DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

vrana

Pa onda zameni cajem bolje
Sad im je sezona,puno tecnosti ce ti uticati blagotvorno na probavu a i manje je kalorican od kakaa
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

AnaK

Čajevi su u koliziji sa homeopatijom  ;)
Janko 23.7.2002.

bubi

AnaK

Šta, oko čajeva i homeopatije?
Ne savetuju se čajevi kod našeg oblika homeopatije, ne znam tačno zašto - mogu da se piju samo voćni i zeleni, ali i to ako baš 'mora', ne baš često i u značajnijim količinama.
Janko 23.7.2002.

martina

pa vjerovatno sto te trave imaju svoju vrstu hemije koja ili lose utice na homeopatiju ili se ne zna kako utice, pa bolje ne... bar meni to tako nekako logicno ( sto ne mora da znaci da je tacno)

nego ti "vocni" cajevi
ja mislim da su to u principu zeleni/bijeli cajevi s dodatkom voca za ukus? ili se varam?

a kad smo ovdje, anak ( ili ko zna) sta homeopati rade za usi
meni opet zacepljeno uho

isla sam kod specijaliste, nema nista, nije upala, cistio mi je usi... i to ciscenje mi nije imalo nikakav uticaj ( ni dobar ni los)
provjerili su mi i sluh, i dobar je...
i oni su otprilike u fazonu da ako nije sluh ostecen, to je to...
on mi jeste rekao da mi je vreovatno problem u cijevi prema grlu, da se ona napuni... ali da je to tako, nema nekog lijeka i to...
e sad, bila sam bolje tada, nego sad sam prehladjena i tacno vidim da mi je od prehlade, sve mi je jasno... al nervira
dao mi je on jos onda koristkosteroid ono da prscem u nos, i kaze mora bar mjesec dana, al ja nisam krenula s tim, nije ni da necu, nego zaboravljam
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

AnaK

Pa to je neka ta priča, ne preporučuju se ni kombinacije sa drugim alternativnim medicinama (tipa akumpuktura), nisam se mnogo raspitivala, nisam neki ljubitelj čaja, svakako, lako sam se toga odrekla.

Stvarno ne znam, ova naša ne daje ništa napamet, sve ide preko 'pacijenta'. Znam da ima tih homeopatskih preparata, da kažem univerzalnih, ali nisam koristila ništa.
Janko 23.7.2002.

bubi

Beatrix Kiddo

AnaK, nije toliko tesko odvici se od kafe ;)
Ja je jos ne popih od sredine jula :D
Mada mi nekad primamljivo zamirise, ali ne zelim da se navucem opet...
Balša  02.09.2002.
Varja  29.07.2004.
Uroš   07.05.2007.

AnaK

Pa šta znam, nekako mi je mnogo da odjednom batalim sva životna zadovoljstva :lol: Ali, u nekoj doglednoj budućnosti, možda. Mada ću stvarno probati sa kakaoom, moguće je da je meni taj ritual važniji od sadržaja  :girl_haha: :kiss1:
Janko 23.7.2002.

Unabebili

Ja nesto zelim da verujem da par solji kafe ne moze mnogo da utice, ako se pridrzavas svega ostalog.

Vrlo bi mi tesko palo da je izbacim.  :girl_sad:
Don't follow me, I'm not leading. Don't lead me, I'm not following.

Bracno stanje nije kontraindikacija za svalerisanje. Pa, kad logično razmisliš, ne samo da nije kontraindikacija, već je neophodan uslov . by Vojka&AnaK

http://bebili.blog.rs/

Lani

I ja isto verujem da kafa ne može da upropasti režim ishrane nikako.
Jednostavno i kad je u dijeti naznačeno npr. da se ne pije kafa ili da se pije kafa bez mleka i šećera, ja to prekočim tj. ne pridržavam se toga.

bubi

ja posle ovoliko godina raznih dijeta i rezima sam shvatila jedno,cim mi se nesto zabranjuje ja jedva cekam da prekrsim.

Finalina

una @ uvek na sitnicama padaju veliki poduhvati  ;) ... i ja mislim da ne smeta biti umeren, ali i da treba biti uzdrzan, rigorozan ili kako to vec kome najvise odgovara da formulise u prelasku na neki novi rezim kojim zeli da sredi metabolizam, organizam, kilazu, neke tegobe i sl...stvarno mislim da tako treba, neko vreme tj bar nekoliko nedelja, dok se organizam reprogramira, relaksira, pokrene...svakako, to je samo moje misljenje, istina je i da sam ga stekla iskustveno, ali takve preporuke se mogu naci i u savetima strucnjaka kojima zelimo da poklonimo poverenje.... naravno, uvek samo onda kada nam je volja u skladu sa zeljom da se postigne odredjeni rezultat, a koji prepoznajemo u nekom konceptu kome se okrecemo kada je u pitanju ishrana ( i neizbezna pravilna fizicka aktivnost, konkretno, veoma vazna u kontekstu ove teme )

martina

Quote from: bubi on December 20, 2013, 11:19:14 AM
ja posle ovoliko godina raznih dijeta i rezima sam shvatila jedno,cim mi se nesto zabranjuje ja jedva cekam da prekrsim.
bas ovako
zato i ne idem ni na kakve dijete

bih da moram recimo zbog secera i to... ali ovako za kile - necu da radim to

mm od juna jede minimalne karbohidrate i ne pije alkohol... njemu je secer u krvi problem
on kaze da mu je u sustini lakse da ne jede nesto nikako, nego da pojede malo. i on stvarno jeste taj tip
a karbohidrati su takvi da kad uzmes malo, trazi ti jos, zbog insulina
tiana 97
martin 99
luka 99
Dezulovic:
Nije, jebiga, problem kad neobrazovana budala ima nerealnu ambiciju, već kad ima realnu mogućnost

mirkic

Upravo tako, ne treba ništa izbaciti u potpunosti (osim grickalica tipa čipsa, smokija i sl. i sve vrste fast food-a) :balavi: