Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

cici

Quote from: jackie on May 10, 2010, 10:13:58 AM
ja onda bolje da ne kazem koliko dugo sam koristila kadicu, i sto je jos bolje ono odozgo za presvlacenje. elem, isplatilo se, veoma :) meni
I nama, i to sa oboje.

emge

Ja sam koristila za kupanje običnu kadicu i kupka - to mi je super kombinacija. U toj kadici se Marta i dalje kupa, prema tome nije baš mala :)

Vigantol je bolji, jer A vitamina ima sasvim dovoljno u mlijeku.
A, što će ti sada, kad to počinje da se daje od bebinog 15-og dana?

stacka

Kakve to veze ima, nije kvarljiva roba?  :girl_blum:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

Quote from: emge on May 10, 2010, 12:23:53 PM
Ja sam koristila za kupanje običnu kadicu i kupka - to mi je super kombinacija. U toj kadici se Marta i dalje kupa, prema tome nije baš mala :)

Vigantol je bolji, jer A vitamina ima sasvim dovoljno u mlijeku.
A, što će ti sada, kad to počinje da se daje od bebinog 15-og dana?
nama je drka prepisala ad kapi i to smo koristili samo me u ovome sad zanima po cemu se meri koje je bolje ad ili vigantol? mislim kad se malac rodio vigantol je bio dostupan, drka je predlozila ad, oba se kupuju...tako da me zanima kriterijum po kom je jedno od ova dva bolje?

Tchi

kad smo kod kapi, moram da preporucim baby friend kapi za grceve

Saska

ja ne mogu sve ovo da zapamtim  :girl_haha:

A da ne pricam da sam Jovi i Mini davala razlicite kolicine AD  kapi, po preporuci istih lekara u razmaku od 4 godine.

Decu sam kupala u kadici sa pijace, prepovijala na ves masini u kupatilu ili na krevetu, iza ledja urolano cebe, sve te skalamerije se mnogo kratko koriste, a posle ne znam sta bih s njima, tako da ne bih kupovala nista sto mi nije bas neophodno.

Glitter

ja ovako ko saska, kadica, krevet i najosnovnije...selili smo se toliko puta da ni lesi vise ne bi znao da se vrati kuci, kud bih jos sa tim skalamerijama :D

Lani

Meni je uvek bila frka da mi se beba ne preturi sa one podloge za presvlačenje.  :nokti2:
Sad neću imati taj problem i moraću da povijam bebu na našem krevetu pošto komodica mora da ostane u dečjoj sobi, nema mesta i za nju i za krevetac u našoj spavaćoj...

stacka

Glitti, ali izgleda da je fazon da nema AD kapi u prodaji. Ja se secam da su nam u porodilistu bukvalno nabili na nos da je Vigantol obavezan jer je samo D vitamin potreban bebi. I eto, danas udjem u apoteku po desete stvari i pitam za to i ova me doceka malte ne kao da radim za neku farmaceutsku kompaniju koja valja AD kapi :crazy:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Glitter

ti i ja smo se porodile sa godinu dana razlike, ja sam za vigantol cula na roditelju prvi put kad je aleksa imao godinu ipo...mislim nama je od porodilista preko savetovalista ad bio pod must...bas im ne kapiram fazone...danas valja sutra ne valja, doze im se razlikuju...ja se samo secam kolicina ribljeg ulja i onih crvenih perlica koje progutah u zivotu, i taman kad sam pomislila da ce se i moj dete traumirati time, skopcaju da to i nije toliko dobro koliko je bilo...ne zna covek da li da se :rofl: ili  :crycry: ili naizmenicno

disco2000

aleks

ovde ima samo d kapi, uljane i daje se po jedna. tako mi dr prepisao, tako sam  i davala.
Aleksandar - 25.06.2006
Sofija - 23.09.2010

stacka

Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Gost51

Finalina

apotekarski glicerin za mazanje (za stomak, a protiv strija)
hipermangan ( za ispiranje beba, stave se dva zrnceta na veliki bokal vode)
bebisol kapi (za sve, oci i nos, a posle kupanja)
nekoliko podebljeih knjiga  ;D  za ispod duseka u krevetu gde beba spava, radi preventive u slivanju sekreta iz nosa ( da se zastite usi o upala i sl )

Quote from: Saska on May 10, 2010, 12:49:54 PM
Decu sam kupala u kadici sa pijace, prepovijala na ves masini u kupatilu ili na krevetu, iza ledja urolano cebe, sve te skalamerije se mnogo kratko koriste, a posle ne znam sta bih s njima, tako da ne bih kupovala nista sto mi nije bas neophodno.
potpis  :good:
..... ma ja cak ni sterilizator nisam imala  :girl_haha:  , nego sam prokuvavala flasice  :D   , a i nisu rano usle u upotreb jer ja sam za dohranu mojim mlekom koristila one male porculanske sipaonike za mleko za kafu  :lol:  .... ( videla sam kako u porodilistima nalivaju onu decu iz lonceta/dzezvice sa kasikom .... bila sam totalno  :blink:  i nasla sam nacina da im skinem fazon  :turpija: )

koristila sam ad kapi, ali secam se da sam jednom kupila i vigantol (kod drugog deteta)