DIJETA...ko ce, ko ce , ko ce...

Started by Deda, May 04, 2009, 10:05:07 AM

Previous topic - Next topic

AnaK

Ma ništa ne komplikujem - jedem voće, povrće, malo orašastih plodova, što u salati što kao neku brzinsku užinu kad me glad ophrva. Sve za salate seckam u seckalici, ništa ne rendam i ne seckam ručno (dobro, kad u perspektivi stigne paradajz na red, njega neću  :girl_haha:). Kupujem opranu i spremnu za upotrebu zelenu salatu, lišće rukole, matovilca, mešavine. Sve u svemu, priprema obroka ne premaši 5 minuta. Kupila sam i blender, ali ga koristim za zelene smutije, tu popijem najviše detoks lišća (peršun, spanać) koje bih teško pojela u većoj količini.
Verujem da ću se u perspektivi, kad mi dosade ove jednostavne kombinacije, bar povremeno više baviti nekim petljancijama, sirovim poslasticama, pravljenjem klica, biljnih mleka, jer to što ih kupujem značajno povećava trošak ishrane. No, trenutno nemam ni volje ni vremena da u to ulazim, pa samo uživam u benefitima - stvarno se odlično osećam, i nekako ne osećam uskraćenost nego sam srećna što jedem voće  :girl_haha:
Janko 23.7.2002.

moma

Bitno je da se ti lijepo osjecas.

Lani

A proteini?/masti?
edit: Vidim da imaš orašaste plodove za masti, jedeš li meso neko?

Zaboravih da kažem, aleks, ima li neka druga teretana da je relativno blizu?
Ako ćeš tegove u kućnoj varijanti, to nije baš lako izvodljivo pošto je za vežbe snage najvažnija progresija (povećavanje broja kg sa kojima vežbaš kako napreduješ). Ono što mnogi rade kod kuće tipa vežbanje sa 2 bućice od 1 ili 2 kg u nedogled je čista zahebancija i nema nikakvih koristi na duže staze. Vežbe snage najbolje u teretani.
A kardio možeš bilo gde, trčanje, preskakanje vijače, vožnja bajsa...

AnaK

Meso slabo, za ovo vreme pojela sam jednu pileću šniclu, jednu pastrmku na žaru i danas ću gulaš. Za sada je tako, ali ću za neku nedelju da, sigurno, pojačam meso, dodam jaja.
Ali neverovatno je, stvarno, kad jedem neki od tih 'konkretnijih' obroka, mnogo sam brže i mnogo više gladna nego u danima kad ne jedem ništa osim salata. Potpuno se to kosi sa teorijom koju znam o zasitnosti proteina i tome sl.
Janko 23.7.2002.

Zumbulica

Super  :good:
Inace, gledala sam na BBC- neku emisiju o ishrani, nesto sto sam procitala pre sto godina i zvuci logicno, pronasli su kao tacno. Nisu zapravo ni masti ni seceri krivi za preterano gojenje jer organizam reauguje i na jedno i na drugo kad se pretera i iskljucuje apetit. Pogubna je kombinacija i to najcesce u odnosu 50-50% npr. razne poslastice sa pavlakom i secerom, tipa sladoledi ..... jer organizam onda ne iskljucuje apetit nego naprotiv, prepoznaje ovo na hormonalnom nivou kao izuzetan uzitak i samo pojacava impuls za sto cescim konzumiranjem. Uopste, kombinacija masti i ugljenih hidrata se prepoznaje kao pojacivac apetita ......
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Lani

Šta znači organizam isključuje apetit? :think:
Za preterano gojenje je kriv prevelik broj unetih kalorija u odnosu na broj sagorelih u toku dana. ;D

Posle raznih eksperimenata i godina provedenih na dijetama, došla sam do zaključka da treba jesti šta ti prija u okviru broja kalorija koji ti je potreban na dnevnom osnovu a koji odgovara tvojoj građi, visini, težini, stepenu aktivnosti. Kad želiš da smršaš paziš da ti broj unetih kalorija ne bude veći od potrošenih a, kad želiš da održavaš kilažu, paziš da ti ta dva broja budu uravnotežena.

Pepi

Mene sramota da kažem koliko imam kg  :-[ 79 a visoka sam 162  :crycry:
Mada uopšte ne izgledam deblje od kume koja ima 65 i visoka je 158  :crazy:
Meni je cilj 65.

Glitter

Quote from: moma on January 17, 2018, 12:21:02 PM
E ja sam lasta
ti si trudna

a ja sam deblja no kada sam bila trudna :lol:
a nemam bateriju u vagi pa eto nemam razlog da se upucam, ali praznici i stiv kod kuce i jedi stoko princip me dotukli :lol:

mislim da sam na oko 65 ili se nadam da nisam otisla dalje od 65 :lol:

disco2000

Glitter

moma

Quote from: Glitter on January 17, 2018, 03:40:25 PM
ti si trudna
Ma to je kod mene kontra. Ja sam u trudnoci tek sad zadnji put na +2 kg. To je, bato, od ranije. Ja samo skupljam i skupljam...  :crycry:

Zumbulica

Quote from: Lani on January 17, 2018, 01:50:44 PM
Šta znači organizam isključuje apetit? :think:
Za preterano gojenje je kriv prevelik broj unetih kalorija u odnosu na broj sagorelih u toku dana. ;D

Posle raznih eksperimenata i godina provedenih na dijetama, došla sam do zaključka da treba jesti šta ti prija u okviru broja kalorija koji ti je potreban na dnevnom osnovu a koji odgovara tvojoj građi, visini, težini, stepenu aktivnosti. Kad želiš da smršaš paziš da ti broj unetih kalorija ne bude veći od potrošenih a, kad želiš da održavaš kilažu, paziš da ti ta dva broja budu uravnotežena.
Potpuno saglasna  :)
A  secer i masnoce kad se konzumiraju zasebno mogu da se jedu do odredjene tacke sitosti i onda ne mozes vise jer mozak salje signal da si sit. Ali kad su kombinovane u vidu poslastica, cokolade, pomfrita i topljenog sira i ostale brze dzank hrane (kombinacija ugljenih hidrata i masti u tom slucaju) luce se serotonin i endorfin i javljaju mozgu da trazi ponovo i cesto unosenje i valjda blokiraju i pokrivaju taj impuls sitosti  :crazy:
....moje srce, ptica divljine, naslo je svoje nebo u tvojim ocima ....

Glitter

Za preterano gojenje je cesto krivac i premalo kalorija u toku dana. Jer onda telo cuva zalihe iz onoga sto mu dajemo

Lani

Nije moguće biti u deficitu i gojiti se, to prosto nije moguće.
Težina može da nam stagnira ili skače u nekom trenutku, bilo zbog zadržavanja vode, PMS-a, činjenice da možda iapk pogrešno računamo unete kalorije iako se nama čini da ih dobro računamo, itd.
Da bi se dobio 1 kg sala potrebno je uneti 7.000 kalorija preko kalorija potrebnih za održavanje težine, to je ozbiljan broj kalorija.

Glitter

Naravno da mozes. Ako ne unosis dovoljno kalorija telo ide u mod izgladnjivanja i sve kalorije koje uneses ma koliko malo unela pretvara u masnoce her telo ne zna kada ces gabsledeci put nahraniti.
Naredni nivo je ketoza. Kada ni to nije dovoljno telu pa krene da koristi masti koje su akumulirane.
Sva nauka dobre dijete je potrefiti bas taj fini balans u kalorijama izmedju taman koliko treba i previse

I naravno linkovi slede