Zimovanje 2015/2016/2017/2018...

Started by veki, September 21, 2015, 10:01:52 AM

Previous topic - Next topic

rafa

MI smo ove godine otisli na Kopaonik tri dana, ja posle 16 godina, i strasno sam se iznenadila (pozitivno) sta su uradili sa stazama i kvalitetom istih.  :clap: :clap:

Moja deca su se cak sama spustala sa Pancica (a skijali jednu sezonu u ski skoli pre toga), ne znam na kojim sam drogama bila da ih pustam, ali pustacu ih i dalje.

Koliko god jeftino da platis vikendice - oprema, ski pass i poneka skolica su bas skupi. :( Gde god da odes?

A neko mansardsko skijanje ove godine? Druga nedelja februara?  :turpija:

MI koji smo se u medjuvremenu ugojili i ne skijamo, pijemo cajeve, citamo knjige, cuvamo sendvice skijasima i suncamo se.  :girl_haha: :girl_in_love:
10.12.2002.
19.05.2005.

there's no truth, only perception

veki

Cene na Kopaoniku su poprilicne

(uglavnom sam prvo gledala tamo)

Pre par godina smo dobili neku nagradu za htl Kopaonik u Brzecu
sladak htl, sobe ciste, namestaj malo postariji, ali nista strasno (poklonu u zube ne gledati)
klopa je odlicna, hol takodje, nema nekih dodatnih prostorija za decu sve se odvija tu oko recepcije.
Preko puta htl Junior sa svojom ski stazom, terenima, snega koliko volis.
Nijedna staza nije radila. Mini bus se pojavio samo jednom sto znaci kolima do Konaka,
tamo za parking pakao, e sad mi smo bili pocetkom marta, mozda je u vreme raspusta zivlje,
obzirom da je tad u Brzecu izniklo bar 7-8 hotela. A nije da nema nekog potencijala da se provede sjajnih 7 dana.
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Na Samom kopu sam gledala ponude
JAT apartmani, osrednji smestaj, nisu nista specijalno renovirali, malo krpe ono sto su imali, ali imaju odlicnu klopu, blizu su staza

htl Srebrenac

veki

Gledala sam i Krvavec
http://www.skibus.rs/aranzmani/slovenija/krvavec/31-januar-06-februar-2015-skibus-deciji-ski-kamp-krvavec/

Za njih sam dobila preporuke da su sjajni, koliko jesu ne mogu da garantujem, mislili smo da ih spojimo sa skolicom skijanja i da odsednemo u istom smestaju, ali smo iz drugih razloga odustali.
nije skup ni najam opreme http://jecom.si/
opet jeftinije nego KOp :(

rafa

Mi smo ove godine otisli sa kumovima sa Kipra u Maribor na tri dana, s od snega videli nisu (mislim da su radile tri staze od 1500 koliko ih imaju)  :lol:

E sad mozda to ima veze sa tim sto je u gradu Mariboru u sred januara bilo 17 stepeni tih dana  :rofl:

Kopaonik krajem marta, snega vise od 80cm, milina  :girl_in_love:

Sve u svemu, zavisi i od vremena.
10.12.2002.
19.05.2005.

emge

Rafo, mi ćemo prvu nedelju februara na skijanje :burko:
ali ako bude snijega možemo neki ski vikend u martu :love32:

rafa

E da Veki, ako ces Bugarsku, ja bih ipak Bansko koji ima odlicne i odrzavane staze sa vestackim snegom u slucaju nedostatka. A smestaj i dalje moze da se nadje po pristojnim cenama, ako trazis.  :good:

Ako planiras da devojke skijaju, u vreme raspusta tamo radi oooodlicna skola skijanja Ski kluba Nis. Moja deca su sa njima proskijala 2014. Kupe decu u 8.20 ujutru i vrate ih oko pola tri, ceo dan su sa njima na stazi. Podeljeni u grupe po znanju, godistu itd.

10.12.2002.
19.05.2005.

rafa

Quote from: emge on September 22, 2015, 03:42:30 PM
Rafo, mi ćemo prvu nedelju februara na skijanje :burko:
ali ako bude snijega možemo neki ski vikend u martu :love32:

Zasto prvu, niste valjda vec rezervisali? :cigla:

Mislim da ipak probate da promenite.  :turpija: :bighug:
10.12.2002.
19.05.2005.

emge

jesmo, rezervisali smo :)

kumovi su rekli da oće samo tad, kumici je rodjendan u drugoj nedelji pa oćemo da smo u bg tada :)

veki

sad cu da gvirnem u Bansko
hvala za preporuku

Urbana

Quote from: rafa on September 22, 2015, 03:13:03 PM
Koliko god jeftino da platis vikendice - oprema, ski pass i poneka skolica su bas skupi. :( Gde god da odes?

