Zimovanje 2015/2016/2017/2018...

Started by veki, September 21, 2015, 10:01:52 AM

Previous topic - Next topic

NenaS

Quote from: Finalina on September 21, 2015, 11:23:04 PM
za skijanje nikada nije kasno da se proba, mozda i zavoli, ako se vec uziva u snegu i to na planini.... jedna od lepsih pričica, koju sam čula od mm, da je pre puno godina jedna bakica od sedamdesetak godina odlučila da nauči da skija

Ne vredi, trapava sam u svakoj kombinaciji gde mi se tlo kreće ispod nogu, nisam naučila da vozim ni rolšue, ni rolere...na traci za test opterećenja kod kardiologa malne nos ne slomih... :-[
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Glitter

Quote from: NenaS on September 21, 2015, 11:26:59 PM
Ne vredi, trapava sam u svakoj kombinaciji gde mi se tlo kreće ispod nogu, nisam naučila da vozim ni rolšue, ni rolere...na traci za test opterećenja kod kardiologa malne nos ne slomih... :-[
ja sam isto smotana za rolere i rolsue, kao dve leve noge da imam ali skije su posebne i uzivanje i umem i volim
i ako uzmem moje iskustvo u obzir ne bih vezivala skijanje sa ova druga dva  :girl_haha:

Finalina

jao nenas :rofl: za ovo na traci...nekima nesto ne lezi, meni je to skroz ok... ja mnoge stvari ne bih radila, a mozda ni probala

Urbana

Quote from: Finalina on September 21, 2015, 09:56:35 PM
zavisi sa koliko godina deca krenu na skijanje i prvenstveno sa kim krenu na skijanje

E pa ne mora da ima nikakve veze ni kad krenes ni s kim ides.... mislis treba im dobar ucitelj...ma ne treba...treba volja zelja i umece, sve ostalo dodje spontano ako dodje, ako ne dodje natezu roditelji skije i placaju skole skijanja godinama i nista.

Quote from: vojka on September 21, 2015, 09:43:31 PM
Zavisi od dece
Ja sam pocela da skijam sa sest godina I bila na stazi bez prekida od 9 ujutro do 17 h  :lol:
Moja deca Nisu isla na zimovanja, Ali se nadam I planiram da to prowmnim

Naravno da zavisi ja sam skijas takmicar, godinu dana sam bila i instruktor na Kopaoniku ( zapravo par meseci u sezoni .... nazalos nisam vise izdrzala, nije to lak posao ).... a godinama sam ustajala u 5 sedala u bus skoro svake subote i odlazila na Kopaonik .... e takva deca su danas retkost, mnogo vise ih je bilo nekad.
To doduse i sad radim samo druga meta a isto rastojanje.
I slazem se da nema nista lepse od tog skijaskog umora od 9-17 .... pa jedem sendvic na zicari da ne dangubim.

Skupo je  .... a problem je sto covek treba da uplati a ne zna kakve ga vremenske prlike ocekuju. Problem je sto i moras da se uklapas u decje raspuste kad je guzva....e mi smo prosle godine promenili pa idemo dva produzena vikenda ( petak posle decje skole i vratimo se u ponedeljak uvece ) van skolskih raspusta rezervisemo 10 dana pre odlaska kad znamo vremenske prilike i plus odlazimo subotom kad god vremenske prilike dozvoljavaju. Kupili smo svoje skije da ne dangubimo i gubimo vreme cekajuci u redovima na iznajmljivanjem, tako da je i efektivnost i uzitak potpun kao nekad.....ove godine ocekujem 15 voznih dana.

Inace zasto ne iznajmljujete vikendice na Kopu, to je mnogo povoljnija varjanta.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

NenaS

Quote from: Finalina on September 21, 2015, 11:33:37 PM
jao nenas :rofl: za ovo na traci...nekima nesto ne lezi, meni je to skroz ok... ja mnoge stvari ne bih radila, a mozda ni probala

:-[ :girl_haha:

Ma ne kažem da ne bih probala - da sam, pre svega finansijski, u prilici, samo predpostavljam koji bi ishod bio...

Ipak sam Riba u podznaku - mnogo više volim vodu i plivanje.
Aleksandra   14.09. '87.
Jovana         29.12. '90.
Kristina        14.01. '97.

Jasenko        23.10. '95.
Nikola           01.11. '97.

Blue

Urbana, sa koliko godina mislis da je najidealnije da deca pocnu da uce da skijaju?
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Elanor

ja ne bih probala :-[
stala sam na skije ovde negde, kad sam se doselila, one za skijasko hodanje, pala na prvoj, minijaturnoj nizbrdici i slomila trticnu kost.
pratila sam mm-a jednom, kad je milena prvi put skijala a filip bio skoro beba i zakljucila da mrzim taj boravak zimi na planini: cas mi je bilo toplo, cas hladno, bila sam non-stop nervozna... kad se tad nisam razvela, nikad necu :). tako da sad lepo na skijanje idu njih troje, a ja ostanem kod kuce :)
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

Finalina

Quote from: Urbana on September 21, 2015, 11:34:13 PM
E pa ne mora da ima nikakve veze ni kad krenes ni s kim ides.... mislis treba im dobar ucitelj...ma ne treba...treba volja zelja i umece, sve ostalo dodje spontano ako dodje, ako ne dodje natezu roditelji skije i placaju skole skijanja godinama i nista.

