DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

A što baš proju? Kukuruz ima baš visok glikemijski indeks, naglo podiže šećer u krvi. Mislim da su integralne varjante poželjnije.  :think:
Janko 23.7.2002.

vrana

zato sto su ukusne  :balavi: :balavi:
ja sam proju bas cesto jela dok sam se pridrzavala hrono

izdrzala sam danasnji detox dan, videcemo za sutra  :diva:
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

emge

rekao mi prijatelj koji citao jedno ozbiljno istrazicvanje o dijetama, da su na kraju zakljucili par stvari, evo meni dvije najzanimljivije:
-svaka dijeta radi
- mora se biti 3 godine na rezimu da ga mozak prihvati kao svoj rezim.

AnaK

Ja sam se sad teorisjki potkovala o uzrocima, posledicama, blabla, te samo s tog aspekta - ako je cilj biti što manje gladan, i što više smršati, treba forsirati namirnice s niskim GI. A proja je u vrhu vrhova  :crycry:
Janko 23.7.2002.

Finalina

Quote from: Margarita on January 08, 2014, 09:43:40 PM
Ja sam uglavnom pravila proju, dok sam se drzala dijete
ispecem, spakujem po nekoliko kockica u zamrzivac, pa vadim svako jutro za posao

proja je super, meni bas prija zbog tog uravnotezenog osecaja sitosti i gladi da je ujutro pojedem ( kao i kacamak ili palentu, sto posebno volim), a i doktori je preporucuju u dijabetickim dijetama (bas za dorucak)

vrana

a koje namirnice su sa niskim GI? primera radi?
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

moma

AnaK

Vranićka, evo cela tabela.

http://www.freedomtek.org/zdrava_prehrana/glikemijski_indeks_tablica_namirnica.php

U domenu peciva, npr:

Beli hleb 85
Baget, kukuruzno brašno, kroasan 70
...
Integralno brašno, ražano brašno 45
Heljda 40
Janko 23.7.2002.

AnaK

Obrati pažnju, baš me zanima, da li brže ogladniš posle proje ili heljda_sa_šljivama kifle. To bi trebalo taj efekat da ima - nagli skok šećera, pa brzi sunovrat.
Janko 23.7.2002.

vrana

hocu, obraticu paznju
hvala za tabelu  :kiss1:

ovo mi se svidja, npr, da recimo lesnici i orasi imaju taj nizak indeks, oni su stvarno idealna uzina
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

moma

konacno gladna jutros
doruckovacu rusku :D

vrana

Ja ovsene mekinje sa jogurtom i blansirsnim bademom
Sad pijem caj i do kraja dana cu samo bistru supu i neko voce
Vasa 3.8.2008.
Vuja 13.1.2012.

Vockica

Ja ovsene pahuljice i jogurt jutros....sad par lesnika....
Dunja 10.7.2003.
Danilo 18.5.2011.

Finalina

ja malo bildujem volju, pripremam se za promenu, tako da malo po malo pa cu i da uradim valjda kako valja.... meni je zapravo fizicka aktivnost kljucni momenat  :innocent:  jer kada sam aktivna imam sasvim drugaciju inspiraciju u apetitu i organizam mi sasvim drugacije funkcionise.... sa hranom stvarno znam kako treba i meni jako prija kada jedem uredno u nekom prepoznatljivo preporucljivom rezimu, a u mom slucaju pod obavezno bez belog brasna, secera i soli ...
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

Pepi

Pravim plan ishrane, za sebe i mm, mislim da ću kombinovati hrono i namirnice sa niskim gi.
Pošto imam problema sa IR, čitala sam malo primere jelovnika, možda nekom bude od koristi.
http://www.diabetes.rs/recepti.htm

http://www.diabetes.rs/ishrana04.htm