To da, sam smestaj je nekako najmanja stavka u svemu, da se tu i tamo nesto usicariti, ali ostalo tesko .... osim ako ne misli neko da se ne smenu spusta :lol:

E sad mogu da dodam jednu prakticnu informaciju....nekad je vazilo da samo pancerice sa kopcama su ok....one bez kopci su bile za izbegavanje zbog toga sto su se lako razdvajele i brzo `raspadale` .... i to jos uvek zvanicno vazi kod starih generacija. Tako je bilo i kod mene. No medjutim moram reci da su te pancerice iako po svom izgledu manje privlacne u novijim generacijama ispravile sve nedostatke i ja ih svakako preporucujem, cak smo dok smo iznajmljivali uvek trazili te. Naprosto decu nikad ne nazuljaju, a lake su za skidanje. Ja sam cak sebi kupila alpinine i uspela za jedno dete nordicu da kupim. Kad se covek izuje neuporediva je razlika u odnosu na one sa kopcama.

Ja sam letos po prvi put u zivotu bila na Torniku .... nema mozda neku raznovrsnost i veci broj staza posebno ne za pocetnike, ali je glavna zicara i pratece staze bas po mom ukusu, posebno crna koja se bas najbolje sa zicare vidi.
Sto se samog smestaja na Torniku tice nema ga bas previse, trebalo bi ga biti vise, ali nije daleko od Zlatibora.
Ne bojim se nacizma i terorizma imam strah o pomodarstva i primitivizma

Unabebili

Ne volim skijanje,
nikad ga nisam volela,
nikad nisam naucila da skijam,
uprkos veoma velikom trudu mog pok muza koji se bas trudio,
cak mi placao i intruktora  :girl_haha:

Ali  planinu volim, setnje, sneg, kuvanu rakiju, borovnjacu ,
no sv to ne duze od par dana

Zlatibor sam obozavala dok se nije pretvorio u vasariste,
mada i danas moze tamo da se kvalitetno i lepo provede vreme,
ako izbegnes spic zimske ili letnje sezone.

Na Kopaonik sam odlazila po kazni, ide celo drustvo,
pa idem i ja ... jedne godine nam se cak zalomilo da smo bili sedam dana zavejanu u Srebrncu  :hm:
Ali i Kop pamtimiz doba kad je postojao hotel "Karavan", a ne "Grand"  :lol:

Zato je moj najbolji sagovornik za zabavu na Kopu Finkin muz, zna ona zasto  :girl_haha:

Najvecna nocna mora mi je bilo zimovanje na Brezovici,
nestvarno dugih 15 dana uhotelu "Molika" ( ko bio, zna sto sam se vratila sa zarkom zeljom da se ubijem  :lol: )

Divcibare su mi lepe leti.

Rtanj je i dalje moj favorit....
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Urbana

Quote from: Unabebili on September 22, 2015, 07:14:28 PM
Najvecna nocna mora mi je bilo zimovanje na Brezovici,
nestvarno dugih 15 dana uhotelu "Molika" ( ko bio, zna sto sam se vratila sa zarkom zeljom da se ubijem  :lol: )

15 dana qq Brezovica je planina bas za vrhunske skijase, kao i Bjelasnica

Ja mislim da je Kopaonik definitivno planina za sve i svakog .... mislim kad covek pogleda kompletan ugodjaj....Ja ne mogu da se nakanim da zimi na tako kratko dodjem, a bas ceznem. Da bar mogu decu da izvedem iz skole 7 dana pa da vremenski zadovoljim potrebe sa boravkom od 15 dana ... 7 Kop i 7 ostalo . Ovako putovanja, voznje, odlasci/ dolasci .... malo

maggie

Quote from: veki on September 22, 2015, 03:38:54 PM
Gledala sam i Krvavec
http://www.skibus.rs/aranzmani/slovenija/krvavec/31-januar-06-februar-2015-skibus-deciji-ski-kamp-krvavec/

Za njih sam dobila preporuke da su sjajni, koliko jesu ne mogu da garantujem, mislili smo da ih spojimo sa skolicom skijanja i da odsednemo u istom smestaju, ali smo iz drugih razloga odustali.
nije skup ni najam opreme http://jecom.si/
opet jeftinije nego KOp :(

Mi smo isli prosle godine u ovom aranzmanu, smestaj je bogovski (terme snovik), planina lepa, nema mnogo staza al nama nije falilo posto smo pocetnici, jedino sto zameram sto nismo mogli pre pola jedanaest da pocnemo da skijamo (sat vremena autobuskog prevoza koji jos nikad ne krene na vreme jer se stalno cekaju neki klinci da se okupe i da autobus krene),
Sonja 18.1.2004
Aleksandar 14.1.2008

Urbana

Quote from: Finalina on September 21, 2015, 11:58:13 PM
A inace na koje vikendice na Kopaoniku mislis?

http://www.vilasuzana.com/

Moj brat je bio u ovoim 4+2 , isla je i moja mama, pa je ulazila da pogleda ovaj 8+2 kaze da je ok osim sto su mali prozori :lol: ( to je njena zamerka :D ) ... rezervisali tako sto su nazvali....eto znaci ovaj 8+2 moze pola mansarde moze da se smesti...blizu Granda i ono sto mi je brat rekao da je bitno da svako ima svoje mesto za parkiranje.

gasha

Mi smo drugu nedelju februara na Kopu
a ja sam i prvu , vodim djake u kamp u Srebrnac
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.