Main Menu

Fitness ćoše

Started by stacka, March 20, 2019, 12:51:51 PM

Previous topic - Next topic

Dacko

Da, da, imam jednu drugaricu na fitnesu što nosi sat koji pokazuje razne parametre i kad je počela da vežba, pokazivao je i preko 600 kalorija, sad kad je u kondiciji samo ponekad pređe 330, a treninzi su jednako teški.

disco2000

Naravoucenije, treba odustajati i iznova pocinjati, ponovo i eto :lol:

stacka

Maxic, meni kada je najintezivnije skakutanje broj otkucaja srca dodje evo kao danas do 162. Prosek bude oko 125. Mislim da je i to jedan od pokazatelja koliko nisam u formi :-[
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani


Lani

Pravilo za računanje maksimalnog HR je 220 minus broj godina.

Stačka, ima to veze i sa formom ali i sa intenzitetom vežbi. Videćeš, postaće ti lakše vremenom.
Ja idem na jedan baš težak trening utorkom i četvrtkom, čist kardio, prilično zahtevan, idem redovno već dve godine pa opet obavezno imam intervale gde mi je puls na ovom maximum performance nivou sa slike u trajanju od po minut ili dva, u više intervala tokom treninga. Ali dobro, to je baš kako i treba da bude jer taj trening je koncipiran na HIIT principu (high intensity interval training), gde imaš periode intenzivne aktivnosti koji se smenjuju sa periodima manje intenzivnih.

A inače, sav taj napor i nikad na njemu nisam potrošila više od 500 kcal za 55 minuta. ;D

stacka

Naleteh na ovu slicicuInace, da se upisem da iako u PMSu izdrzavam sve, ne jedem slatko, drzim se cal vrednosti koje mi je MFP propisao i jedva cekam u ponedeljak da se premerim. :girl_haha:
Od ponedeljka mi krece i mesec dana Fit Passa, ubacili su i plivanje na 25. maju sto je meni extra, to mi je bukvalno 15 min peske od posla laganim hodom.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

Super stačka za plivanje. :clap:

Kako beše to ide sa Fit passom? Platiš jednom mesečno i onda možeš u bilo koji klub koji je u FP sistemu? To je baš dobro.

Dacko

U zavisnosti od toga koju karticu uzmeš, imaš određen broj termina mesečno (12, 16 ili 31) koje možeš da iskoristiš u ma kojim ponuđenim objektima, ali maksimum jedan dnevno.

Vila

MM ide na plivanje na 25. maj i sad je uzeo FP karticu, kaže da se super isplati...
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Lani

Da, dobra je. Moja teretana nije u Fit passu pa se nikad nisam ni preterano udubljivala.
Ali stvarno ima prednosti za ljude kojima odgovara da treniraju na više mesta.

stacka

Jeste, ovako kako je Dacko opisala. Ja sam dobila na poklon karticu sa 12 termina koji krecu od ponedeljka, jos sam od 19. na odmoru tako da verujem da ce biti super :clap:
Meni se dopada varijanta sto cu moci da probam par varijanti jer realno nemam pojma koja bi mi fizicka aktivnost najvise legla pa cu na osnovu toga doneti odluku za dalje.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dacko

Imaj samo na umu da je u većini vežbaonica prvi trening besplatan, tako da ne moraš odmah ni da koristiš karticu, nego tek kad odabereš šta ti zapravo prija.

Lani

#42
Da, to obavezno pitaj, skoro svuda je besplatan prvi trening.
Što se tiče najbolje fizičke aktivnosti, znaćeš kad probaš. I probaj što više sad sa tim fit passom, jer možda ispadne da ti na kraju najviše odgovara nešto što ti sad ni ne pada na pamet, npr. kardio boks. :girl_haha:

Ozbiljno, da je meni neko pre 2 godine kad sam počinjala rekao da će mi najvažniji i glavni postati trening u kome sat vremena bez prestanka držim šipku sa tegovima, rekla bih mu da nije normalan. Nikada sebe nisam zamišljala sa tegovima u rukama, ali eto... sad ne mogu da se zamislim bez.

stacka

Docekah i 1.april. Nije prvoaprilska sala, 3 puta sam stajala na vagu da proverim. :lol:
kg - 5.3 manje
Sto se obima tice:
struk - 8
kukovi - 5
butine - 6
grudi - 4
nadlaktica - 1

Vrlo sam svesna da je ovo pocetni gubitak i da nema sanse da ce se ovaj tempo nastaviti i u narednom periodu ali sam mnogo mnogo hepi od jutros :sreca:

Pri tom mozda ovo i nije bas skroz realno jer sam u subotu uvece dobila ali nema veze, daj sta das :rofl:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Dacko