Main Menu

Mafini

Started by kalimero, April 29, 2009, 11:46:56 PM

Previous topic - Next topic

TINK

pravila sam mango- mafinse, odlicni su  :good:

dmi

http://www.coolinarika.com/recept/920203/

pravila ovo medjutim necu ponavljati prvo nisu mi dovoljno slatki a i nekako su hlebasti ispali
Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

gasha

pravila sam ove  , naravno bez ovog gore slaga
savrseni su, i dodala sam 100 g seckane cokolade , zato sam malo smanjila kakao

http://www.mybakingaddiction.com/cafe-mocha-cupcakes/
Katarina  24.10.2002.
Dusan 18.05.2004.

Dacko

Moja mama nam je danas napravila najujusnije mafine koje sam ikad probala, mada ubitačno zasitne jer sadrže kandiranu koru limuna i pomorandže, seckani lešnik, brusnice i suvo grožđe natopljeno rumom. Testo je standardno za mafine (1 jaje, 250 ml mleka, 150 g šećera, 125 g maslaca, pola pzp, 250 g brašna) samo mu se doda i kašičica cimeta. Eksplozija ukusa dok se po mekom testu s ukusom medenjaka traga za komadićima različitog voća navela nas je da se slavno prežderemo, tim pre što ovo uopšte i nije letnji kolač, nego se meni nešto prijeo pošto sam čitala knjigu u kojoj se pominjao božićni kolač sa sličnim sastojcima.

Lani

Zvuči odlično.  :balavi:
I kao da ima petsto miliona kalorija u jednom mafinu.  :girl_haha:

plop

Jao bre Dacko, ubi me tim opisom, zeno :balavi: ... Idem odmah da maznem nesto slatko da se utesim  :crycry:
2006.
2007.

Dacko

O da, ima petsto kalorija, samo baš me briga - dok su muški danas bili u bioskopu, obišla sam razne butike po tržnom centru i nisam našla ama baš ništa što mi se dopada, i to ne za te pare, nego ništa što bih nosila i da dobijem na poklon, a kamoli neki tako dobar komad odeće da me navede da doteram liniju i uvučem se u njega. Ostajem pri mekanoj, pamučnoj, udobnoj odeći bar do prvog roditeljskog, a u njoj ima još mesta za sve posledice mafina-ubica, naročito u mojim omiljenim letnjim haljinicama a la trudničke. Dobro, to se ja sad privremeno tešim dok ne izedem kolače, a znam da ću uskoro morati na neki fitnes jer neću moći još dugo da izdržim surove komentare mog iskrenog potomka.

AnaK

Za emge, prvenstveno. Disco da obrati pažnju na jedan post sa spojlerom  :love32:
Quote from: AnaK on May 10, 2009, 12:50:26 AM
Da ne otvaram novu temu. Ovi su nam među omiljenim mafinima:

http://www.mooshema.com/2007/10/14/napravi-mi-mama-tvoje-mafine/

Ja malo uprostim postupak - koristim maslac, i istopim ga. I mešam kao za ostale - suve sastojke zajedno, vlažne zajedno, pa sjedinim. Meni ide malo više od 1 dl mleka.

Ne seckam više čokoladu, mogu da se kupe one 'kapljice' i crne i mlečne, jednostavnije i estetski lepše.

Quote from: AnaK on September 13, 2009, 04:18:01 PM
Danas sam se oduševila ovim mafinima:

Best Ever Banana Muffins #1

Pravila sam 2/3 mere, ali celo jaje. Stavila sam 2 kašike šećera, ali realno treba npr 4. U deo smese sam dodala malo čokolade, i onda je količina šečera OK.

Fenomenalni su. Ali baš baš. :nyam:
Quote from: disco2000 on October 17, 2009, 03:01:15 PM
Ja volim ove http://www.coolinarika.com/recept/muffinsi-s-vocnim-jogurtom
Sad cu da ih pravim :)
Quote from: AnaK on March 21, 2010, 11:13:44 AM
Ovi mafini su apsolutno divni:

http://hubpages.com/hub/Worlds-Best-and-easiest-Banana-Nut-Muffins
Quote from: Margarita on May 01, 2010, 08:46:48 AM
Kupila sam juce u Maxiju neku knjigu sa mnoooogo recepata za mafine, sto ima dobrih slanih :balavi: (bar na slikama tako deluju :D )
Cim neki isprobam, stavicu recept (ako bude valjao, naravno).
Probala sam da nadjem na netu knjigicu da okacim ovde link, ali nisam uspela :(
Quote from: Margarita on May 12, 2010, 10:37:35 PM
MAFINI SA VIRSLAMA

4 virsle
2 jajeta
2 dl pavlake
1 dl jogurta
2 kasike ulja
kasicica soli
250 gr brasna
kesica praska za pecivo
malo senfa

Virsle obariti i iseci na kolutove. Umutiti jaja, dodati pavlaku, jogurt, ulje, so, brasno i pzp, na kraju virsle. Sve izmesati i izliti u kalupe za pecenje. Peci 30 minuta na 180 C u prethodno zagrejanoj rerni. Ohladjene mafine premazati senfom.

