Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

disco2000

kalimero

E, moram da podignem temu, bez obzira sto nismo pisali nista preko 120 dana  :rofl:

Ko da sam ceo zivot gajila samo morske prasice a da mi je Bata stigao u odraslom uzrastu......ja se opet maltene nicega ne secam, al tu ste drage moje mansardske zene, da me podsetite.....  :girl_in_love:  :girl_haha:

Dakle, garderoba za bebe......
Pregledala sam konacno sta sve imamo od Batinih starih stvari i jos dodatih od dve kumice (jedna isto januarsko dete ko Bata, jedna prolecno).....
U velicini 56 (sto je Bata nosio mozda mesec dana, ne vise)
- 5 benkica
- 5 plisanih zeka (4 sa dugim i 1 bez rukava)
- 3 donja dela (1 plisani sa nogama, 2 tanka, bez)

U velicini 62
- 5 bodica (4 sa dugim rukavima, 1 bez rukava)
- 5 benkica
- 2 donja dela (1 deblji, 1 tanak)
- 1 trenerka plisana
- 2 majice sa dugim rukavima
- 3 para pantalona
- 1 dzemper
- 1 jakna

Prvo, ne mogu da se setim, je l bese oblaci benkice i ispod zeka u tom najmanjem uzrastu?  :think: A dole i carapice iako zeke imaju noge, tj stopala?

Mislim, verovatno je imao Bata jos neke bodice, donje delove, dukseve, nesto, deluje mi ovo da mi jos fali stvari, ali smo ih ocigledno podelili......Nista zato, nego samo da znam sta treba da dokupim...... sta mi nedostaje, sta biste vi dodale, sta ste imale, narocito mame zimske dece......

U cemu ste ih izvele iz porodilista? Benkica+zeka+kapica+carapice, pa preko cebe, je l to dosta ili neki skafander/vreca treba? Ne mogu da se setim, ali uopste...... SOrry, but, 11 godina je ipak mnogo.....
Po slikama vidim samo benkicu, ali nisam ga bas celicila odmah, to sigurno  :lol:

Carapa, kapica, rukavica, portikli, to imam za izvoz...... al me garderoba, ta najmanja muci..... Ne bih da sve ostavim mami....matorom jos manje.....  :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

vojka

Oblacis prvo benkicu pa zeku
Ali ja Sam iskreno receno kod dyjkr izbacila te benkice
Nerviralo me da ih peglam, imale su stisnut Onaj otvor na rukavu
Pa se tesko provlacile sakice
Te Sam ih batalila, I samo bodici
Pa posle bodici I zeke
Carapice Sam oblacila pp, tj kakve su nozice, hladn versus tople
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012

Summer

evo ja sam ti skroz u toku  :girl_haha: :kiss1:

benkice nisam iliji oblacila uopste, samo ovakve bodice
http://www.hm.com/rs/product/51815?article=51815-A

njih je nosio ispod zekica. carapice nisam obuvala ispod odece koja ima stopice. iz porodilista je izasao u bodicu kao ovaj gore, donji deo sa stopicama i preko ovo na slici
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

David 09.01.2007.
Sara   08.12.2008.

Lani

Meni je Iva bila zimska beba, sećam se da sam imala gomilu onih plišanih zeka, nije izlazila iz njih.
I uvek je ispod zeke imala i čarapice male i neki bodić.
Benkice isto nisam volela, sa Ivom jedva mesec dana da sam ih koristila a sa Unom ni nedelju. Ovi bodići što je Summer okačila, ovi na preklop, su mnogo praktični.  :good:
Ne sećam se kako je izašla iz porodilišta.  :rofl: Mislim znam zeku kog je nosila, čuvam ga  :girl_in_love:, plišani takođe i kapa naravno, bila je umotana u neku nosiljku, ali sad ne mogu da se setim da li je između zeke i ćebenceta bila i neka jakna, pojma nemam.  :think:

kalimero

jao, kakav je I.  :love32:

ovi bodici sa linka su super, taki nisu bili nekad davno  :rofl:

ni ja nisam nesto dugo koristila Bati benkice, sad se ispostavilo da imam na gomili ovih 5+5, nece se baci....  :rofl:

hvala za info sto se oblacenja tice  :kiss1: kako se lako sve zaboravi, neverovatno....

a sta da dokupim na onom spisku tamo, sta nedostaje a trebace.....  :think:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

kalimero

e, da, benkice sam i koristila jer u pocetku sam bila u frci da mu navlacim bodic preko glave.....kad sam se opustila i benkice su otisle u istoriju  :girl_haha:
Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

cici

Benkice su smor, batali i uzmi ove bodice sto se kopcaju.

Lani

Kali, pa imaš u principu svešto treba... još će on i gomilu stvarčica da nadobija tako da nema potrebe za nekim velikim kupovinama, imaš ono najbitnije za početak.
Dodaj možda još neku zeku u ovoj većoj veličini i par ovih bodića na preklop i to je to.  :kiss1:

kalimero

Bata 18.01.2004.
Moca 17.11.2014.

Dacko

Vojka pomenu peglanje, pa moram da napišem da baš nikad ništa nisam peglala od bebećih stvari pošto ja prosto ne peglam i takvu odeću i ne kupujem, tako da je malac nosio plišane i pamučne mekane bodiće (i nikad mu ništa nije falilo što nisu bili peglanjem dodatno sterilisani jer ih realno nikad nije ni nosio duže od jedne noći). Benkice na preklop koristila sam baš na početku, i to vrlo kratko 62 pa onda neko vreme sledeću veličinu a posle smo batalili i krenuli s bodićima što se oblače preko glave. Čarapice je obavezno nosio i više sam volela štramplice koji nisu dole spojene kao da imaju čarape. Za proveru toga da li je bebi dovoljno ili previše toplo pipni je po vratu i leđima, ne po ručicama i nožicama, za koje je normalno da budu malo hladnije pa da ne pregrevaš Mocu zbog toga.

Glitter

malac oktobarsko dete a zima bese ostra, doduse grejanje nam je bilo sjajno
mi smo uglavnom bili u bodicima tipa kao na summer linku ili tip koji nije na preklop ali se otkopcava na ramenima+ zeke bez rukava, pa kad so kod kuce onda samo bodic dug rukav, plisani donji deo trenerke (bio je kao secer :love32: )
meni nekako carapice bile must, rukavice nismo imali ni jedne (ja mu sekla nokte i turpijala da se ne grebe po licu :lol: )
kapice smo imali za van

a da, vazda sam imala po neki plisani prslucic pa preko bodica ako je bas hladnije
imali smo pidzamu za preko noci  :girl_haha:

moram da vidim ako imam sta od njegoe garderobe mozda mogu da ti dopremim

dmi

Tesa Principessa 12.06.2005.
"...you're never fully dressed without a smile..."

"Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act."  — Leonard Cohen

vojka

A bodice preko glave
Oni ti se oblace tako sto ih srolas kao carapu sa otvorom na podlozi
Spustis glavu na otvor I samo srolas gornju ivicu preko glave
Vrat mu tako ne mrdas  :kiss1:
Tako da benkice su out skroz  :girl_haha:, sta znam meni su one bas bile bzvz  :girl_haha:
Coka 22.8.2006
Dujka 23.7.2012