Main Menu

Bebi i trudničke potrepštine

Started by Lani, May 09, 2010, 04:53:50 PM

Previous topic - Next topic

lakalut

Quote from: Lani on May 12, 2010, 08:02:19 AM
Bila u DM-u. Njihov lanolin je 200 kinti, što će reći 1.000 dinara jeftniji od multi mama. :girl_sigh:
I ima Babylove pelena, počev od broja 1. Mi smo ih koristili jedno vreme ali kad je Iva bila veća, za vreme nestašice Huggies.

Za ovog malog kupujem babylove pelene, iako mi ni jedan DM nije u blizini. Pampers su me nervirale jer ispadaju komadici onog gela, koliko god da je skoro menjana pelena, Huggies su mi nekako previse cvrste/krute u predelu pojasa, a i previse sarene :-[, Babylove mi je idealna pelena :girl_in_love:
L: april 2006.

J: septembar 2009.

Vila

Meni Pampers bio dobar za Kseniju, sad mi je ok i za ovog malog. Nikad nisam imala problema, procuri retko, samo ako se pelena načisto prepuni - tako bi bilo koja pelena procurela.
Multimam sam prvo koristila komprese, a posle lanolin.
Avent pumpicu sam dobila od Kaje sa R kad je mm imao infarkt, a ja morala da ostavljam Dušana od 2 meseca sa mamom da bi odlazila kod muža u bolnicu - ručno sam uspela sa izmuzem 30 ml, sa pumpicom koliko hoćeš.
Grčevi: K pomogle odmah Sab Simplex kapi, ovom prdi ništa :crazy: a sve smo probali, i kapi, i čaj, termofor, svašta...
Ksenija 12.07.2001.
Dušan 19.01.2009.

"nije nasa duznost da od njih pravimo ljude kakve mi volimo, nego da im pomognemo da postanu ko oni hoce da budu"
Martina

Deda

Multimum komprese jesu skupe ali 2 rese problem  :innocent:
Miss Fantastic     -   23.8.2004.
Mister Bombastic-    29.5.2006

Lani

Kako kad i kako kome.  :'(
Ono što sam naučila je da sa grudima nema zezanja, mora se početi sa pripremom (ne trljanja peškirom  :crazy:) nego sa npr. mazanjem na vreme, tj. još pre porođaja i biti na oprezu svake sekunde i odmah rešavati i najmanju naznaku povrede, tj. ragade, topline u grudima, otečenosti... Meni je bilo dovoljno dva-tri pogrešna podoja da mi se napravi haos.  :crazy:

stacka

Koliko planirate da uzmete pelena (svedskih/tetra), benkica, bodica, zekica, stramplica i ostalih cuda za pocetak? :love32:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

disco2000

Prvo da prebrojim koliko je preostalo iz prethodne ture  :lol:

Gost51

ne znam koliko je garderobice potrebno za jedno 3 dana, ostalo sve imam od bebine sestre
makar za prvi dao da ima svoje :)

stacka, na pelene mislis zbog sirokog povoja?

Lani

Švedske i tetra već imam, što od Ive što od kumića.
A i ostalog će biti, opet od kumića ako je dečko a i sama sam već počela da kupujem. Mislim da sam se već primakla cifri od 10 novih bodića.  :crazy: Biće toliko i štramplica i dosta je. Ionako će nadobijati svašta.
Kupila sam prošlog meseca u Ikei tri nove posteljine, dva ćebenceta, novu ogradicu.  :girl_in_love: To mi nešto lepo da ima novo i samo njegovo, a ostalo sve može da nasledi.

stacka

Aha.
Svedskih imam 0, tetra jedno 5-6, ostalo smo sve podavali. Kupili smo nesto enormno mnogo :crazy:
Sad se razmisljam da uzmemo jedno 5 svedskih i 10 tetra, ne znam da li mi je to malo :think:
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Gost51

e, i ja bih kupila novu ogradicu

disco2000

10 svedskih i 20 tetra, mislim da je optimum... taman jedna masina vesa... bice toplo napolju, brzo ce da se susi...

Lani

Švedskih nije malo pet ali mi deset tetra malo nešto.  :think:
Mi smo te pelene koristili za sve i svašta, za nosanje bebe, za dojenje  :crazy:...
Barem 20 komada.

stacka

Mi sigurno uzimamo novu posteljinu i ogradicu, sto kaze Lani, hocu da to bude bas njeno :love32:
Kad smo bili na Decijem sajmu videla sam pre pre prelepu posteljinu ali kosta suma sumarum kao deciji krevetac koji je emge gledala :krsti: nisu normalni uopste :fool:
Btw. emge, sta bi na kraju za krevetac?
Aleksa - 22.12.2006.
Maša - 7.6.2010.

Gost51

za nosanje, dojenje i to meni su divni  oni malecni peskirici
a pelene osim pampersa, je l mora bas? :crycry:

Lani

Kako su bezobrazni nekad sa tim cenama dečjih posteljina stvarno.  :sissyfight:
Ja sam videla preslatku u Enci Menciju, cena malo preko 2.000, neki naš proizvođač, sa autićima, sve vesele boje, ma predivna.  :girl_in_love:
Čekam da mi definitivno potvrde šta je beba pa da znam da li da je kupujem.  :girl_haha:
Imam i Ivinih bebećih koje mogu da iskoristim, mi smo joj uglavnom kupovali unisex boje posteljina... zelene, bele... Roze je dobijala od drugih.