Ove sam probala veceras, samo se Pavlu nisu dopali. :hm: Jedini problem mi je bio sto sam jedva odlepila korpice, ali ona dva sto su uspela da se ohlade su isla dosta lako :lol:  Verovatno jer je malo ulja u testu, do sada nisam nikad imala problema. Koristim DM korpice vec neko vreme.

Ovo sto je ostalo nosim sutra na posao, nadam se da ce biti ok i sutradan.
Quote from: disco2000 on September 22, 2010, 12:53:05 AM
Dokaz :)
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Quote from: Margarita on October 03, 2010, 08:36:32 AM
Evo jos jednog recepta iz one moje knjige, juce isproban:

Mafini sa kulenom

2 solje kukuruznog brasna
1 solja psenicnog brasna
1 kesica pzp
2 jaja
pola solje kajmaka
solja ulja
solja sremskog sira
50 gr kulena
kasicica soli
mleko po potrebi

Pomesati oba brasna sa pzp. Dodati umucena jaja, kajmak, ulje, sir izgnjecen viljuskom i sitno seckan kulen. Sve posoliti i dodati mleka da se dobije smesa srednje gustine. Sipati u kalupe, peci u prethodno zagrejanoj rerni 30 minuta na 200 C.

E sad, moje modifikacije :D. Posto nisam imala kajmak i sremski sir, stavila sam pola case kisele pavlake i izrendala oko 200 gr. obicnog kravljeg sira. Umesto mleka sipala sam jogurt. Nemam pojma koliko, sipala sam pravo iz flase, otprilike. I kulena sam stavila malo vise, ali ne preko 100 gr.

Svima su se dopali, Petar pojeo 2 komada. :balavi:
Quote from: Masha on October 14, 2010, 02:55:09 PM
pardon, sa 18.
http://smittenkitchen.com/2010/08/perfect-blueberry-muffins/
Quote from: AnaK on October 18, 2010, 12:13:24 AM
Šta si koristila, jogurt ili pavlaku?

Jela sam savršene mafine sa višnjama i orasima u pekari Aca, probala bih ovo testo i u originalu i sa višnjama, ovih dana. Te višnje u Aci uopšte nisu vlažne, i testo oko njih nije gnjecavo. Mnogo me zanima kako su to izveli
Quote from: Masha on October 18, 2010, 09:53:16 AM
pavlaku, drugi put sam pravila sa jogurtom i nije to.
Medjutim iako je testo cvrsto, mafini su mekani, nekako se tope u ustima.
A za visnje, isto znam ovo za valjanje u griz ili brasno. Jel su viosenje obicne, zamrznute, mozda su neke kandirane ili iz kompota?
Quote from: AnaK on May 05, 2011, 10:40:50 PM
Moram da vam se pohvalim da sam pravila mafine posle 100 godina, po Jankovoj želji. I nešto sam smućkala, i ispali su fenomenalno.

1 jaje
1 banana
1 šolja brašna (2,5 dl)
1 ravna kašičica PzP
1/2 maslaca od 125g, istopljenog
2 kašike šećera
2 kašike omiljenog relativno novog proizvoda 'bademi u malteksu'
šaka seckanih oraha.

Malo sam se zeznula sa T pečenja, stavila sam na 200, pa su malčice ostali gnjecavi unutra, ali nije strašno, čak je i taj gnjecaviji deo jako ukusan.
Quote from: AnaK on December 06, 2011, 02:47:22 AM
Da vas podsetim, pošto i sebe podsetih, pri pogledu na tri ocvale banane, ovog savršenstva  :balavi:

60 grama maslaca i 190 grama brašna, 1 kesica praška za pecivo (umesto 1+1 u receptu), pekla na 180.
Janko 23.7.2002.

cici

Quote from: AnaK on September 05, 2013, 06:48:37 PM

Ne seckam više čokoladu, mogu da se kupe one 'kapljice' i crne i mlečne, jednostavnije i estetski lepše.

Da li bila ljubazna da podelis informaciju gde ih ima :D

AnaK

Aaaa, mislila sam da je to opštepoznato, Zumbi ih je onomad otkrila  :girl_haha: U onoj Adore (?) prodavnici čokolade u Nušićevoj (postoje i bele, pored crnih i mlečnih), i pripadajućim štandovima u DC i Ušću.
Janko 23.7.2002.

cici

Nije opstepoznato :ljut: ima kod Kokija al kosta ko litar krvi :burko:
Koliko su?

AnaK

Kad sam poslednji put kupovala, zimus, bilo je oko 150 dinara 100 g. Proveriću ovih dana pa javljam :pioneer:
Janko 23.7.2002.

cici

Ne moras, zanimalo me okvirno.Da se preziveti povremeno, svaki put dobijem zuljeve od seckanja cokolade.
Hvala :kiss1:

AnaK

Ma naravno, na količinu koju ja potrošim nije velika razlika u ceni. A probala sam, i to uspešno, da seckam čokoladu, kad nije mnogo tvrda, rešetkom koja dođe uz ono za sečenje pomfrita  :-[
Janko 23.7.2002.