i kako da savladamo neandertalske instinkte, na mene deluju samo čist inat i neki kratkoročan cilj, pošto je fora zapravo u tome da u jelu uživam više nego u izvajanoj figuri. :girl_haha:

talas1

Quote from: Dacko on June 14, 2015, 06:29:44 PM
Talas1, pročitaj ovo, možda bi ti onda prijala dijeta koja se u stvari drži samo dva dana nedeljno:
https://www.laguna.rs/o2328_dvodnevna_dijeta.pdf

Moja mama se toga pridrzava.
Meni treba stroga ruka :), za mesec dana -kupaci :nokti2:

AnaK

Ali hvala na podsećanju, možda bih mogla s njom da probam da održavam kilažu, kad postignem željenu, da joj dam šansu u tom domenu mesec dana i nadam se najboljem. :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

talas1

Quote from: Dacko on June 14, 2015, 06:36:07 PM
I ja je imam, i dopale su mi se te ideje, ali sam realno iz nje primenila samo dobar recept za lososa na komoraču. :lol: Nije mi pomogla ni zanimljiva knjiga Snaga volje kao instinkt, gde je vrlo stručno objašnjeno šta je to što nas mami da jedemo više nego što treba i kako da savladamo neandertalske instinkte, na mene deluju samo čist inat i neki kratkoročan cilj, pošto je fora zapravo u tome da u jelu uživam više nego u izvajanoj figuri. :girl_haha:

Tako je I kod mene, plus se ne osecam debelo, da nema tesne odece I stresa sopinga, I ogledala, bila bih zadovoljna :hm:

talas1

Quote from: AnaK on June 14, 2015, 06:45:41 PM
Ali hvala na podsećanju, možda bih mogla s njom da probam da održavam kilažu, kad postignem željenu, da joj dam šansu u tom domenu mesec dana i nadam se najboljem. :girl_haha:

Tako sam ja dala sansu hronu, sve ispostovala, jela za dorucak sve po redu sto treba :lol: I ugojila se 1kg za mesec dana

AnaK

Dobro, možda ću ipak dati i manje, a redovno se meriti :lol:
Ja sam hrono samo probala, kratko, i bila toliko gladna, i toliko brzo gladna posle doručka da sam odustala.
Janko 23.7.2002.

Deda

Ali si sigurno ogranicavala kolicine, nisi npr ko ja u pocetku jela 3 tosta
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

AnaK

Nije to, ja sam mnogo gladna od UH, i mislim da je to def dokaz da imam insulinsku rezistenciju - posle bilo koje količine UH, ili slatkiša, bilo čega sa visokim glikemijskim indeksom, posle sat i po do dva mi je bukvalno muka od gladi. Kad pojedem sir, ili jaja, po 4-5h nisam.
Janko 23.7.2002.

talas1

Za to su mu mi oni stapici za merenje ketone super, tacno od  hrane koja ih smanjuje samo jos vise budem gladna.