Zimovanje 2015/2016/2017/2018...

Started by veki, September 21, 2015, 10:01:52 AM

Previous topic - Next topic

veki

Da li je neko bio u Bugarskoj na zimovanju, Borovec me konkretno zanima.

Koliko je hotelski kompleks daleko od onih najlaksih staza. Da li mora gondolom do staza, kakve su vanpansionske cene, utisci....

Imali smo ideje za Sloveniju ili Italiju, ali malo finansije, a malo i neke druge stvari ce nas ove godine zadrzati u Bugarskoj KOja je dosta ili ti upola jeftinija od Kopaonika  :crazy: a vreme putovanja dosta slicno.

anelore

Ja sam bila u Borovecu pre nekoliko godina.
Hotelskih kompleksa ima raznih, mi smo konkretno bili u Lionu, i mogu ga preporuciti - vrlo pristojan odnos cene i kvaliteta, prostrana soba (apartman), pristojna hrana, pristojan bazen i spa.
Iz Liona imaju organizovan prevoz do centra Boroveca, odakle krecu gondole i zicare.
Problem kod Boroveca je sto su zicare i gondola na cca 500 metara udaljenosti jedni od drugih, i sto, ako iz nekog razloga ne preporucuju da se penjete gondolom do vrha, treba da ides sa punom opremom 400m preko asfalta i kroz prilicno prometne dve ulice do zicara. Nama je to sve zajedno bilo dosta cimanja - obuci decu, spremi se za minibus, udji u minibus, idi do ski skole, navuci deci opremu, pa onda idi sa njima 400 m do zicare (njihova ski skola je bila kod gondole, naravno, moze da se desi i obrnuto), pa deca skijaju, pa ih sacekaj za rucak, pa oni opet skijaju, pa cekaj minbus....Naravno, uzmi ovo sa rezervom, nasa deca su tada bila dosta mladja nego tvoje devojke, mozda ce to vama ici mnogo lakse.
Sto se staza tice, ima ih stvarno razlicitih, ima ih puno, i uvek ima snega - ili prirodnog ili vestackog - te sa te strane stvarno nema puno rizika, nasi prijatelji tamo idu na skijanje godinama, uvek u Lion  :girl_haha: i uvek u februaru.
Drugi nasi prijatelji su isli u Pamporovo, tamo su imali hotel na stazi, i kazu da im je to zimovanje i skijanje bilo mnogo lakse i opustenije.
Sto se cena tice, restorani nisu bili preskupi, hrana u prodavnicama u Borovecu onako, nije da nije, ali svakako je bilo jeftinije od Kopaonika. Jeftiniji je bio i najam skija i opreme, kao i instruktori.
Nadam se da sam pomogla, pitaj ako imas jos nesto.

veki

mi smo smeknuli Iceberg hotel, on je na 150m od gondole. Ja ne skijam (tj mozda i hocu ove godine, videcu) ali ja volim da setam dok njih troje skijaju. Da sto se toga tice, one su velike, pa se umanjuje i stres oblacenja. Od prosle godine je postalo sve mnogo jednostavnije  :rofl1:

Bitne su mi cene po radnjama, da znam da natrpam ranac, na rucak nema da se ide i tako jutrom ne jurimo, a popodne ne cekam sa njima mrak,  tako da ce tih 7 dana preziveti bez zdravog rucka na sendvicima i grickalicama  :rofl:

emge

Veki, koliko ispadne smještaj u Bugarskoj?

veki

410 evra Polupansion za nas 4-voro

ima cena od 300-800 je raspon na Borovecu ima i vise, ali ovo je neki prosek koji sam ja gledala 3 i 4 zvezdice

Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

anelore

Quote from: veki on September 21, 2015, 10:35:46 AM
mi smo smeknuli Iceberg hotel, on je na 150m od gondole. Ja ne skijam (tj mozda i hocu ove godine, videcu) ali ja volim da setam dok njih troje skijaju. Da sto se toga tice, one su velike, pa se umanjuje i stres oblacenja. Od prosle godine je postalo sve mnogo jednostavnije  :rofl1:

Bitne su mi cene po radnjama, da znam da natrpam ranac, na rucak nema da se ide i tako jutrom ne jurimo, a popodne ne cekam sa njima mrak,  tako da ce tih 7 dana preziveti bez zdravog rucka na sendvicima i grickalicama  :rofl:
Da me ubijes ne mogu da se setim zasto ga mi nismo razmatrali, ali znam da nismo  :think:

emge

veki

ja sam gledala trip advisoru bas ima podeljenih misljenja, zato se jos i razmisljamo, mada meni skroz deluje ok
obzirom da mi treba klopa i prenociste, i puno cistog vazduha

Finalina

pratim temu iako razmiljam(o) o Jahorini i Italiji, ukoliko nađem ponudu jednakih troškova, a u rezervi je Kopaonik radi blizine iako je realno i neopravdano najskuplji

emge

Mi ćemo i ove godine Kop, jer nam je zbog Marka najzgodniji. Opet ćemo Nebesku stolicu - isto zbog Marka jer je na stazi, pa je lako svratiti i do wc-a ako zatreba.
Ali pratim za ubuduće, biće Marko već sledeće godine veći i moći će duže da skija.
Koliko sam shvatila u Bugarskoj odeš gondolom na skijalište i onda si gore dok skijaš...

Urbana

Quote from: emge on September 21, 2015, 06:02:23 PM
Mi ćemo i ove godine Kop, jer nam je zbog Marka najzgodniji. Opet ćemo Nebesku stolicu - isto zbog Marka jer je na stazi, pa je lako svratiti i do wc-a ako zatreba.
Ali pratim za ubuduće, biće Marko već sledeće godine veći i moći će duže da skija.
Koliko sam shvatila u Bugarskoj odeš gondolom na skijalište i onda si gore dok skijaš...

Po tim pitanjima Kopaonik i Jahorina su najbolji.
Deca kad pocinju sa skijanjem nikako ne mogu da izdrze ceo dan na stazi, a jos manje da nose skije tamo vamo, tako da su kombnacije blizu smestaja uvek prednost.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

vojka

Zavisi od dece
Ja sam pocela da skijam sa sest godina I bila na stazi bez prekida od 9 ujutro do 17 h  :lol:
Moja deca Nisu isla na zimovanja, Ali se nadam I planiram da to prowmnim
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

emge

Pa ja i računam da će Marko sa 6 (iduće godine) moći čitav dan da bude na stazi.
Prošle godine je mogao po čitav dan da bude dva dana od šest... sjutra bude baš crknut :girl_haha:

vojka

A Kakav je to divan umor od skijanja kad uvece legnes da spavas  :girl_in_love:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Praslin

Quote from: vojka on September 21, 2015, 09:50:19 PM
A Kakav je to divan umor od skijanja kad uvece legnes da spavas  :girl_in_love:
najlepši osećaj  :girl_in_love:

"Jao šta nas čeka, biće meni ove gliste milina jednog dana, sa setom da ih se sećam" - Disco