Main Menu

Fitness ćoše

Started by stacka, March 20, 2019, 12:51:51 PM

Previous topic - Next topic

disco2000


emge

Stačka bravo :clap: svaka čast :respect:
za koji je ovo period.

stacka

31 dan. Pocela sam 1.marta
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

AnaK

Fenomenalno, bravo  :clap: Sad ne menjaj ništa  :clap:
Janko 23.7.2002.

anelore


Deda

 Stacka, super, sad znas da radis bas kako treba
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

stacka

Hvala devojke :bighug:
Zarazila sam ovde na poslu jos dve koleginice :lol:
Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.

kupile smo vagu za merenje do 5 kg, instalirale su MFP aplikaciju i sad brojimo kalorije zajedno :lol: Ostatak kancelarije nam se cudom cudi :lol:

Nego, Lani, pitanjce - unos UH sam koliko toliko uspela da dovedem u red ali sad su mi proteini problem. Koliko god se trudila uvek mi na kraju dana nedostaju a zaista gledam da ih uzimam ako ne u svakom obroku onda bar 2 od 3.
Razmisljala sam da uzmem whey ali u moru nekih koje ima ne znam za sta da se odlucim...
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

#52
Whey onda slobodno, ako ne možeš da dobaciš proteine. :good:
I meni to nekad zapne, UH i masti mogu da dobacim ko od šale. :lol:

Ja imam ovaj, Scitec nutrition je proizvođač, ukus vanila i šumsko voće. Ako budeš kupovala, ne uzimaj veće pakovanje od 1kg, nema potrebe, i taj 1kg će ti trajati sto godina. Na dan svakako ne bi trebalo više od jedne do dve merice, niti ćeš ga verovatno uzimati svaki dan, ni ja ne pijem svaki dan, a u jednoj merici imaš 30g. Tako da 1kg traje i traje...
https://www.pansport.rs/proteini/100-whey-protein-professional?sku=790

Ali reče mi pre neki dan jedna od drugarica sa fitness teme na Ani da su najbolji neki Optimum nutrition i da njihova vanila nije preslatka, što je meni generalno problem, jer su mi svi preprepreslatki. Pa ću verovatno taj sledeći da probam. I ovaj moj je prilično sladak, ali ja ga mešam sa grčkim jogurtom i onda bude divan, taman mu kiselost iz jogurta ubije tu slatkoću. Možeš u svašta nešto da ga stavljaš ali meni se ovo pokazalo kao najbolje. Samog da ga pijem samo sa vodom, to šanse nema, dok recimo mm pije tako bez problema. Sve zavisi od lične tolerancije na slatko, moja je mala. ;D

I još nešto, njega ako budeš uzimala, najbolje posle treninga/fitnesa, najkasnije 2 sata posle. I svi skoro imaju i ona mini pakovanja, kesice, pa prvo kupi par kesica da isprobaš ukuse pa onda veće pakovanje, da se ne zezneš i kupiš nešto samo na osnovu toga što piše koji je ukus a ono bude užas. I videćeš da postoje dve vrste - izolat i koncentrat, izolat ti ne treba, on samo ima veći malo procenat proteina, ne sadrži laktozu, itd. Za rekreativce je dovoljan koncentrat.

I najvažnije, svaka čast za rezultate, za upisivanje, za upornost.  :clap: To je sjajan rezultat, posebno ovi obimi na struku.  :good:

Lani

A ako neko ne zna šta je whey tj. surutka, evo ovde imate osnovno.

https://www.healthline.com/nutrition/whey-protein-101

stacka

Lani, jel to znaci da koncetrat sadrzi laktozu? :think: Ja pijem mleko bez laktoze, smeta mi, bar u regularnom mleku.
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Lani

#55
Da, koncentrati sadrže laktozu. Ako ti ona smeta, onda izolat. Ima je i on ali u nekom minimalnom procentu, pretpostavljam da i ne može 100% da se izdvoji iz sastava, ipak je whey mlečni proizvod. :think:
Ali, kao što sam već rekla, obavezno prvo kesicu da probaš pa ako vidiš da ti je OK i da nemaš nikakve smetnje, onda celo pakovanje.

Ja sam od izolata ovaj probala, Iso whey zero. Baš nikakvu razliku ne primetim, osim u ukusu, ali meni laktoza ne smeta, tako da kupujem ipak koncentrat.
https://www.pansport.rs/proteini/iso-whey-zero?sku=1046

edit: Dole kad skroluješ na opis proizvoda, piše da ne sadrži laktozu.

linga

Ovde ima vegan whey, mozda mozes i tu da nadjes.
Bravo, bravo  :clap:

Lani

#57
Ali čim je vegan, to onda više nije whey, zar ne? :think:

Ne znam ima li ovde tih fensi veganskih proteinskih prahova, trebalo bi, znam sigurno da ima po Maxiju, zdravim hranama itd. recimo protein konoplje :lol:, probala  :crazy:. No, on ima i ukus i izgled blata kad se pomeša sa vodom.  :lol:


emge

Neke barabela štanglice jede moj bratanić, baš su ukusne, a proteinske. samo cijena oko 250din. ima ih u merkatoru.

Stačka, svaka čast :clap:

Lani

#59
Emge, to ni u kom slučaju ne može da se poredi niti da menja jedno drugo.
Sve proteinske čokoladice imaju mnogo više šećera, masti itd. nego whey. Whey je baš zato i dobar, zato što unosiš skoro čist protein kome su eliminisani šećer, masti i svi ostali potencijalno problematični sastojci.

Mislim, ja volim proteinske čokoladice, i jedem ih, ima baš dobrih i ukusnih, ali one ne mogu da budu zamena za surutku u prahu.
Mogu da budu samo užina kad ti se prijede neto slatko pa eto bolje nju da pojedeš nego čokoladnu bananu ili sladoled u Meku.
Ako ne uzima whey, svakako joj je onda bolje da pojede kajganu od belanaca, belo meso ili šta već.