Naravno da zavisi ja sam skijas takmicar, godinu dana sam bila i instruktor na Kopaoniku ( zapravo par meseci u sezoni .... nazalos nisam vise izdrzala, nije to lak posao ).... a godinama sam ustajala u 5 sedala u bus skoro svake subote i odlazila na Kopaonik .... e takva deca su danas retkost, mnogo vise ih je bilo nekad.
To doduse i sad radim samo druga meta a isto rastojanje.
I slazem se da nema nista lepse od tog skijaskog umora od 9-17 .... pa jedem sendvic na zicari da ne dangubim.

Skupo je  .... a problem je sto covek treba da uplati a ne zna kakve ga vremenske prlike ocekuju. Problem je sto i moras da se uklapas u decje raspuste kad je guzva....e mi smo prosle godine promenili pa idemo dva produzena vikenda ( petak posle decje skole i vratimo se u ponedeljak uvece ) van skolskih raspusta rezervisemo 10 dana pre odlaska kad znamo vremenske prilike i plus odlazimo subotom kad god vremenske prilike dozvoljavaju. Kupili smo svoje skije da ne dangubimo i gubimo vreme cekajuci u redovima na iznajmljivanjem, tako da je i efektivnost i uzitak potpun kao nekad.....ove godine ocekujem 15 voznih dana.

Inace zasto ne iznajmljujete vikendice na Kopu, to je mnogo povoljnija varjanta.

U odnosu na te sa kojima kao nije bitno sa kim ce dete da ide skijanje razvrstaj volju, zelju i na koje umece mislis. Nije lako biti instruktor skijanja, ali jos je teze znati biti instruktor. A inace na koje vikendice na Kopaoniku mislis?

vojka

Quote from: kalimero on September 21, 2015, 10:36:30 PM
jao, a da znate kako je divno skijati na kopu po vejavici u drustvu sa vojkom koja je u BELOM skafanderu :crazy:
a jelda da nam je bilo fenomenalno te godine  :love32:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

vojka

Quote from: Elanor on September 21, 2015, 11:44:45 PM
ja ne bih probala :-[
stala sam na skije ovde negde, kad sam se doselila, one za skijasko hodanje, pala na prvoj, minijaturnoj nizbrdici i slomila trticnu kost.
pratila sam mm-a jednom, kad je milena prvi put skijala a filip bio skoro beba i zakljucila da mrzim taj boravak zimi na planini: cas mi je bilo toplo, cas hladno, bila sam non-stop nervozna... kad se tad nisam razvela, nikad necu :). tako da sad lepo na skijanje idu njih troje, a ja ostanem kod kuce :)
mm ne skija I ne voli skojanje
Tako da cekam ili da skupim finansije da isemo svi zajedno a da on bide u nekom bazenu sa malom dyskom
Ili da Duska poraste pa da mogu njih Dve ja sama na skije  :clap:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

veki

Ja priznajem na skije nisam stala otkad sam se zaokruzila, i nemam ni pocetak ni kraj, rekla sam ako spadnem do tad na normalnu kilazu da bar sama sebe ne salomim stacu ove godine, ali meni je uzivanje i samo sedenje na snegu. Prosle godine su na Divcibarama njih troje skijali do iznemoglosti, a ja sam setala gore dole uz stazu, okolo naokolo i svima je bilo po volji, jedino sto mi Divcibare nisu pouzdane za sneg, a opet su mi dovoljno blizu za vikend varijantu.

Glitter

moja zimovanja i skijanje su Divcibare  :girl_in_love:

Urbana

Quote from: Blue on September 21, 2015, 11:41:26 PM
Urbana, sa koliko godina mislis da je najidealnije da deca pocnu da uce da skijaju?

Pa mozes dete uvek odvesti negde u zatvoreno da proba, ti kao roditelj mozes posmatrati, ali ako kao roditelj nisi skijas onda je najbolje da zajedno sa detetom pocnes naravno ako primetis interesovanje u period od 8-10, mada moram da kazem da ima dece od 5 godina koja su zmajceci, ali to bas moras biti rodjen i to je obicno slucaj kad je bas tata dobar skijas, onda on u uci dete.
Stvar je u tome da ako roditelj ne skija ( nije bitno kako ) sve moze da ostane samo na probanju....a kao sto smo se svi slozili dosta je to skup sport i ja sam svakako za to da ako pocnes treba i da istrajes.

E sad treba paziti i sa skolama....to je sve biznis da se zarade pare.....manje grupe su skuplje ali svakako bolje, ako ti je stalo da dete sto pre nauci i skija zajedno sa tobom, sve one vece grupe dodju kao zabaviste i druzenje za decu....i onda deca tavore po tri godine. E sad oni roditelji koji ne skijaju duze deci placaju skole, jer ni ne znaju kako bi drugacije deca skijala...

Urbana

Quote from: Glitter on September 22, 2015, 11:56:52 AM
moja zimovanja i skijanje su Divcibare  :girl_in_love:

Dibcibare su savrsenstvo za pocetnike.

Urbana

Quote from: Finalina on September 21, 2015, 11:58:13 PM
A inace na koje vikendice na Kopaoniku mislis?

Pitacu brata on je prosle godine bio i kaze da je povoljnije nego hotelske varjante a znam da je bila blizu staze.
Mislim da je u toj kuci bilo vise partmana....pa nije bas vikendica, ali ima izdaju ljudi i vikendice.