Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

Glitter

i ja sam kuvala flasice 8)
od prvog dana je ispod duseka bila jedna debela knjiga i tako je spavao dok nije poceo da spava na jastuku
za grceve nam nije bilo boljeg resenja od tople prepeglane pelene i nunanja, nikakve kapi sirupi nista (grcevi teorijski traju od druge nedelje pa do petog meseca, neke bebe imaju blaze neke teze oblike...ne verujem da ima boljeg ili goreg preparata samo ovakvog ili onakvog podnosenja istih)pucajte  :lol:

emge

Glitt, A vitamina ima dovoljno u mlijeku. Zato se preporučuje vigantol koji je samo D vitamin.
Kod vitamina A može da se postigne hipervitaminoza, pa se zato sada savjetuje samo D vitamin.

Inače, prije nisu imali načina da sintetišu i očuvaju samo D vitamin, pa je to jedini razlog zbog kog su postojale AD kapi. Sada su našli načina, i zato se preporučeje samo vitamin D.

E, sada... postoje vjerovatno stare škole koje su prepisivale AD kapi, pa su ostale pri njima.
Ali zaista, vitamin A im nije potreban.

Lani

I u trudnoći preterano uzimanje vitamina A može da izazove problem.

disco2000

Quote from: stacka on May 10, 2010, 01:23:54 PM
Jesi ih videla negde u prodaji?
Nisam trazila.
Bilo je prosle godine u ovo vreme.

emge

Ja imam knjigu "Majka i dete" iz sedamdesetih godina, gdje piše da je bebama potreban vitamin D, ali da uzimaju AD jer ne mogu da sintetišu samo vitamin D.

Tako da ovo nije nikakva novost.

Mirka

Ne koriste se više AD kapi jer em sad ima Vigantola koji sadrži samo D vitamin, da ne ponavljam već rečeno, em ih Galenika više ne proizvodi pa i ako ima nešto na tržištu pitanje je koliko je to atestirano, ko radi, ko stoji iza toga i slično.
Dakle, sada se koristi Vigantol, počinje se 15. dana i do prvog rođendana se daje po 1 kap (nema onog povećanja doze kog je bilo sa AD kapima).

Kad smo kod promena:
- sestričina '99 godište: do 6 meseci (ako se dobro sećam) vodeni rastvor AD kapi, nakon toga do godinu dana uljani rastvor
- druga sestričina '01 isto kao prva
- moje starije dete '04 - samo vodeni rastvor AD kapi godinu dana
- moje mlađe dete '09 - samo D vitamin (Vigantol)
Kosta, 27.05.2004.
Todor, 03.10.2009.

Deda

Da l'da vam kazem da Andriji nisam davala nikakve kapi  :-[
Nije se stizalo  :-X
A i sestra koja je pedijatar mi kazala- a ha ..daju se a i ako mu ne das nista nece da mu fali . To me je drzalo  :lol:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Margarita

meni je spas za prepovijanje bila ona podloga sto se nakaci na krevetac
posle prva 2-3 dana presvlacenja na nasem krevetu, ledja su me otkidala

Elanor

ovde se ne daje vitamin d kao takav :ces:
daje se vitamin k prvih par dana a kasnije nesto sto se zove protovit, kompleks razlicitih vitamina i minerala, ukljucujuci vitamin c i vitamin d2 ili d3
Milena  21.06.2004.
Filip     08.06.2007.

stacka

Lani, u Tempu ima Huggies newborn 2, od 3-6 kg, pakovanje od 90 pelena kosta 1430 din.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dawn

Ja sam Ani davala Vigantol od 15. dana. Inače, u DM-u imate lanolin, losione, bebeće stvarčice po super cenama.

Lani

Stacka thanks  :kiss1:
Dawn baš treba ovih dana da idem u DM pa ću da vidim čega sve ima.  :kiss1:

Lani

Bila u DM-u. Njihov lanolin je 200 kinti, što će reći 1.000 dinara jeftniji od multi mama. :girl_sigh:
I ima Babylove pelena, počev od broja 1. Mi smo ih koristili jedno vreme ali kad je Iva bila veća, za vreme nestašice Huggies.

stacka

Jesi uzela Lanolin? Bas me zanima kakav je u praxi, mene je multi mamov zaista spasio
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Nisam, mislila sam da uzmem ovaj njihov za ovaj period mackanja pre porođaja, računam ako je i loš, pre nego što počnem dojenje ne može mnogo da mi škodi.
A opet valjda je sve to isto majku mu... mast je mast jelte.  :crazy: